Raliul Argesului CATENA – Powered by Citroën 2023 isi dezvaluie toate detaliile

Ne mai desparte doar o luna pana la startul unei noi editii a Raliului Argesului, cel mai mare eveniment de motorsport din judetul Arges. Cu peste 20 de competitii care au avut loc incepand cu 1971, evenimentul isi va desfasura in perioada 26-27 mai 2023 a cincea editie consecutiva de la revenirea din 2019.

Organizatorul ACS DTO Rally Team a pregatit un total de 9 probe speciale in Raliul Argesului CATENA – Powered by Citroen 2023. Cu un total de peste 400 de kilometri, dintre care 120 cronometrati, competitia se va desfasura pe durata a doua zile pe Transfagarasan, pe drumurile de langa Campulung si in Pitesti.

Principalele caracteristici ale evenimentului vor fi incluse in program si in acest an, cu parcul de service amplasat in Piata Vasile Milea, in timp ce startul festiv se va desfasura in Piata Primariei din Pitesti. Probele speciale vor avea loc pe celebrul Transfagarasan, dar si in zona Campulung, acolo unde organizatorii au pregatit un nou traseu de concurs. Totodata, superspeciala apreciata de catre fani are parte de cateva modificari, urmand a fi parcursa atat vineri, cat si sambata, intr-un format mai scurt decat in anii precedenti.

Documente Oficiale – Raliul Argesului 

Raliul Argesului CATENA – Powered by Citroen 2023 incepe miercuri, cu recunoasterile probelor speciale, care se incheie joi dupa-amiaza. Joi (25 mai) va avea loc primul moment dedicat fanilor: startul festiv si prezentarea echipajelor din Piata Primariei din Pitesti vor incepe la ora 19:00, reprezentand cadrul ideal pentru curiosi sa se fotografieze cu masinile si concurentii inscrisi.

Vineri (26 mai) este o zi plina in programul raliului, cu testele oficiale de la Budeasa, acolo unde echipajele se vor incalzi pentru concurs si vor face ultimele reglaje la masinile de concurs. Traseul de 2,5 kilometri va fi parcurs de multiple ori in intervalul orar 08:00 – 12:00.

Dupa-amiaza zilei de vineri va continua cu primele probe speciale ale Raliului Argesului CATENA – Powered by Citroen: doua treceri pe „Godeni”, celebra speciala in lungime de 12,43 kilometri din apropiere de Campulung, cat si o trecere pe „Berevoiesti” (10,69 kilometri), o proba care contine o sectiune complet noua pentru echipaje. Ziua va fi incheiata de parcurgerea superspecialei din Pitesti, care se va desfasura dupa apusul soarelui, pentru un plus de spectacol.

Ziua de sambata este dedicata integral probelor de pe Transfagarasan, cu un program cunoscut fanilor si concurentilor: „Lacul Vidraru I” (27,32 kilometri) si „Transfagarasan” (15,38 kilometri) vor fi parcurse intre Barajul Vidraru si Cabana Capra, in timp ce „Piscul Negru” (10,85 kilometri) si „Lacul Vidraru II” (27,32 kilometri) vor fi alergate in sens opus, in coborare. O a doua parcurgere a superspecialei din Pitesti incheie Raliul Argesului CATENA – Powered by Citroen 2023 in aplauzele fanilor.

Raliul Argesului CATENA – Powered by Citroen este un eveniment organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, sustinut de Consiliul Judetean Arges, Primaria Municipiului Pitesti si CATENA, cel mai mare lant de farmacii din Romania, detinut de grupul Fildas.

Masina oficiala a Raliului Argesului este oferita de Trust Motors – Importator oficial al marcilor Peugeot, Citroen, DS si Opel in Romania.

Parteneri: Repsol prin Valtec Premium Lubricants, Ramada, MSS, HidroGaz, New Design Composite

Parteneri media: Kiss FM, Prima Sport, RallyMax.ro si Autorally.ro

Recomandari pentru tine!