Antal Kovacs s-a impus la Winter Rally Covasna 2019

Dublul campion al Ungariei, Antal Kovacs, s-a impus pentru al doilea an consecutiv in Winter Rally Covasna. Dan Girtofan este cel mai bine clasat pilot roman in clasamentul general al competitiei care s-a desfasurat exclusiv pe zapada.

Lider dupa prima zi, echipajul format din Kovacs si Gergo Istovics, care a participat pe un Ford Fiesta R5, a incheiat probele speciale in 01:13:57,9. Pe locul 2 in clasamentul general s-a clasat echipajul Zoltan Lencse/Anamaria Kovacs (Ford Fiesta), la o diferenta de 00:41,8. Podiumul a fost completat de Gergo Szabo/Lili Szabo (Mitsubishi Evo 9), astfel ca Top 3 final a ramas acelasi ca dupa ziua a doua.

Cel mai bine clasat echipaj autohton a fost cel format din dublul campion absolut Dan Girtofan si Diana Hategan, pe locul 4. La bordul unei Skoda Fabia R5, Girtofan s-a aflat pentru prima oara la competitia din Covasna dupa 7 ani.

La prima sa participare la Winter Rally Covasna, Titi Aur si copilotul sau Silviu Moraru, tot pe o Skoda Fabia R5, au incheiat in Top 5.

In primele 10 echipaje al clasamentului general FIA s-au mai clasat Andrei Girtofan/Doru Vraja (Subaru N14), Raul Badiu/Gabriel Lazar (Renault Clio R3T), Norbert Maior/Francisca Maior (Peugeot 106), Petrr Bosch/Milan Ungvarski (Mitsubishi Lancer) si Bogdan Talasman/Andrei Mitrasca (Suzuki Swift).

Un total de 49 de echipaje din Romania, Ungaria si Bulgaria au fost prezente sambata la startul primei probe speciale, un adevarat record de participare pentru competitia organizata de AutoCrono si care a ajuns la a 12-a editie.

Sursa: fras.ro

Recomandari pentru tine!