Cupa DACIA alearga romaneste pe taram moldav

Campionatul National de Raliuri se muta weekendul acesta in Moldova, unde Cupa DACIA aduce la start un sfert din inscrisi. Echipajele vor concura pe un traseu de concurs format din 13 probe speciale cu un total de 106 km, dintre care 12 probe de macadam din apropierea oraselor Bacau si Moinesti si o superspeciala in centrul orasului Onesti.

Cele 9 echipaje care alearga romaneste isi vor intampina sustinatorii joi seara in Piata Tricolorului din Bacau, unde va avea loc o sesiune de autografe incepand cu ora 19:30, urmata de startul festiv. Primii kilometri cu masinile de concurs se vor parcurge vineri dimineata la shakedown-ul din Moinesti, oras in centrul caruia este amenajat si parcul de service din prima zi. Dupa-amiaza, concurentii vor pleca spre primele 3 probe speciale – PS1 Runcu, PS2 Moinesti si PS3 Vermesti – un traseu dur care va demonstra, ca de fiecare data, rezilienta materialului de concurs Logan si Sandero. Ziua 1 de concurs se va incheia cu superspeciala din Onesti, de unde echipajele se vor indrepta spre parcul inchis din Bacau.

A doua zi de concurs muta actiunea pe probele speciale din apropierea Bacaului, cu parcul de service amenajat la Centrul de Afaceri si Expozitii. Concurentii vor avea de disputat de 3 ori o succesiune de 3 probe: Hemeius – Trebes – Racova. Daca primele doua probe sunt tehnice si vor scoate in evidenta importanta muncii pilotilor si a copilotilor, PS Racova, care este si power stage, propune un traseu rapid care se termina cu o portiune spectaculoasa pe asfalt, prietenoasa cu spectatorii. Premiantii vor urca pe podium sambata seara de la ora 20:45, pe scena amenajata in Piata Tricolorului din Bacau.

Liderii clasamentului Cristi Sugar/Vlad Colceriu se intorc cu forte proaspete dupa abandonul de la Arad, unde au demonstrat insa un ritm foarte bun pe macadam. Iesenii Bogdan Gheorghiu/Andrei Pintilii si-au propus o clasare cat mai buna la aceasta etapa aproape de casa, fiind la doar 1 punct distanta de primii.
Lupta pentru top 3 se va da si intre alte 3 echipaje: pilotul Andrei Mitre, in dreapta caruia revine copilotul Robert Maior, Dan Albut/Cristian Bala si Dragos Popa/Sorin Colceriu se afla toti intr-un interval de 2 puncte. Toate echipajele enumerate au optat pentru modelul Sandero 0.9, cel putin la fel de fiabil ca Logan-ul, dar mai dinamic, mai performant si reprezentativ pentru noua generatie de piloti. Revine in competitie si Radu Luca pe o Dacia Logan, de data aceasta cu un copilot mai putin obisnuit – o va avea in dreapta pe Cristiana Oprea, care a participat in ultimele sezoane ca pilot.

Trei debutanti se vor lupta cu secundele la Raliul Moldovei: Vlad Raducanu/Laurentiu Mandu, castigatori detasati ai etapei de la Arad, carora li se alatura Artur Luca/Mihai Capet, liderii clasamentului debutantilor, si Florian Popescu/Alexandru Gheondea (Logan).

Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marca de scule si echipamente de lucru mecanice si pneumatice, BOSCH Service – producator piese auto. Parteneri tehnici sunt VALEO Lighting – marca de faruri auto, ORECA – marca de produse echipamente protectie sport auto, PILOT – marca de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competitie pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio Romania Actualitati, care dupa fiecare raliu le ofera ocazia pilotilor si copilotilor care alearga romaneste sa isi impartaseasca direct din studio experientele din masina de curse, in cadrul matinalului Prietenii de la Zece.

Mai multe informatii despre evolutia echipajelor si noutatile competitiei monomarca puteti gasi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia si pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupei DACIA 2019 dupa a doua etapa, Raliul Aradului:
1. C. Sugar/V. Colceriu 38p
2. B. Gheorghiu/A. Pintilii 37p
3. A. Mitre/R. Maior 25p
4. D. Albut/C. Bala 25p
5. C. Oprea/D. Hategan 24p
6. D. Popa/S. Colceriu 23p
7. H. Balea/M. Luncan 22p
8. S. Procopiu/ M. Stanciu 22p
9. F. Popescu/A. Gheondea 21p
10. A. Luca/M. Capet 20p
11. D. Mandrut/P.Pirvan 16p
12. V. Raducanu/L. Mandu 15p
13. R. Benea/A. Hicea 14p
14. D. Rusciuga/C. Varban 4p

*Se acorda 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Recomandari pentru tine!