Schimbare de scenariu in Campionatul National Digital de Circuit BETANO dupa Barcelona

Dupa trei etape in care s-au inregistrat sase invingatori diferiti, Campionatul National Digital de Circuit Betano a inregistrat la Barcelona o schimbare de scenariu. Aceasta a venit din partea lui Oscar Williams, castigatorul primei manse de la Nurburgring reusind sa repete performanta si la Barcelona. Inca o data britanicul si-a adjudecat maximul de puncte in etapa din Spania si urca pe pozitia a cincea din campionat. Liderul a demonstrat, daca mai era nevoie, ca este redutabil la capitolul constanta. Clasat pe pozitia a cincea si respectiv a patra in cele doua manse, Dragos Simion si-a marit avantajul fata de cel mai apropiat rival la 15 puncte. Surpriza etapei a venit din partea lui Aldrin Opran, care s-a impus in mansa secunda si a devenit cel de-al saptelea pilot care isi trece numele pe lista invingatorilor.

CALIFICARI – Pentru a doua oara consecutiv, batalia din calificari i-a dat castig de cauza lui Oscar Williams, care a a parcurs turul de pista intr-un timp de 1m.47.103, mai rapid cu peste doua zecimi fata de Florin Mergea, care a reusit sa puna masina echipei Zecarul eSports pe prima linie a grilei de start. Colegul sau de echipa – Claudiu Clima – a obtinut cel de-al treilea timp, in timp ce Victor Taras a reusit sa i se alature pe linia a doua. Mai lent cu peste o jumatate de secunda, liderul campionatului a trebuit sa se multumeasca doar cu pozitia a cincea, pilotul de la Willi Motorsport urmand sa imparta linia a treia cu Leo Borlovan, cel mai bine clasat pilot al gruparii GP24 E-Sports. Despartiti de numai cinci miimi de secunda, Emanuel Gaczella si Maximilian Junger s-au plasat pe linia a patra, urmati de Cristian Moisescu si Mihai Suteanu.

MANSA I – Dupa recitalul din calificari, Oscar Williams a lamurit soarta primei manse inca de la start cand, plecat din pole position, a tasnit pe prima pozitie fara a se mai uita inapoi. Evolutia sa a lasat impresia unei simple formalitati, britanicul ajungand ca la finalul cursei sa aiba peste 12 secunde avans fata de ocupantul locului secund, Victor Taras. Plecat de pe linia a doua a grilei, acesta a reusit destul de rapid sa urce pe locul secund si a ramas pe pozitie in ciuda presiunii exercitate de Florin Mergea, care si-a adjudecat ultima pozitie de pe podiumul de premiere dupa un duel la cutite cu colegul sau de echipa, Claudiu Clima. In spatele lor, Dragos Simion si-a inceput weekendul cu o clasare pe pozitia a cincea, pilotul echipei Willi Motorsport mizand pe atuul constantei. Emanuel Gaczella a trecut linia de sosire pe locul al saselea, celelalte locuri din Top Ten fiind ocupate de Leo Borlovan, Cristian Moisescu, Sergiu Nicolae si Aldrin Opran.

Cel mai rapid tur: Oscar Williams (CRG Romania Racing), 1m.47.401s.

MANSA II – Plecat din pole position, ca urmare a clauzei de regulament care inverseaza pozitiile primilor zece clasati in mansa intai, Aldrin Opran a demonstrat ca nu intamplator a castigat cele opt pozitii in prima parte a weekendului catalan. Pilotul echipei Willi Motorsport si-a fructificat avantajul pozitiei de pe grila si a rezistat atacurilor lansate de Emanuel Gaczella, devenind cel de-al saptelea castigator din acest sezon. Gaczella a facut o cursa excelenta, a castigat trei locuri fata de pozitia de pe grila dar nu a reusit sa gaseasca nicio bresa in apararea lui Aldrin Opran. Cu evolutii mai sigure de la o etapa la alta, Leo Borlovan a terminat al treilea, diferenta de mai putin de o secunda fata de lider fiind mai mult decat elocventa pentru prestatia pilotului de la GP24 E-Sports.

Plecat de pe pozitia a sasea, Dragos Simion a castigat doua locuri si a trecut linia de sosire al patrulea, la putin peste patru secunde fata de invingator. Suficient pentru a ridica la 24 numarul punctelor cucerite la Barcelona si pentru a-si pastra fara probleme pozitia de lider in campionat. Pe locul al cincilea, Cristian Moisescu a marcat acest weekend cu o revenire, reprezentantul echipei Virtual Racing Romania pastrand sanse in lupta pentru un loc in plutonul fruntas al campionatului. Desi a plecat de pe prima linie a grilei, Sergiu Nicolae a trebuit sa se multumeasca doar cu pozitia a sasea. Remarcabil daca avem in vedere ca a rezistat in fata unui pluton din care au facut parte Claudiu Clima, Victor Taras si Oscar Williams. Ultima pozitie din Top Ten a fost adjudecata de Mihai Suteanu, cel de-al patrulea reprezentant al gruparii Willi Motorsport intrat in acest grup. Plecat de pe pozitia a opta a grilei, Florin Mergea n-a mai reusit sa repete evolutia sigura din prima mansa. Cateva greseli au fost suficiente pentru a-l scoate din batalia pentru primele locuri, singura sa consolare fiind stabilirea recordului pe tur in mansa secunda. In campionat, tenismanul a pierdut o pozitie si ocupa locul al treilea dupa Dragos Simion si Claudiu Clima.

Cel mai rapid tur: Florin Mergea (Zecarul eSports), 1m.47.496s.

Etapa urmatoare este programata la Mugello, in ziua de 15 mai 2020.

Rezultatele si clasamentele le puteti gasi AICI!

 

sursa: fras.ro

Recomandari pentru tine!