Victorie la clasa pentru Toyota GR Yaris (Catalin Ienasel / Adrian Diaconescu) in etapa inaugurala a Campionatului National De Raliuri 2023 – Raliul Harghitei powered by Toyota

Odorheiu Secuiesc. Primul modelToyota GR Yaris (Catalin Ienasel / Adrian Diaconescu) din motorsportul romanesc a debutat cu succes in etapa inaugurala a Campionatului National De Raliuri 2023 – Raliul Harghitei powered by Toyota – adjudecandu-si victoria la clasa National 11 si locul 16 in clasamentul general al raliului.

Echipajul care a condus masina, format din pilotul Catalin Ienasel si copilotul Adrian Diaconescu, a reusit sa demonstreze performanta si manevrabilitatea impresionanta a modelului Toyota GR Yaris in conditiile dificile specifice Raliului Harghitei. La finalul celor 11 probe speciale si o proba Super Speciala – toate insumand 119,04 km cronometrati (dintr-un total de putin peste 500 km parcursi in total), masina a castigat 8 din cele 12 probe speciale ale raliului in clasa ei, performanta fiind incununata cu victoria la clasa “National 11” si un onorabil loc 16 in clasamentul general al raliului.

Suntem foarte mandri de performanta impresionanta a echipajului Catalin Ienasel / Adrian Diaconescu si a masinii Toyota GR Yaris la Raliul Harghitei powered by Toyota si, dupa cum am mai spus-o, suntem mandri sa sustinem prima echipa care a adus in motorsportul romanesc acest model. Eforturile echipajului de a pregati aceasta masina pentru Campionatul National de Raliuri sunt incununate de acest prim succes si nu putem decat sa le tinem pumnii mai departe baietilor, pentru a avea o curba de acomodare cu masina cat mai lina si cu rezultate cat mai bune”, a declarat Costin Vulpe, Site Manager Toyota Bucuresti Nord si Lexus Bucuresti Nord.

Pentru noi, debutul masinii Toyota GR Yaris in prima etapa din Campionatul National de Raliuri a venit cu multe provocari, dar si cu multe lectii, lucru care ne bucura enorm. Atat masina, cat si noi ca echipaj, suntem in continua acomodare si invatare, dar suntem bucurosi ca am reusit sa obtinem in acelasi timp un rezultat notabil la Raliul Harghitei powered by Toyota. Acest raliu ne-a adus foarte multe date care ne vor ajuta sa imbunatatim performanta pe toate planurile, atat tehnic, cat si fizic si psihic. Desi suntem mandri de victoria noastra la clasa si de locul 16 din clasamentul general, stim ca trebuie sa continuam sa ne antrenam si sa lucram din greu pentru a fi competitivi si pentru a obtine performante si mai bune. Asteptam cu nerabdare urmatoarea etapa, Raliul Argesului!” – a declarat Catalin Ienasel, pilotul masinii Toyota GR Yaris.

In continuarea sezonului 2023, calendarul competitional al masinii mai include 3 prezente in Campionatul National de Raliuri (la clasa National 11) si 2 prezente in Campionatul National de Viteza in Coasta Masters, prezentate mai jos in ordine cronologica:

  • 27-28 Mai – Raliul Argesului
  • 24-25 Iunie – Raliul Maramuresului
  • 2-3 Septembrie – Viteza in Coasta Masters – Cheile Gradistei
  • 29-20 Septembrie – Raliul Clujului
  • 14-15 Octombrie – Viteza in Coasta Masters – Poiana Brasov

Partenerii echipajului Catalin Ienasel / Adrian Diaconescu (Toyota GR Yaris) sunt:

Iceteam – Service auto, Toyota Bucuresti Nord (parte a grupului Inchcape Plc.), Lexus Bucuresti Nord (parte a grupului Inchcape Plc.), Textar Romania, Dinamic 92 Distribution, League of True Mechanics by DENSO, Milwaukee Romania, Bilstein, Liqui Moly Romania, Metzger Autoteile, Clinica Lord Dent Brasov.

 Foto: Catalin Stoia / Simcat

Recomandari pentru tine!