David Tarta si Gergő Szabó castiga duelul incendiar din Swift Cup in Raliul Harghitei 2022

epantofi.ro

Dupa un debut dificil de sezon in Maramures, Swift Cup si-a desfasurat in acest weekend a doua etapa din 2022. Raliul Harghitei a avut la start sase echipaje in cupa monomarca, cu o lupta de zile mari pentru victorie – poate cea mai stransa din istoria cupei. Doua echipaje s-au luptat de la egal la egal pentru victorie pe toate cele 12 probe speciale ale competitiei, diferenta la final fiind facuta de doar o secunda!

Cursa a debutat cu trei probe speciale in prima zi de concurs, David Tarta si Gergo Szabo fiind cu 0,1 secunde mai rapizi decat Paul Popa si Tudor Marza. Tarta si Szabo s-au impus si pe urmatoarele doua speciale cu ecarturi de 1,1, respectiv 0,8 secunde in fata echipajului Popa/Marza, diferenta la finalul primei zile fiind de doar 2 secunde intre cele doua echipaje.

A doua zi de concurs a inceput cu un ritm foarte bun pentru Tarta si Szabo, care se distantau, insa Popa si Marza reveneau pe urmatoarele doua probe, stabilind cei mai buni timpi din Swift Cup. A doua bucla de sambata a adus trei victorii de proba pentru David Tarta si Gergo Szabo, care se distantau la 9,4 secunde. Paul Popa si Tudor Marza au avut un final in forta, fiind cei mai rapizi pe ultimele trei speciale si fiind foarte aproape sa recupereze diferenta fata de lider.
In final, David Tarta si Gergo Szabo au obtinut victoria in Swift Cup la Raliul Harghitei, cu un avans de doar o secunda in fata rivalilor Paul Popa si Tudor Marza. Duelul celor doua echipaje a fost unul dintre cele mai stranse din istoria cupei monomarca, diferenta pe patru probe, dintr-un total de 12, fiind de doar 0,1 secunde.

Dupa locul secund in cupa monomarca la Raliul Maramuresului, Andrei Gheorghiu a confirmat viteza alaturi de un nou copilot, Andrei Brezoszki. Tanarul debutant a incheiat al treilea in Swift Cup la Raliul Harghitei si a obtinut victoria in clasamentul dedicat debutantilor cupei monomarca. De notat este faptul ca cei doi Andrei au stabilit intotdeauna al treilea timp in Swift Cup, dovedind constanta si maturitate.

Artur Luca si Sabrina Camarda au revenit dupa abandonul tehnic de la Maramures pentru a incheia Raliul Harghitei pe locul patru, in urma unui ritm de care pilotul nu s-a declarat multumit. La doar al doilea raliu in Swift Cup, Paul Retegan si Adrian Maries au avut un ritm constant de-a lungul celor doua zile de concurs si au incheiat pe cinci in cupa monomarca. Raliul Harghitei a reprezentat debutul in raliuri pentru Alexandru Benga, care l-a avut in dreapta sa pe Andrei Mitrasca. In ciuda unui abandon in prima zi de concurs, cei doi au ajuns la finalul cursei pe locul sase in Swift Cup, acumuland experienta valoroasa pentru participarile viitoare.

Clasamentul debutantilor Swift Cup i-a avut invingatori pe Andrei Gheorghiu & Andrei Brezoszki, urmati pe podium de Paul Retegan & Andrei Maries, respectiv Alexandru Benga & Andrei Mitrasca.
„Batalia a fost stransa, ca de fiecare data! Am avut un duel intens cu Paul si Tudor, diferenta fiind de doar o secunda la final. Am invatat foarte multe de la copilotul meu, Gergo, si sunt ferm convins ca mai am de invatat inca pe atat. Acum ne pregatim de urmatorul raliu, Arges, unde speram sa avem rezultate la fel de bune. Multumesc lui Dumnezeu, sponsorilor si parintilor pentru acest rezultat.” a spus David Tarta, invingatorul in cupa monomarca.

Echipajele care au concurat cu modele Swift Sport au ocupat primele doua locuri in cadrul clasei RC5N, cu David Tarta/Gergo Szabo victoriosi, urmati de Paul Popa/Tudor Marza. Andrei Gheorghiu si-a asigurat locul secund in clasamentul general al debutantilor in Raliul Harghitei, demonstrand viteza de care este capabila masina de concurs.
Urmatoarea etapa din calendarul Swift Cup este programata in perioada 21-22 mai, pe probele speciale de asfalt ale Raliului Argesului, unde echipajele vor infrunta Transfagarasanul.

In 2022, Swift Cup este sustinuta de partenerii EASY INDUSTRY si COOP NETWORK. Partenerii tehnici ai cupei sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum Suspension si Ferodo Racing prin Motorsport Europe.

Parteneri media: RallyMax.ro si ABimages.

Recomandari pentru tine!