Interviu cu Vali Porcisteanu, vicecampion CNRD

Vali Porcisteanu este vicecampion in Campionatul National de Raliuri in sezonul 2019. Ca de obicei, Vali a dat multe detalii despre cum a fost acest sezon si stim ca este un adevarat pasionat al acestui sport:

GP24: Ce a insemnat sezonul 2019 pentru tine?
Vali P: A fost un an bun pana la urma cu o masina noua, al doilea sezon cu o masina R5 dupa pauza pe care am avut-o intre 2014 si 2017. Am revenit cu un Mitsubishi Lancer Evo IX, dupa cu o Skoda Fabia R5 si anul acesta cu un Citroen C3 R5.

Sezonul a fost bun insa a fost greu sa ma acomodez cu noua masina fiindca nu a fost destul de ”prietenoasa” precum Skoda. Fabia era deja un model cu care eram cat de cat obisnuit dupa parcurgerea unui sezon in 2018, dar am simtit ca la asfalt mai este putin de lucrat.

Macadamul mi-a placut din totdeauna, cu C3-ul m-am ”inteles” bine pe aceste probe, dar am simtit ca la asfalt mai sunt niste setari de facut si cred ca in continuare mai avem nevoie de multi kilometri de teste si antrenamente ca sa ajungem ca masina sa ne dea incredere ca sa putem merge maxim.

Anul acesta locul doi a fost un loc bun tinand cont de evolutia din intregul sezon. Am obtinut doua victorii la Bacau si la Iasi pe macadam, o suprafata pe care am agreat-o de fiecare data si privim cu incredere spre viitor pentru ca acest proiect cu masina si cu partenerul ‘Trust Motors’ (dealer si importator de Citroen DS in Romania) si cred ca in viitor cresterea ritmului va fi vizibila cu siguranta. Sper sa obtinem anul viitor un titlu de campion pentru ca a trecut mult timp de la cel castigat in 2011 si ne este dor sa mai urcam pe prima pozitie.

vali porcisteanu

GP24: Anul trecut cand ai concurat cu Skoda ni s-a parut ca ai fost mai aproape de Simone Tempestini ca timp. Ce s-a intamplat anul acesta?
Vali P: Anul acesta Simone a avut o evolutie foarte mare fata de anul trecut, chiar asta am analizat si noi cu kilometri pe care i-a parcurs in WRC si se lupta strans cu multi piloti valorosi care au castigat campionate europene. Am avut impresia ca am mers mai tare cu Skoda anul trecut decat cum am mers anul acesta cu Citroen-ul. Acest lucru este fals pentru ca am pus in paralel anumite probe speciale care s-au desfasurat in conditii egale la aceeasi temperatura si pe aceeasi vreme, si am considerat ca in acest an cu Citroen-ul, ritmul a fost mult mai bun pe multe probe speciale. Chiar daca din exterior a parut ca am mers putin mai incet decat cu Skoda, in realitate ritmul a crescut mai mult, viteza a fost ceva mai mare cu Citroen-ul. Doar ca in continuare, ritmul a crescut foarte tare, Simone a mers mai repede fiindca el evolueaza non-stop si efectiv ne-a tras si pe noi dupa el.

GP24: Ce planuri ai pentru sezonul 2020?
Vali P: Anul viitor ne vom pregati mai bine inainte de startul sezonului care va fi destul de tarziu, in luna Mai. Asa cum spunea si Titi Aur, din pacate suntem sezonieri, incepem in Mai si terminam aproape in Septembrie. Din pacate este o pauza forte mare in care nu avem activitate, sincer mi-ar placea sa inceapa campionatul din Ianuarie cu raliuri pe zapada,  sa nu mai fie atat de apropiate etapele si sa dureze mai mult. Asta ar face bine tuturor celor implicati si nu numai, dar asta este si trebuie sa acceptam situatia. O sa ne pregatim cat mai bine pentru start pentru ca avem timpul necesar si eu zic ca vom porni mult mai in forta decat am facut-o anul acesta cu noua masina. Speram ca pe parcursul sezonului sa existe o crestere de ritm de la o etapa la alta, sa ne bucuram de o evolutie buna si de rezultatele de pe probele speciale. De asemena ne dorim sa bucuram spectatorii cu spectacol, la fel cum am facut si anul acesta si obiectivul este sa fim cat mai sus.

 

Sursa articol: GP24.COM | Adrian Gros

Noutati
Vezi mai multe