Vali Porcișteanu Racing #Team, program incarcat

Raliul Sibiului, runda care a pus capat primei jumatati a Campionatului National de Raliuri Betano 2020, a reprezentat momentul de start pentru un nou proiect. Vali Porcisteanu si Dan Dobre si-au spus ca nu este cazul sa rateze revenirea competitiei pe macadam, dupa sapte ani. Si daca tot au raspuns prezent pe probele speciale, au facut-o, alaturi de prieteni. Intr-o echipa, Vali Porcisteanu Racing #Team, care a marcat, cu acest prilej, debutul in campionat.

A doua trecere pe Santa, care reprezenta si Power Stage, i-a gasit pe cei care au concurat in aceasta runda (Dragos Dinu / Sorin Vlascu fiind absenti motivati) pentru aceasta echipa in pozitii fruntase. Vali si Dan Dobre erau pe locul 3 la general. Enis Arif si Carmen Poenaru, pe 10, si pe 6 la RC2. Cristi Sugar, al doilea in ierarhia Juniorilor, ca si  in Cupa Dacia, si pe 5 la RC5. 

Traseul dur, dar si ”varsta” masinii Mitsubishi Lancer Evo a lui Vali Porcisteanu si Dan Dobre, si-a spus insa cuvantul. A cedat o prindere a bratului de caroserie. Timp pretios pierdut si, mai mult, abandon.

Nu sunt suparat. Nu avem de ce. Am avut ceva probleme la motor, pe primele doua probe, dar chiar si asa, am reusit, ulterior, un ritm care ne-a permis timpi buni, foarte apropiati de cei realizati de cei cu masini R5 din fata. Si inainte de a lua startul pe Power Stage eram pe un loc de podium. Ne pare rau doar pentru ca puteam obtine, ca si la Pitesti, locul 3, spune Vali. Pentru a continua: Vad insa partea plina a paharului. A fost un raliu excelent. Fara stress. Cu armonie si zambete in cadrul echipei. O atmosfera frumoasa. La fel cum a fost cea de pe probe. Unde am avut parte iar de senzatiile speciale pe care ti le da Santa pe noapte. Important este ca  ne-am simtit bine si ne-am bucurat de fiecare kilometru de speciala. Pacat doar ca nu am reusit sa ajung si la ultima proba, pe un traseu pe care, tinand cont de timpul petrecut alaturi de elevii scolii de pilotaj, il cunosc foarte bine. Si unde doream sa fac spectacol.

La final de intrecere au ajuns celelalte echipaje. Cu Cristi Sugar si Vlad Colceriu in puncte la general. Si pe podium (locul 2) la Juniori si in Cupa Dacia. Respectiv pe 5 la RC5 si pe 8 la doua roti motrice fata. Enis Arif si Carmen Poenaru au incheiat pe 6 la RC2, in timp ce echipajele care au alergat in CNR2 au fost si ei pe podiumul Clasei 1.

Fireste, acum gandurile se indreapta catre urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri Betano, de la Iasi. Acolo unde echipa, in formula completa, vrea sa faca din nou spectacol cu zambetul pe buze. Anul trecut am castigat la Iasi, dar acum, tinand cont de materialul de concurs, eu si Dan ne propunem un ritm care sa ne permita sa ajungem din nou in zona podiumului. Si, alaturi de colegii de echipa, sa oferim fanilor un plus la capitolul spectacol, declara Vali.

Pana la Iasi insa, reprezentantii echipei nu stau cu mainile-n san. De altfel, Vali a profitat de faptul ca problema tehnica de la Sibiu a fost minora. Am reparat-o rapid si duminica am dat curs unei invitatii primite de la organizatorii unei competitii de circuit pentru amatori desfasurata la Prejmer. Am facut o demonstratie, am oferit cadou, un curs de pilotaj, unuia dintre castigatori. Si aceasta prezenta nu este o exceptie, declara el.

De altfel, sambata urmeaza sa fie prezent la etapa de Super Rally de la Deva, prima a campionatului national de profil. Pentru ca a doua zi sa fie prezent la Babana, la debutul acestei locatii in rally cross, cu ocazia celei de-a doua runde a competitiei nationale. Acolo unde va reprezenta, alaturi de Cristi Sugar, scoala de pilotaj.

Noutati
Vezi mai multe