Raliul Bucovinei – suficiente repere de neratat

La 34 de ani de la revenirea judetului Suceava intre gazdele etapelor din campionatul national, organizatorii au pregatit o configuratie deosebita a competitiei. Joi, 28 octombrie, la ora 13.30, pe platoul din Campulung Moldovenesc, unde vor fi parcul service si festivitatea de premiere de sambata seara, va fi organizata conferinta de presa la care vor participa sportivi si organizatori. In partea a doua a zilei de joi, echipajele vor face recunoasterile probelor speciale.

Vineri, totul se muta la Suceava. La pranz, masinile de concurs vor fi supuse verificarilor tehnice initiale. De la ora 13.30 incepe Suceava Rally Show. Dupa prezentarea oficiala, echipajele vor parcurge traseul special amenajat pe drumul spre Cetatea de Scaun a Sucevei.

Sambata e lupta cea grea cu secundele. Inca de dimineata, echipajele vor lua startul pe prima Proba Speciala – SADOVA (12,3 km) spre Paltin, proba urmata de PS2 – CIUMARNA, spre Sucevita. In imediata vecinatate a renumitei manastiri e regruparea, dupa care concurentii vor parcurge cele doua probe in sens invers, spre Sadova, probe numite SUCEVITA, respectiv PALTINUL. Dupa oprirea in Parcul Service din centrul municipiului Campulung Moldovenesc, concurentii mai au doua treceri pe PS Paltinul, cea din urma fiind Power Stage, cu punctaje suplimentare pentru primii clasati.

Raliul Bucovinei este a X-a etapa din Campionatul National de Raliuri Betano 2021 si este organizat de XS Motorsport in colaborare cu Consiliul Judetean Suceava, primariile municipiilor Suceava, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Masina oficiala a competitiei este Toyota.

Recomandari pentru tine!