Women Rally revine in Capitala cu 56 de masini la start

Women Rally revine in Capitala cu 56 de masini la start

A doua etapa a Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service readuce motorsportul in Bucuresti, fiind a doua competitie automobilistica din acest an care se desfasoara chiar in Capitala.

Ne bucuram sa avem aceasta etapa la Bucuresti! Vom fi prezenti si de aceasta data cu caravana Bosch Car Service, la care specialistii nostri vor verifica atat masinile concurentelor, cat si ale participantilor la eveniment care doresc sa beneficieze de o verificare tehnica gratuita, mai multe detalii la cortul Bosch Car Service.
De asemenea, fiecare concurenta la raliu va beneficia de o asistenta rutiera valabila un an pe teritoriul Romaniei.”, a declarat Adela Zirra, coordonator marketing Robert Bosch SRL.

Trofeul Enel X a atras pe lista de inscrieri nu mai putin de 61 de doamne si domnisoare curajoase, care isi vor etala abilitatile la volanul propriilor masini weekendul acesta, pe 6 si 7 august, la Romexpo.

Ne bucuram sa fim pentru a doua oara la linia de start a Campionatului National Women Rally si sa inmanam Trofeul Enel X Romania. Apasam pedala de acceleratie spre tranzitia energetica si spre o economie sustenabila, prin infrastructura pentru mobilitate electrica pusa la dispozitie. In Romania, Enel X a ajuns deja la aproximativ 170 de puncte de incarcare in toata tara, continuam sa extindem reteaua pentru a incuraja un transport durabil. In acelasi timp, prin prezenta la acest Campionat, promovam responsabilitatea in trafic si a unei bune conduite la volan”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility, Enel X Romania.

Accesul la eveniment se va face la Romexpo poarta B, de pe bulevardul Expozitiei, unde organizatorii au pregatit un traseu nou, care le va permite soferitelor sa fie competitive si sa isi intreaca propriile limite, totul intr-un cadru sigur, organizat si accesibil. La fel ca si in anii precedenti, concursul este dedicat in primul rand masinilor de strada, care vor puncta in cele 3 clase in functie de capacitatea motorului. In sezonul 2021, clasa 4 dedicata masinilor electrice intretine dialogul despre mobilitatea sustenabila si este sustinuta de George, primul banking inteligent din Romania.

Majoritatea celor care au urcat pe podiumul primei etape, la Trofeul Casa Auto Timisoara pe 25-26 iunie 2021, vor reveni la Bucuresti pentru o noua intrecere cu secundele. Cu toate acestea, singurul campionat national de automobilism dedicat exclusiv femeilor va bifa la Bucuresti peste un sfert din concurente aflate la prima participare. Laura Savu, fondator si organizator Women Rally, a luat in considerare toate aspectele acestei competitii inedite, astfel ca evenimentul va incepe vineri, pe 6 august, cu un briefing care va parcurge toate detaliile ce tin de regulament si buna desfasurare a competitiei. Pilotii ambasadori ai competitiei vor fi si ei alaturi de concurente pe toata durata evenimentului, cu sfaturi de pilotaj pentru a avea un parcurs cat mai curat si mai rapid pe traseul de concurs.

Concurente din 18 judete se vor alinia vineri dupa-masa la deja traditionalul start festiv, o ocazie de a le cunoaste si de a reconfirma faptul ca pasiunea pentru masini si dorinta de a promova conducerea defensiva si responsabilitatea in trafic nu au limite sau gen.

Concursul propriu-zis se va desfasura sambata, incepand cu ora 10:00. Partenerul de mobilitate al etapei de la Bucuresti, BMW Auto Cobalcescu, ne este alaturi si anul acesta. Cele mai noi modele BMW si MINI vor fi pilotate in deschiderea celor doua mansse de concurs de catre ambasadoarele evenimentului, care vor face o demonstratie de sportivitate, cu eleganta si stil.

