Sebastian Barbu si Bogdan Iancu incep un nou sezon din Campionatul National de Raliuri

In acest weekend incepe un nou sezon pentru Sebastian Barbu si Bogdan Iancu in Campionatul National de Raliuri Betano. Echipajul sibian si-a facut incalzirea la o etapa din Italia si este pregatit pentru startul in Raliul Harghitei.

Sebastian Barbu si Bogdan Iancu, copilotul sau, vor lua startul in acest weekend, la prima etapa din acest sezon in Campionatul National de Raliuri Betano, cu un model Skoda Fabia Rally2 Evo. Inaintea startului in Raliul Harghitei, echipajul sibian a participat la Rally Valdinievole e Montealbano in Italia, ca parte a programului de pregatire pentru un nou an competitional.

„Obiectivul nostru a fost sa ne acomodam cu masina, sa facem unele setari de la care sa plecam in Raliul Harghitei si sa ne incalzim putin pentru prima etapa. A fost un raliu frumos si sunt multumit cu evolutia noastra. Am terminat pe locul 5 la general si a fost pregatirea ideala pentru startul de sezon deoarece aici am reusit sa facem cativa kilometri intr-un cadru organizat”, a spus Sebastian Barbu.

Pentru prima oara in istorie, Raliul Harghitei deschide competitia nationala si se va desfasura in perioada 5 – 6 mai pe probele speciale de asfalt din jurul orasului Odorheiu Secuiesc. In 2022 echipajul sibian s-a clasat pe locul secund la aceasta etapa, iar pentru acest an si-au propus sa inceapa tot cu o clasare pe podium.

„Incep acest sezon impreuna cu Bogdan Iancu si speram sa reusim sa ne prezentam la cat mai multe etape din calendar. Mi-ar placea sa ne imbunatatim rezultatele obtinute in ultimii doi ani, dar nu e un inceput usor pentru noi si sacrificiile facute de toti membri echipei sunt extreme. Noua nu ne mai ramane decat sa ne facem treaba cat de bine stim si abia astept sa luam startul. Inainte de asta as vrea sa le multumesc partenerilor, prietenilor si suporterilor nostri care fac tot posibilul sa ne sustina si fara de care nu puteam ajunge la start”, a mai adaugat Sebastian Barbu.

Etapa de la Odorheiu Secuiesc incepe joi, 4 mai, cu startul festiv, programat de la ora 20:00 in Piata Marton Aron. Vineri sunt programate 3 probe speciale, cu o lungime de peste 40 de kilometri, iar sambata, in ultima zi a raliului, sunt programate celelalte 9 probe speciale, cu o lungime de aproximativ 80 km.

Recomandari pentru tine!