Endurance Team Romania țintește și mai sus în al doilea sezon

Prima campanie a unei echipe românești în competițiile internaționale de anduranță s-a încheiat în 2017 cu podiumuri în cursele de 12 ore de la Mugello și Imola la clasa A2 cu Toyota GT86 CS-V3. Toamna a adus o primă aventură de 24 de ore la Barcelona cu Ginetta G50 GT4 și titlul în Romanian Endurance Series.

Ulterior, gruparea a evaluat diverse opțiuni pentru un upgrade al materialului tehnic, iar decizia de a achiziționa cea mai recentă evoluție a modelului de clasă GT4 produs de Ginetta Cars a venit în urma unui test cu uzina la Donington Park. G55 GT4 Evo 2017 reprezintă un mare pas înainte față de G50, fiind luată în calcul de SRO pentru echilibrarea performanțelor cu cele mai recente construcții de clasă similară ale Audi, Mercedes, BMW, Porsche, McLaren, Aston-Martin, KTM sau Maserati.

După o colaborare reușită cu organizatorii olandezi Creventic în stagiunea precedentă, Endurance Team Romania a luat hotărârea de a reveni în 24h Series în 2018, înregistrându-se deja pentru a participa încă o dată în etapele de la Imola (12h) și Barcelona (24h). Totodată, echipa va face sezon complet în competiția autohtonă de anduranță sancționată de ACR. Team managerul Viorel Nicolae a declarat:

Deosebit de încântat că vom dispune de acest model de ultimă generație, iar suportul primit din partea Ginetta este remarcabil, la nivel tehnic și uman. Fabrizio Broggi și Sergiu Nicolae s-au simțit foarte bine în paddockul 24h Series și doresc să revină pe circuitele cu care s-au familiarizat deja, având socoteli neîncheiate la Imola și Barcelona. Pentru noi urmează recepția finală a mașinii în urma unui test la Blyton Park, apoi întreaga echipă va avea multe de învățat”.

Programul a fost anunțat într-un cadru festiv de ținută, la cel mai important salon european dedicat sporturilor cu motor: Autosport International Show (Birmingham). Între 11 și 14 ianuarie, Ginetta G55 GT4 a echipei românești a putut fi admirată de pasionați la standul producătorului britanic, unde a avut loc și lansarea prototipului de clasă LMP1 ce va fi prezent în următoarele ediții ale cursei de 24 de ore de la Le Mans.

Recomandari pentru tine!