DTO Rally Team este vicecampioana la finalul Raliul Moldovei 2020

Cu cinci curse programate incepand cu luna iunie, Campionatul National de Raliuri Betano si-a desfasurat ultima etapa a sezonului competitional weekend-ul trecut. Scena duelului final din sezonul 2020, Raliul Moldovei a avut loc pe 12 probe speciale de macadam in zona Moinesti si cea a Bacaului, diversitatea traseului de concurs, duritatea din prima zi si conditiile schimbatoare din ziua secunda reprezentand principalele provocari pentru echipaje.

Finalul de sezon a fost unul acerb si interesant pentru DTO Rally Team, gruparea argeseana luptand sa devina vicecampioana in clasamentul echipelor in acest an. Duelul s-a dat cu alte doua grupari motivate sa obtina maximul de puncte pe cei peste 100 de kilometri cronometrati de sambata si duminica. 

Cele trei echipaje care au punctat pentru DTO Rally Team au avut parte de evolutii excelente pe macadamul din Moldova, acumuland suficiente puncte pentru ca echipa sa ocupe locul secund la finalul sezonului 2020. In ciuda unui program redus al echipajelor in acest an, a problemelor financiare sau a abandonurilor, echipa a dat dovada de motivatie, determinare si viteza, astfel incat obiectivul setat la inceputul anului a fost atins.

Cu o evolutie constanta de-a lungul celor doua zile de concurs, Cristi Dolofan si Petre Toba au dus o lupta stransa pentru podium in clasamentul general FIA. In a doua zi de concurs, echipajul DTO Rally Team a crescut ritmul pe probele dificile si alunecoase de langa Bacau si s-a apropiat la doar 1,6 secunde de primul podium general din cariera. Duelul a continuat si pe proba-spectacol de pe circuitul SpeedPark, unde echipajul a facut show pentru transmisia LIVE, terminand competitia pe locul 4 in clasamentul general FIA si cel al clasei RC2. „Suntem foarte multumiti la finalul unui raliu frumos, in care am avut o lupta stransa cu Enis Arif si Carmen Poenaru. Mi-a placut mult evolutia de aici si sunt fericit pentru ritmul pe care l-am avut in a doua zi de concurs, dar si pentru rezultatele echipei in acest sezon.” a spus Cristi Dolofan.

Dupa victoria de la Transilvania Rally, Bogdan si Delia Nastase aveau in plan acelasi rezultat si pe probele de macadam din judetul Bacau. Cu un start in forta, de zile mari, cei doi nu doar ca s-au instalat la conducerea clasei NAT11, dar au si obtinut timpi in varful clasamentului OPEN. Cu dorinta obtinerii de puncte maxime pentru echipa, Bogdan si Delia s-au impus categoric in cadrul clasei si au ocupat un superb loc trei in clasamentul OPEN, cel care include toate echipajele participante in raliu.

„Am plecat de acasa cu gandul maret al unui podium la general! Ne-am bucurat de fiecare proba speciala, chiar si de rasucirea de pe PS2, care ne-a costat aproximativ 40 de secunde. Am avut un ritm sustinut si in crestere, lucru care ne-a adus cea mai buna clasare a noastra de pana acum: locul 3 in clasamentul general open, locul 1 la clasa cu un avans considerabil, dar si locul 2 la echipe! Multumim celor ce ne-au sustinut, in special echipei DTO Rally Team!” a spus Bogdan Nastase la finalul Raliului Moldovei.

Cu doua titluri in joc la Raliul Moldovei, dar si presiunea rezultatului care sa ajute echipa, Raul Badiu si Rares Fetean au avut o cursa plina in Moldova. Dupa ce s-au instalat la conducerea Cupei Dacia in prima zi de concurs, cei doi au avut probleme cu franele modelului Sandero. Reparatiile aduse intre probe i-au ajutat sa ajunga in service, ca mai apoi, in a doua zi de concurs, sa ridice ritmul si sa urce treptat in cadrul clasei RC5. La finalul raliului, Badiu si Fetean s-au impus in Cupa Dacia si au ocupat locul secund in clasamentul clasei. „Dupa problemele din prima zi, cand vedeam cum se indeparteaza titlul de la Cupa Dacia si cel de la clasa, am avut o zi secunda buna. Am reusit sa castigam cele doua titluri si am ajutat echipa sa ocupe locul secund la final de an. Ne-am indeplinit toate obiectivele in acest sezon si suntem foarte multumiti de parcursul nostru” a declarat Raul Badiu.

La finalul sezonului, DTO Rally Team a obtinut locul secund in clasamentul echipelor, acolo unde sapte grupari au luat startul de-a lungul celor sase etape programate in 2020. Cristi Dolofan si Petre Toba s-au clasat pe locul patru in cadrul clasei RC2, in timp ce Eugen Caragui si Robert Fus au ocupat aceeasi pozitie in clasamentul RC4. Raul Badiu si Rares Fetean sunt campioni ai Cupei Dacia si ai clasei RC5, in timp ce Dorin Banciu si Ioana Stan au incheiat anul 2020 pe ultima treapta a podiumului clasei NAT11, acolo unde Bogdan si Delia Nastase s-au clasat pe locul patru.

In sezonul 2020, echipajele DTO Rally Team au alaturi o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Vilma, Catena, Tellur, Total, Oscar Downstream si HidroGaz.

Recomandari pentru tine!