Oracle Red Bull Racing – cursa printre nori pe Transalpina

Patrick Friesacher a pilotat monopostul de Formula 1 printre nori, pe Transalpina, iar dupa ce a trecut peste toate provocarile locale s-a luat la „intrecere” si cu Toma Coconea, care asurvolat drumul aflat la cea mai mare altitudine din Romania cu parapanta.

Pilotii Oracle Red Bull Racing au facut de-a lungul timpului o serie de calatorii memorabile, in cele mai frumoase colturi ale lumii. Au traversat America dintr-o parte in alta, au ajuns din Europa in Asia trecand peste podul Bosfor din Istanbul si au facut turul celor mai frumoase castele din Cehia si Slovacia.

In 2022, anul in care echipa Oracle Red Bull Racing si-a asigurat titlurile mondiale in Formula 1, la piloti cu Max Verstappen si la constructori, Patrick Friesacher a facut un road trip in Romania pentru a descoperi Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din tara noastra. Transalpina ajunge, in Pasul Urdele, la 2.145 de metri, aproape la aceeasi inaltime la care se desfasoara si Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului (2.285 de metri), cursa din calendar desfasuata la cea mai mare altitudine. Patrick Friesacher, primul pilot din academia de juniori Red Bull si fost pilot de Formula 1, a avut parte de o aventura epica, plina de provocari, pe Transalpina.

Sa am ocazia sa pilotez un monopost de Formula 1 pe Transalpina a fost ceva cu adevarat special. Imi place sa descopar drumuri spectaculoase si cu siguranta Transalpina a fost o experienta unica pentru mine. Toate acele viraje care se succedau unul dupa altul, peisajele de vis, provocarile intalnite pe drum… a fost ca un vis care a devenit realitate”, a spus Patrick Friesacher.

In drumul sau spre Bucuresti, Patrick Friesacher a avut parte de viraje spectaculoase, completate cu un peisaj de poveste pe unul dintre cele mai superbe drumuri din lume. Dar si de provocari pe masura. Intalnirea cu vampirul s-a terminat fara urmari, dar probabil doar pentru ca a fost pe timpul zilei, iar smocul din blana lui Vasilica ii poarta si acum noroc lui Patrick, mai ales ca, se stie, pilotii de curse sunt extrem de superstitiosi.

Dupa inca o serie de viraje stranse, Patrick a ajuns in mijlocul unei nunti. Pilotul Oracle Red Bull Racing s-a prins si el in hora, iar darul de nunta pentru miri a fost o serie de „cerculete” facute pe drumul cu o latime de doar 8,5 metri. Pe ultima portiune din Transalpina, Patrick s-a luat la intrecere cu Toma Coconea, care si-a inceput deja antrenamentele cu parapanta pentru editia din 2023 a Red Bull X-Alps, cea mai dificila cursa de aventura din lume.

Experienta a fost unica. Pentru mine a fost o noua provocare, o cursa inedita si pot spune ca vibratiile monopostului de Formula 1 m-au scos din rutina mea de zbor, am trait acele vibratii la intensitate maxima si, simtindu-le din aer, eu si parapanta mea am devenit una cu masina de la sol, am apasat acceleratia adrenalinei si vitezei la maximum”, a spus si Toma Coconea.

Tot pe Transalpina si-a exersat stunt-urile si Arunas Gibieza. Inainte sa ajunga in Romania, Aras, dublu campion european de stunt riding, a stabilit, cu 580 de metri, un nou record mondial pentru cel mai lung wheelie pe motocicleta fara sa atinga ghidonul cu mainile. Aventura lor s-a terminat la Bucuresti, in fata a 50.000 de spectatori, la Red Bull Racing Show Run.

Recomandari pentru tine!