Dănuț Budai a câștigat etapa a treia din Cupa Suzuki

Dănuț Budai și-a trecut în cont prima victorie în Cupa Suzuki din acest sezon, fiind cel de-al treilea câștigător în tot atâtea etape desfășurate în 2017, după Bogdan Vrabie, la Brașov, și Radu Necula, la Cluj Napoca.

4 echipaje înscrise în Cupa Suzuki s-au luptat pentru puncte și premiile puse în joc la Raliul Aradului, etapa a treia din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Etapa de la Arad a fost prima pe macadam din calendarul competițional, iar lupta pentru victorie s-a dat între Radu Necula și Dănuț Budai.

Radu Necula și Adrian Temeș, copilotul său, au început raliul cu o victorie pe prima probă specială și au reușit să încheie prima zi în postura de lideri în competiția monomarcă. Dănuț Budai și Lucian Budai au reușit să câștige speciala a doua a raliului și dupa cele 4 probe din  prima zi a competiției se aflau pe locul 2, la o diferență de 9,6 secunde față de lider.

Bogdan Vrabie și Rareș Badea au avut o evoluție constantă și după victoria de pe super specială au încheiat ziua pe poziția a treia, fiind urmați de echipajul compus din Andrei Gîrtofan și Doru Vrajă.

Dănuț Budai a început ziua a doua în forță și a preluat conducerea în clasamentul Cupei Suzuki, dar și la clasa 9, după prima specială a zilei și nu a mai cedat-o până la final. La cele 28 de puncte, liderul din competiția monomarcă și-a mai adăugat 5 puncte și pentru victoria din Power Stage. Astfel cu 33 de puncte obținute la Arad, Dănuț Budai a ajuns la un total de 88 de puncte, consolidându-și poziția de lider în Cupa Suzuki.

Radu Necula a pierdut poziția de lider pe prima probă de sâmbătă și nu a mai reușit să recupereze, chiar dacă s-a impus pe speciala a 9-a. Cu cele 29 de puncte, dintre care patru pentru poziția din Power Stage, Radu Necula a ajuns la un total de 69 de puncte, reducând încâ puțin din handicapul neparticipării în prima etapă a sezonului.

Bogdan Vrabie a terminat etapa pe locul trei și cu cele 77 de puncte adunate în etapele de la Brașov, Cluj și Arad se află pe locul secund în ierarhia Cupei Suzuki. După locul patru de la Arad, și cu 22 de puncte adunate, Andrei Gîrtofan ocupă poziția a treia în clasament cu un total de 76 de puncte. 

Următoarea provocare pentru piloții înscriși în Cupa Suzuki va fi la Raliul Moldovei Bacău, etapa a patra a sezonului din CNRD fiind programată în perioada 16 – 17 iunie.

Recomandari pentru tine!