Alex Cascatau va rata a doua etapa din GT & Prototype Challenge, de la Spa-Francorchamps

Pilotul roman Alex Cascatau, campion al GT & Prototype Challenge, nu va lua startul in intrecerile etapei a doua a campionatului olandez ce vor avea loc la finele acestei saptamani pe circuitul ce gazduieste si Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei.

Concurentii din GT & Prototype Challenge, campionatul cu cele mai rapide masini din Olanda, isi dau intalnire in doar cateva zile in Ardeni, pe Circuit de Spa-Francorchamps, pentru a concura in a doua runda a stagiunii 2021 ce a inceput la sfarsit de mai la Hockenheim, in Germania. Cursele din Belgia nu-l vor avea, insa, pe grila pe constanteanul Alex Cascatau.

Componentul echipei Baticonsult Racing va lipsi ca urmare a accidentului serios suferit de coechipierul sau luxemburghez, experimentatul Alain Berg. Acesta a lovit zidul de protectie in timpul primei intrecerii a weekend-ului de la Hockenheim ca urmare a unei probleme de natura tehnica. In urma incidentului, echipa a lucrat peste noapte pentru a repara Norma M20 FC pe care Alex si Alain o inchiriasera pentru a concura la clasa CN.

In ciuda efortului depus de mecanici, masina nu a luat startul in a doua cursa a weekend-ului, iar acum echipa va rata si prima vizita la Spa programata in acest an. Decizia a venit si ca urmare a problemelor aparute in testele din pre-sezon, atunci cand motorul a cedat pe masina detinuta de Baticonsult Racing.

Programul foarte compact face ca gasirea si aducerea pieselor necesare pentru competitie sa fie foarte dificila. In plus, incidentele de la Hockenheim au impins bugetul formatiunii la maximum, pauza aceasta fiind o oportunitate de regrupare inainte de cursele din iulie si august.

Daca lucrurile merg conform planului, Baticonsult Racing vizeaza revenirea pe circuit in cadrul etapei a treia a GT & Prototype Challenge ce va avea loc la Zolder, in 16-18 iulie. Zolder, o fosta gaza a Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei, este un circuit pe care Cascatau a rulat in mai multe randuri, obtinand atat podiumuri cat si pole position-uri in ultimii ani, in Belcar.

Alex Cascatau: „Cred ca este cel mai dificil inceput de sezon din cariera mea de pana acum. Daca problemele suferite cu motorul in sesiunea de teste dinaintea primei etape n-ar fi fost suficiente, accidentul suferit de Alain la Hockenheim ne-a dat planurile peste cap cu totul. Nu doar ca nu am putut acumula kilometri atat de necesari pe circuit, dar si din punct de vedere financiar situatia actuala este deosebit de delicata. Ne concentram acum toate eforturile pe revenirea la Zolder, la a treia etapa. Suntem ferm convinsi ca singura sansa de a ne lupta pentru titlu este cu masina noastra, si excludem optinea de a concura cu alte masini. Avem nevoie si de putin noroc pentru cele cinci etape ramase, dar vom lupta pe cat posibil pentru a ne apara titlul. Pana atunci urmeaza o intensificare a programului meu de pregatire, atat fizic cat si mental, dar si prin sesiuni in simulator.

Recomandari pentru tine!