CNDC Betano pregatit de start, debutul campionatului la Silverstone

Printr-o coincidenta fericita, mai mult sau mai putin intentionata, Campionatul National Digital de Circuit Betano a debutat – virtual vorbind – pe legendarul Silverstone, locul in care a pornit la drum si Campionatul Mondial de Formula 1 in 1950. In competitie s-au inscris 110 participanti, dar cifra ramane deschisa si foarte probabil va creste in etapele urmatoare. Detalii despre inscriere gasiti aici.

97 de concurenti au intrat in batalia precalificarilor, acolo unde singurul lor obiectiv a fost stabilirea unui timp cat mai bun pe turul cu o lungime de 5.891 km. La finalul unei sesiuni intens disputate, Claudiu Clima a reusit sa stabileasca cel mai bun timp cu 2m.01s.689. Dar componentul echipei Zecarul eSports n-a avut o misiune facila, al doilea clasat – Emanuel Gaczella – terminand precalificarile la o diferenta de numai 23 de miimi de secunda.

De remarcat si faptul ca primii 11 clasati s-au situat intr-un ecart mai mic de o secunda. Si daca in grupul fruntasilor s-au facut remarcate si cateva nume cunoscute de pe scena reala a motorsportului romanesc, trebuie sa-l remarcam si Florin Mergea care, cel putin pana acum, a demonstrat ca se descurca foarte bine si in evolutia pe un circuit virtual. Jucatorul de tenis este si el component al echipei Zecarul eSports, care a reusit sa-si plaseze trei reprezentanti in primele sase locuri.

Pentru sesiunea de calificari programata sambata, celor 28 de piloti din clasamentul de mai jos li se vor alatura Emil Nestor si Sorin Ghisoi, ambii beneficiari ai unui Wildcard. Sambata, incepand cu ora 12h00, acestia isi vor disputa batalia pentru un loc cat mai bun pe grila, urmand ca la circa zece minute dupa terminarea calificarilor sa fie programata cursa contand pentru Divizia A.

Pe baza unui scenariu similar care include o sesiune de calificari si cursa propriuzisa, pilotii care s-au clasat pe locurile 29-58 in precalificari isi vor disputa victoria din cadrul Diviziei B. Desi vorbim matematic de un esalon secund, asta nu inseamna nici pe departe ca spectacolul nu va fi la inaltime. Cu 15 piloti situati intr-un ecart mai mic de op secunda, n-ar fi exclus ca duelul pentru victorie sa fie chiar mai interesant.

Cine va invinge? Pilotii din lumea reala sau specialistii evolutiei pe piste virtuale? Un prim raspuns il vom avea maine cu incepere de la ora 12:00, in transmisie directa pe ProX.

Cursa de sambata va incepe cu calificarile pentru stabilirea grilei de start.

CLASAMENT PRECALIFICARI – DIVIZIA A <- click

CLASAMENT PRECALIFICARI – DIVIZIA B <- click

Sursa: fras.ro

Recomandari pentru tine!