Raliul Argesului – probele speciale ( video )

Cu startul la limita municipiului Curtea de Arges, aceasta noua proba a Raliului Argesului “deschide balul” pe dealurile din apropiere. Cei 5,8km ai probei incep in urcare cu o sectiune de drum national, larg, usor denivelat, ca mai apoi sa vireze dreapta pe o sectiune complet diferita, proaspat asfaltata. Ingusta, virajata, cu varfuri de panta si capete de pod, a doua parte a probei speciale va fi o provocare pentru echipaje deoarece nu va lasa loc pentru erori.

PS 1/2 Curtea de Arges : Video ( parcurgere proba )

PS 3 – SuperSpeciala Pitesti

Inspirata de fostul circuit stradal de la Pitesti, proba spectacol a Raliului Argesului iese din tiparul superspecialelor din Romania prin diversitatea virajelor, lungimea totala si prezenta simultan a trei echipaje pe proba. Amenajarea in zona Stadionului ”Nicolae Dobrin” faciliteaza accesul publicului, oferind foarte multe zone pentru cei 6.000 – 8.000 de spectatori estimati. Startul se va da din zona intersectiei Bulevardului Eroilor cu Strada Stadionului, urmand ca echipajele sa inconjoare stadionul si Sala Sporturilor, revenind pe Strada Stadionului pentru o insiruire de viraje stranse, sicane, intr-un parcurs care ofera spectatorilor sansa sa vada masinile de concurs de trei ori.

SuperSpeciala va fi transmisa in direct pe Telekom Sport 2 intre orele 18:00 si 20:00 ( Vineri 3 mai ). In cazul in care nu aveti in grile de programe acest post tv, puteti accesa urmatoarea legatura pentru a vizualiza de pe PC sau Laptop: Telekom Sport 2 Live Online

PS 4 – Cetatea Poenari : Video ( parcurgere proba )

Plecand de sub Cetatea Poenari, proba de 4,4 kilometri urca pana pe Barajul Vidraru, deschizand ziua a doua a raliului. Foarte virajata, tehnica si cu peisaje impresionante, speciala trece printr-un numar de patru tuneluri si serpuieste pe langa Valea lui Stan, un traseu celebru de drumetie. Desi zonele pentru spectatori sunt limitate din cauza reliefului, sunt numeroase locuri interesante unde aceasta proba, care revine in Campionatul National o data cu Raliul Argesului, poate fi vizionata in siguranta.

PS 5 – ”Lacul Vidraru” : Video ( parcurgere proba )

Cea mai solicitanta proba a raliului (in tandem cu PS 8, care se va parcurge in sens invers) prin cei peste 27km, ”Lacul Vidraru” imbina virajele rapide insiruite, liniile drepte si viraje foarte stranse. Catalogata drept ”regina raliului” prin lungimea si complexitatea sa, speciala porneste din zona Barajului Vidraru si continua pana mai sus de coada lacului, urmand a stabili, cel mai probabil, clasamentele raliului. Cu viraje si sectiuni variate, care reprezinta o provocare mare pentru echipaje dar ofera o varietate excelenta pentru fani, proba abunda de zone pentru spectatori, inclusiv cu numeroase posibilitati de parcare.

PS 6 – ”Piscul Negru” : Video ( parcurgere proba )

Ultima proba in urcare se intinde pe o lungime de peste 10 kilometri, avand sosirea intr-un loc special al Transfagarasanului: Monumentul Constructorilor. La fel ca PS5 ”Lacul Vidraru”, aceasta proba dispune de multe locuri interesante pentru spectatori, iar la aproximativ 1,5 kilometri dupa sosire va fi amenajata regruparea si serviceul indepartat din zona Conacul Ursului.

PS 7 – ”Piscul Negru 2” : Video ( parcurgere proba )

Penultima proba a raliului se desfasoara pe acelasi traseu ca proba anterioara, dar in sens invers. Urcarea catre Piscul Negru se transforma astfel intr-o coborare rapida catre Coada Lacului Vidraru – viraje in viteza, cu unele ruperi de ritm cauzate de sectiuni mai lente. Diferenta de nivel si diversitatea virajelor compun cea mai buna ”incalzire” pentru concurenti, pentru Power Stage-ul care va urma speciala, in timp ce pentru fani caracteristicile probei sunt ingredientele perfecte pentru o dovada serioasa de pilotaj.

Ps 8 – ”Lacul Vidraru 2” (Power Stage) : Video ( parcurgere proba )

La fel ca PS7, ultima proba a raliului reprezinta o noua parcurgere in sens invers a unei probe anterioare, PS5 in acest caz. Daca proba in urcare este privita ca ”regina raliului”, coborarea va lasa cu siguranta zambetul pe fetele concurentilor si a fanilor. Complexa, diversificata, cu o gama larga de viraje, ”Lacul Vidraru 2” va fi cu siguranta proba despre care se va vorbi la finalul raliului. Fiind Power Stage-ul Raliului Argesului, lupta pentru punctele suplimentare puse in joc va fi stransa, existand sanse ca unele dispute sau podiumuri sa fie stabilite pe cei 27 de kilometri ai specialei.

Sursa: www.raliulargesului.ro

Recomandari pentru tine!