Rebenland Rallye: Final de prima zi pentru echipajele DTO in Austria

Zilele trecute va anuntam printr-un comunicat de presa ca doua echipaje DTO Rally Team vor participa in Austria, la etapa de raliuri Rebenland Rallye care se desfasoara in acest weekend, pe asfalt, acum haideti sa vedem ce au facut acestia in prima zi de concurs.

Prima zi de concurs din Austria a avut un itinerar de 7 probe speciale cu o lungime totala de 59.11 km de asfalt in aceasta prima zi, urmand ca ziua secunda echipajele inscrise la aceasta etapa sa mai alerge pe inca 9 probe speciale in lungime de 106,33 km, adica un total de 165.44 speciali.

In aceasta prima zi, cea mai buna pozitie in clasamentul provizoriu dupa cele 7 probe o detine Cristian Dolofan care alearga pe modelul Citroen C3 Rally2, acesta fiind secondat de Traian Pavel, acelasi copilot alaturi de care alearga si in Campionatul National de Raliuri Betano. Cei doi au reusit sa incheie ziua de vineri pe pozitia 28, fiind la peste 8 minute si jumatate intarziere fata de liderul provizoriu Simon Wagner ( Skoda Fabia Rally2 Evo ) de la Rebenland Rallye.

Cea mai buna pozitionare a fost dupa parcurgerea primei probe speciale din raliu, acestia ocupand cea de-a 21-a pozitie la general, fiind la +31 secunde de lider, insa odata cu parcurgerea probelor speciale, cei doi au pierdut timp si pozitii care i-a dus la jumatatea clasamentului.

Rebenland Rallye
Credit foto: www.ir7.at / HARALD ILLMER

Cel de-al doilea echipaj romanesc inscris la aceasta competitie este Eugen Caragui alaturi de Robert Fus, acestia alearga pe modelul Peugeot 208 T16, adica un model R5 dezvoltat de Peugeot Sport, insa specificatiile sunt net inferioare fata de modelele de top R5.

Cei doi au reusit sa se claseze dupa jumatatea clasamentului general, adica obtinand dupa o prima zi un loc 38 provizoriu dintr-un total de 60 de echipaje care sunt prezente la aceasta etapa. Inceputul a fost unul dezastros pentru ei, reusind sa incheie prima proba speciala pe pozitia 55, la peste 1 minut diferenta fata de prima pozitie, insa odata cu parcurgerea probelor speciale ramase din prima zi, acestia au inceput sa aibe un ritm bun, urcand in clasamentul general provizoriu a Rebenland Rallye, iar la finalul zilei de vineri avand un handicap de 10 minute si 10 secunde.

Rebenland Rallye
Credit foto: www.ir7.at / HARALD ILLMER

Ziua secunda va fi una plina pentru echipajele romanesti, avand peste 100 de km de proba speciala, speram ca echipajele care alearga cu tricolorul romanesc sa aibe o zi buna si sa obtina rezultate bune pentru acestia.

Cele doua echipaje DTO Rally Team au decis sa dea startul sezonului 2022 in Austria, deoarece nu vor fi prezente la prima etapa din Romania, care va avea loc in Maramures in perioada 8-9 Aprilie. Echipa si-a prezentat noul design al masinilor de concurs odata cu participarea acestora la Rebenland Rallye, livery care va fi folosit la toate participarile din acest an competitional.

Recomandari pentru tine!