Simone Tempestini si Norbert Maior au reprezentat Romania in etapa Campionatului European de Raliuri din Letonia

Simone Tempestini cu Sergiu Itu pe Skoda Fabia R5 au incheiat etapa din Letonia pe locul 10 la general si pe locul 4 in clasamentul Under 28. Norbert Maior si Francesca Maior au abandonat tehnic in prima zi, dar au continuat raliul in a doua zi, clasandu-se pe locul 8 in Junior ERC 3.

Raliul din Letonia nu era initial in programul NRA din cauza faptului ca a fost concomitent cu Raliul Moldovei Bacau, dar si datorita specificitatii lui, care, daca vrei sa fii protagonist la el, iti cere multa pregatire si experienta. Abandonul “fulger” al lui Simone Tempestini in Polonia a schimbat hartile raliurilor la care NRA trebuia sa participe si s-a decis sa mearga in Letonia si Simone si Nobert, care in acest an are nevoie de cat mai multa experienta.

Marco Tempestini: “Un Lepaja Rally in care echipajele noastre au castigat experienta importanta pentru viitor. Daca trebuie sa tragem linie, paharul nu este complet plin pentru nici unul dintre cei doi, dar sigur este mai importanta partea plina decat cea goala. Pentru Norbert, abandonul pe PS 2, clar din cauza lipsei de experienta din partea tanarului echipaj, ne-a redus numarul de kilometri parcursi, dar din fericire daunele la masina au fost minore si au putut sa faca ziua 2 intreaga. Un plus mare pentru anii viitori, ritmul lui Norbert a fost cel asteptat, similar celui din Polonia, cu o concurenta mai experimentata in fata lui, dar cu timpi mult mai buni fata de ceilalti debutanti din competitia continentala. Pentru Simone, adaptarea la set up-ul optim cu masina a fost mai lenta si treptata decat ne-am asteptat. Pe aceste probe, la fel ca in Finlanda sau Estonia, cel mai important lucru este sa poti sa mergi tare si sa te simti confortabil in masina la viteze foarte mari la care sa desfasoara raliul. Un alt aspect foarte important in acest tip de raliuri este pozitia de start, care genereaza diferente de competitivitate foarte mari, probele speciale curatandu-se si devenind tot mai rapide cu fiecare echipaj care trece. La sfarsit Simone a venit pe locul 10 la general, care poate sa fie apreciat uitandu-ne la ce piloti au fost in spate – campioni ai Spaniei, ai Ungariei si ai Frantei, dar si la faptul ca Simone nu a vrut sa isi asume niciun risc, pe un raliu cu asa de multe necunoscute.

Norbert Maior: „Pentru noi, Rally Liepaja nu s-a incheiat cum ne-am fi dorit, insa suntem bucurosi ca am ajuns aici si ca am reusit sa parcurgem majoritatea probelor. Plecam de aici cu o experienta importanta si cu multe lucruri invatate care ne vor ajuta mai departe. In prima zi am rupt bratul de pe partea dreapta a masinii si nu am mai putut continua, insa am revenit in a doua zi cu un ritm bun si am simtit o imbunatatire clara fata de etapa din Polonia, lucru care ne da incredere pentru viitor.

Pentru echipajele NRA urmeaza Raliul de la Roma, pe asfalt, un raliu la care Simone are rezultate bune la cele 2 participari. Este o noua provocare pentru Norbert in calatoria lui de a castiga cat mai multa experienta pentru anii viitori.

Partenerii lui Simone Tempestini in ERC 2021 sunt OMV, Betano, Rombat, Westaco, Castrol Romania, FRAS si MTS.

Partenerii lui Norbert Maior in ERC 2021 sunt Peugeot, Topp Cars Rally Team, FRAS si MTS.

Recomandari pentru tine!