Andrei si Dan Girtofan, pe podium la Raliul Bucovinei 2022

Weekend foarte bun pentru pilotii brasoveni Andrei Girtofan si Dan Girtofan la Raliul Bucovinei. Cei doi componenti ai ProRally Team Brasov, secondati de Doru Vraja, respectiv Andrei Toderas, au terminat etapa a 4-a a CNRB 2022 pe locurile 2, respectiv 3 la general.

Pentru Andrei Girtofan a fost al patrulea podium din tot atatea etape in 2022, lucru ce il aduce in postura de mare favorit la titlul de campion national pe asfalt (mai este doar o etapa de parcurs, Raliul Clujului). „Prima zi a fost una ok, desi nu au mers toate cum mi-as fi dorit. Incepand de la shakedown, unde nu am reusit sa-mi intru in ritm dupa pauza de trei saptamani de la ultima cursa. De obicei, la shakedown imi regasesc acel «mojo», care ma face sa intru in atmosfera de raliu. Astfel ca, am inceput cu emotii cursa. Proba de vineri mi s-a parut mai mult una de coasta, decat una de raliu, in care am incercat sa punctam cat mai mult ca si timp, dar si ca ritm de competitie. Am avut ceva probleme cu alegerea anvelopelor, mai ales pentru ca vremea a fost schimbatoare, dar ma bucur ca am reusit si eu si Doru sa avem un ritm cat de cat ok, iar la finalul zilei sa bifam si o victorie pe superspeciala. Ziua a doua a fost mai buna, desi, din nou, anvelopele ne-au dat ceva de furca. Am ales sa adoptam un ritm rapid, care sa ne tina in plasa lui Sebi Barbu. Pe penultima speciala, pentru ca distanta era deja prea mare pentru a-l ajunge pe Sebi, am hotarat sa menajam anvelopele pentru Power Stage si sa incercam sa castigam acea proba pentru a acumula puncte in plus in clasament. Am mers tare pe Power Stage, dar am pierdut locul 1 pe proba pentru doar 1 secunda, ceea ce a fost un pic frustrant. Ma bucur insa ca am terminat inca o data pe podium, ca am avut un «duel» foarte frumos cu tata, ca l-am vazut din nou pe probe, la volanul Fabiei sale de concurs”, a declarat Andrei Girtofan

Tanarul pilot brasovean a mai adaugat: „Este foarte fain acest sentiment pe care-l avem acum eu si Doru, acela de a fi la un pas de titlul national la asfalt. Dar nu l-am obtinut inca. Sigur, ne este suficienta o clasare in primele 5 locuri la ultima etapa de asfalt, cea de la Cluj din octombrie, pentru a iesi campioni, insa vom merge sa obtinem maximum de acolo. Pana atunci, avem trei runde de macadam, unde vom avea mult de muncit pentru a face rezultate importante”.
Giri, direct in istorie cu podiumul 100

Daca pentru Andrei, evolutia de la Bucovina il aduce aproape de un tilul important, pentru Dan Girtofan, etapa din nordul tarii i-a adus o borna foarte frumoasa in cariera, unica in motorsportul de la noi: podiumul cu numarul 100. „Un weekend bun pentru mine, pentru Andrei, dar si pentru cele doua echipaje ProRally Team Brasov. O prima zi buna, desi proba Pojorata este una potrivita mai mult pentru coasta. Pentru mine a fost un avantaj pentru ca am avut timp sa-i arat tanarului meu copilot, Andrei Toderas, cateva secrete legate de dictare si de notite de traseu. Target-ul la acest raliu pentru mine a fost acesta, de a forma o echipa cu Andrei Toderas si de «a-l creste» cum se spune. Pot spune ca s-a descurcat foarte bine, are talent. Nu am luat in calcul prima zi ca am mai fost si invinsi pe probe de alti concurenti. Ziua a doua a fost mai buna, una in care ne-am propus sa ramanem in plasa celor din fata si sa terminam cat mai sus. Soarta ne-a ajutat sa terminam pe locul 3, iar eu sa obtin al 100-lea podium din cariera. Sigur, ar fi fost frumos sa fie o victorie, dar ma bucur mult pentru aceasta reusita importanta. Legat de faptul ca Andrei a terminat in fata mea, asa si trebuie de acum incolo. La cum il stiu si la ce poate, trebuie sa fie tot timpul inaintea mea. Si probabil asa va fi cand vom participa amandoi la un raliu”.

Andrei si Doru, respectiv Dan si Andrei sunt sustinuti la Raliul Bucovinei de Dinamic ’92, dar si de Pro-X, Aro Palace Hotel & Spa, Autochelu, MTS Print, Mobil 1 prin Lubexpert, Mipa si Presto.

Recomandari pentru tine!