Suntem deosebit de incantati ca putem sustine performanta si anul acesta. Women Rally este un eveniment unic, o competitie destinata exclusiv doamnelor si domnisoarelor care se remarca printr-o combinatie inedita de sportivitate si eleganta, la fel ca si modelele noastre BMW & MINI. Asteptam cu bucurie etapa de la Bucuresti si dorim mult succes participantelor”. Cristian Vlasin, Director Executiv BMW si MINI Auto Cobalcescu

Astfel, in ordinea startului, vor intra pe traseu Laura Savu (fondator si organizator Women Rally), Cristiana Oprea (pilot de raliuri si fondator Femei in Motorsport), Mirela Bucovicean (pilot de raliuri si presedinta Comisiei pentru Femei din cadrul FRAS) impreuna cu Ioana Vulpescu si Mihaela Sava (food blogger Prajiturela). Atat startul festiv de vineri dupa-masa, cat si cele doua manse de concurs de sambata vor fi transmise live pe pagina de facebook si pe website-ul competitiei Women Rally.

Nici clasa 5, dedicata masinilor modificate si pilotilor cu licenta, nu se lasa mai prejos, avand cateva nume interesante pe lista de inscrieri. Astfel, la start se va afla Ema Stefania Baciuca, care la numai 9 ani este cea mai tanara licentiata care concureaza pe o masina in cadrul campionatelor nationale de automobilism. Dintre junioare, la etapa de la Bucuresti va fi prezenta si Alexandra Teslovan, tanara speranta a raliurilor, Anamaria Gustoi, pilot de super slalom si copilot de raliuri la doar 16 ani, dar si Levana Ognean, care la doar 17 ani stapaneste un Mini Cooper istoric in cadrul campionatului de viteza pe circuit dedicat vehiculelor istorice. Va fi prezenta si Ligia Barbu, o adevarata pioniera a clasei 5, a carei titlu de campioana si l-a adjudecat in sezonul 2020.

Evenimentul se va incheia intr-o atmosfera festiva cu ocazia dineului care va avea loc sambata seara la Hotel Ramada Park. Tot atunci se va desfasura si festivitatea de premiere, unde vor fi premiate cele mai rapide trei concurente ale fiecarei clase din cadrul Trofeului Enel X, intr-o ceremonie a elegantei si prieteniei.

Ca de obicei, Women Rally isi propune sa scoata in evidenta competitivitatea, aptitudinile si implicarea de care dau dovada femeile in competitiile de automobilism. Fiind sustinute de prieteni si familie, concurentele ofera astfel exemple pozitive si relevante de responsabilitate si fairplay catre toti cei care urmaresc competitia. In plus, etapele Women Rally reprezinta contextul perfect de a iesi din zona de confort intr-un cadru prietenos, alaturi de femei care impart aceleasi pasiuni.

Incepand cu 2018, de la etapa inaugurala organizata de Centenar, Women Rally schimba mentalitati si incurajeaza femeile sa fie sigure pe propriile aptitudini la volan. Motorsportul este unul dintre putinele sporturi in care barbatii si femeile concureaza de la egal la egal, insa deseori este perceput ca fiind un domeniu exclusivist, “al barbatilor”. Laura Savu, fondatoarea si organizatoarea Women Rally, a decis sa schimbe aceasta preconceptie si sa construiasca un concept cu totul nou de evenimente, unde concurentele nu doar ca isi iau doza de adrenalina in siguranta, pe un traseu special amenajat si securizat, ci isi si imbunatatesc aptitudinile la volan, invata notiuni de conducere defensiva si promoveaza astfel responsabilitatea in trafic, devenind chiar ele ambasadori ai unei bune conduite la volan.

Campionatul National Women Rally, editia 2021 este sustinut de catre Bosch Car Service.

Etapa a II-a – Bucuresti (6-8 august 2021) a Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service 2021, Trofeul Enel X, este sustinuta de catre Enel X, George, primul banking inteligent din Romania, si partenerii gold: Auto Cobalcescu, dealer BMW si Mini, Castrol Romania, Parsa Beauty, Beauty Cell by Catena, Hotel Melodia, Ziarul News.

Parteneri silver: AEA Medical, Gerovital, Rose Verite, Flori Holland, Vittel, Corny, Brandocracy, Coca-Cola, Sigemo.

Parteneri media: TVR, Livestream Romania, RallyMax, Autostiri.ro, GP24.ro, 24auto.ro, FireWeb.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a Ministerului Tineretului si Sportului.

Recomandari pentru tine!