Echipa NRA este pregatita de raliul de acasa – Transilvania Rally

Organizatoare a Total Transilvania Rally Powered by Ford Performance, echipa Napoca Rally Academy participa si la acest raliu in formula completa: Simone Tempestini / Sergiu Itu pe SkodaFabia R5, Bogdan Marisca / Sebastian Itu pe Ford Fiesta R5, Norbert Maior / Francesca Maior cu Peugeot 208, Victor Supuran / Mihai Supuran, la Cupa Dacia, Debutanti si Bogdan Gheorghiu / Andrei Gheorghiu, Cupa Swift.

Simone Tempestini: „Pentru noi, la raliul de casa obiectivul este sa imi imbunatatesc timpii si sa ma apropii cat mai mult de limita mea si limita masinii. Cu aceasta configuratie, este clar ca va fi un raliu foarte rapid, ceea ce mie imi place foarte mult. Proba mea preferata este Dangau. Am parcurs aceasta proba de mai multe ori in diferite configuratii, in fiecare an visez la ea. Imi amintesc ca senzatiile pe care le am de fiecare data, nu le am pe nicio alta proba.”

Bogdan Marisca: „Ne bucuram ca reusim sa tinem Transilvania Rally si anul acesta, intr-o perioada foarte complicata atat din cauza contextului epidemiologic, cat si a alegerilor locale, dar avem sprijinul autoritatilor locale si ne bucura acest lucru. Vor fi prezenti toti pilotii angrenati in diferitele lupte din campionatul intern, ceea ce va spori spectacolul. Eu cu Sebi nu avem o miza anume, dar nu inseamna ca nu vom merge cat putem noi de repede. Probele sunt in coborare, vor fi destul de dificil de gestionat, raliul va avea o viteza medie foarte ridicata. Ii invitam pe toti cei care ne sustin sa ne urmareasca  online pe site-ul www.transilvaniarally.ro si pe pagina de Facebook a raliului.”

Norbert Maior: „Transilvania Rally urmeaza sa fie un raliu foarte important pentru noi. Concentrarea va fi maxima deoarece ne dorim un raliu de casa reusit din toate punctele de vedere. Daca reusim o noua victorie, putem deveni aici campioni la clasa 2 roti motrice ceea ce ar incununa un sezon foarte bun pentru noi. Speram de asemenea, la un rezultat bun atat la general, cat si cu echipa. Astfel, vom incerca sa ne securizam prima pozitie la 2 roti, dar sa avem si un ritm cat mai sustinut.”

Marco Tempestini: „Si in sfarsit, a venit si raliul de acasa! Ca de obicei, organizarea evenimentului se suprapune cu obiectivele sportive ale echipei, dar deja suntem obisnuiti cu acest lucru si ne place! Toate echipajele NRA sunt pregatite sa se lupte pentru obiectivele lor si fiecare va incerca sa imbunatateasca ce a reusit pana acum in campionat. Am vrea sa sarbatorim cat mai mult la sfarsitul raliului, dar inainte trebuie sa confirmam. Probele sunt superbe, vom vedea cum va a fi vremea, dar speranta noastra este sa fie spectacol TOTAL!”

Total Transilvania Rally Power by Ford Performance este a cincea si penultima etapa a Campionatului National de Raliuri BETANO 2020, dar conteaza si in doua competitii europene: Tour European Rally si European Rally Trophy. De fapt, pentru cea din urma, Transilvania Rally reprezinta prima etapa din acest sezon, toate celelalte runde ale ERT de pana acum fiind anulate din cauza pandemiei.

Total Transilvania Rally Powered by Ford Performance are anul acesta o configuratie mai restransa, cu un total de 489,5 kilometri si 8 probe speciale, insumand 131 de kilometri. 

Startul festiv va avea loc joi, 24 septembrie, de la ora 19,30. Pe 25 septembrie la ora 16,03, va avea loc startul in prima proba speciala a raliului, Tarnita 1, a doua trecere pe Tarnita fiind programata la ora 18,18, iar de la ora 21,06 se desfasoara Faget 1. Sambata, 26 septembrie, incepand cu ora 10,11, sunt programate doua treceri pe Floresti, proba-circuit de langa Cluj-Napoca si alte 2 treceri pe Dangau, una dintre cele mai spectaculoase  probe de asfalt din Romania, intr-o configuratie noua care cuprinde si Valea Fericirii si care ii confera acum o lungime de 25,1 kilometri. Ultima proba speciala a raliului, Faget 2, cu startul la ora 17,07, este si power stage-ul Transilvania Rally.

Partenerii NRA in 2020 sunt: Banca Transilvania, OMV, De Longhi, Primaria si Consiliul Judetean Cluj Napoca, Europa FM, LeasePlan.

Recomandari pentru tine!