VIDEO- WRC se muta pe macadam. Echipele testeaza masinile in conditii similare

Caravana WRC se muta in Mexic pentru etapa a III-a a Campionatul Mondial de Raliuri. Daca prima etapa a avut loc la Monte Carlo, etapa in care au fost conditii dificile cu zapada, ghiata, drum uscat si drum umed, acesta a fost urmata de Raliul Suediei unde concurentii au parcurs probele pe zapada. Raliul Mexicului va avea loc in perdioada 8-11 martie si va avea probe speciale pe macadam.

WRC a interzis testarea masinilor in afara europei, astfel ca echipele au fost nevoite sa testeze in zone unde macadamul si conditiile sunt aproximativ asemanatoare. Citroen si Hyundai au efectuat teste in sudul Spaniei pe un traseu care este aproximativ ca si macadamul din Mexic.

Hyundai s-a indreptat spre regiunea Girona in aceasta saptamana pentru un test de trei zile. Andreas Mikkelsen a pilotat miercuri i20-ul WRC a echipei, in timp ce Dani Sordo s-a aflat la bordul masini joi. Liderul actual al campionatului, Thierry Neuville, a testat masina de concurs in ultima zi de teste, mai exact vineri.

Citroen a  testat in provincia Almería din sudul Spaniei. Kris Meeke s-a aflat la bordul C3-ului miercuri. Urmatoarele doua zile , joi si vineri, Sébastien Loeb s-a aflat la bordul C3-ului pentru acomodare, acesta se va alatura echipei incepand cu Mexic si va pilota C3-ul echipei. Acesta revine dupa 3 ani de pauza in WRC.

 

Credit foto: wrc.com

Recomandari pentru tine!