Ce facem??? Avem motorsport intern in luna aprilie?

Asa cum bine stim, Romania si nu numai trece printr-o perioada foarte grea. Foarte multe evenimente au fost amanate sau chiar anulate din cauza focarelor de covid-19 care a cuprins intreaga Europa, dar si alte continente.

In ultimele saptamanii am asistat la amanari de curse sau chiar anularea unor etape de motorsport din cauza virusului, membrii fia testati pozitiv la acest nou virus, membrii ai WRC TV, membrii staff-ul F1 si multe informatii pe care speram sa nu le auzim si sa nu se fi intamplat am auzit si citit in ultima vreme. Acum haideti aruncam o privire in ” ograda ” noastra, adica campionatele de raliuri, viteza in coasta, Super Rally, acestea fiind principalele campionate romaneste promovate de noi.

Prima etapa care trebuia sa se desfasoare in Romania a fost etapa de viteza in coasta de la Ransov, care a fost programata pentru ultimul weekend din luna Martie, insa autoritatile locale si organizatorii au cazut deacord sa amane etape cu o saptamana, fiind reprogramata pentru 4-5 aprilie, insa se va desfasura ?

Oricat de optimisti am fi noi, pasionatii, aceasta etapa are deja un final in opinia noastra, un final care nu place nimanui, adica anularea primei etape. Sa va spunem si de ce, pentru ca asa e normal. Pai haideti sa incepem cu inceputul, prima solutie a fost amanarea etapei si s-a gasit solutie amanarea acesteia cu o saptamana, sa fi fost si doua tot era ok, insa noua ne-a dat de gandit amanarea etapei de SuperRally care trebuia sa se desfasoare in 4 aprilie, aceasta fiind amanata pentru o data care nu este cunoscuta deocamdata, speram sa nu se anuleze etapa de la Galati. 

Etapa de la SÂNCRĂIENI a fost amanata sau anulata, aceasta trebuia sa conteze ca si prima etapa din CNVC2 si trebuia sa se desfasoare in data de 21 martie.

Deci, la momentul in care s-au luat aceste decizii, numarul cazurilor de infectie cu coronavirus era unul redus, insa numarul acestora a crescut foarte mult si se asteapta la o crestere a numarului de persoane infectate cu Covid-19, cu greu, oricat de optimisti am fi, etapa de la Rasnov cel mai probabil va fi una anulata sau in cel mai bun caz reprogramata pentru luna august.

Noi asteptam vesti bune din partea FRAS, insa dupa cum decurg lucrurile si se impun masuri noi, credem ca si etapa de la Cheile Gradistei va fi amanata, iar Baia Mare va face debutul campionatului national de viteza in coasta. 

Luna APRILIE, una fara miros de benzina, fum si fara spiritul de care ne asa de dor

Chiar si-asa, vorba unui personaj, sperand sa vedem macar o etapa dintr-un campionat intern, ne e dor de mirosul de benzina din parcul de service sau de pe traseu, ne e dor de rafalele ” mitralierelor ” atunci cand pilotii reduc din ” gaz ” sau de momentele in care pulsul ajunge rapid la peste 120…

Voi ce faceti in aceasta perioada? Noi incercam sa ne umplem timpul cu de toate, incercam sa scriem articole, vizionam videoclipuri de la etapele precedente, mai aruncam cate un ochi pe alte site-uri, insa cam totul e paralizat din cauza pandemiei si informatii gasesti cu greu, chiar si pe site-urile internationale de profit e liniste. 

Noi va propunem ceva, daca tot #stamacasa , propunem sa postam zilnic la orele 14:00 pentru o perioada de 14 zile o poza care sa cuprinda o masina de raliuri, viteza in coasta, circuit s.a.m.d. in care sa folosim doua hastaguri #stamacasa   #leapsademotorsport

Vedem numai stiri despre corona ( nu aia galbejoara cu hamei si decorata cu lamaie), ci virusul care face ragavii in foarte multe tari, haideti sa mai zambim putin.

 

 

 

 

Recomandari pentru tine!