Transilvania Rally, un nou succes pentru Danut si Lucian Budai

Weekend-ul anterior, sportivii din Swift Cup au concurat intr-un ultim duel pe asfalt al sezonului 2020, Transilvania Rally, cea de-a cincea etapa a Campionatului National de Raliuri Betano, competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Cu opt probe speciale programate si peste 130 de kilometri cronometrati, competitia a avut parte de un traseu predominant in coborare, de multe incidente si iesiri in decor datorate vremii capricioase care a luat cu asalt judetul Cluj.

Dupa Startul Festiv care a avut loc joi seara pe Esplanada de la Cluj Arena, concurentii din Swift Cup au efectuat ultimele reglaje la sesiunea de Shakedown de la Floresti de vineri dimineata. In jurul orei 14:30, echipajele au parasit parcul de service de la Sala Sporturilor „Horia Demian”, cu directia Marisel, urmand a parcurge cele doua treceri pe proba speciala „Tarnita”, in lungime de aproape 23 de kilometri, ca mai apoi, la lumina farurilor suplimentare, sa continue cursa cu proba „Faget”. Dupa un inceput mai ezitant de raliu din cauza unor probleme legate de sistemul de franare al Swift-ului Sport, Danut Budai si Lucian Budai revin in forta la finalul zilei si ocupa prima pozitie din swift Cup la final de zi. Pe locul secund s-au clasat David Tarta si Gabi Gaina, cei care au avut un ritm extraordinar pe prima proba speciala. Ultima pozitie de pe podium la final de zi avea sa fie ocupat de catre Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca.

Sambata lucrurile aveau sa se schimbe radical, in mare parte din cauza vremii capricioase, ploaia torentiala obligand conducerea cursei sa anuleze o parte dintre specialele programate pentru ziua a doua din Transilvania Rally. Astfel, cu un ritm constant in conditiile date, Danut si Lucian Budai ajung la final fara greseala, cei doi obtinand o noua victorie in clasamentul Swift Cup, cea de-a cincea la rand. Locul secund a fost obtinut in final de catre Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca, cei care s-au impus detasat in ultima speciala a raliului. Ultima treapta a podiumului a revenit sibienilor Alex Ardelean si Horatiu Baltador, locul patru fiind ocupat de catre Paul Popa si Laszlo Csegzy, invingatorii clasamentului debutantilor. Locul cinci le-a revenit lui Radu Benea si Andrei Hicea, cei care nu au reusit sa aiba un ritm ridicat de la inceput, urmati fiind de catre iesenii Bogdan si Andrei Gheorghiu. Din pacate, David Tarta si Gabi Gaina nu au reusit sa termine curse, cei doi fiind nevoiti sa depuna armele in urma unei incursiuni in decor pe proba Dangau.

Declaratii dupa Transilvania Rally:Danut Budai: „A fost un raliu greu. Un raliu pe care desi l-am castigat, ne dorim sa il uitam cat mai repede. Problemele tehnice din prima zi si vremea schimbatoare din a doua zi nu ne-au lasat sa ne simtim la fel de bine pe probe ca in alti ani. Ne bucuram ca echipajul format din Eugen si Robert sunt bine si speram sa ii vedem cat mai repede pe probele speciale. Ne vedem la Bacau! ”

Alex Ardelean: „A fost un raliu bun, dificil din cauza conditiilor meteo, dar ne-am adaptat bine si am reusit sa invatam foarte multe lucruri bune din acest raliu si simt ca de la raliu la raliu ajung la performanta unde eram acum 2 ani. Ne vedem la Bacau!”

Radu Benea: „Asa cum spuneam si inaintea startului, Transilvania Rally a fost un raliu extrem de interesant, cu multe schimbari de aderenta din cauza vremii. Din lipsa de kilometri pe probele speciale in acest sezon, nu am reusit sa ne comparam viteza cu colegii nostri mult mai rapizi din Swift Cup, cei pe care doresc sa-i felicit pentru ritmul bun. Am invatat multe dupa acest raliu si data viitoare vom fi din start mai bine pregatiti. Multumim celor care ne-au sustinut si fanilor aflati in numar mare pe marginea probelor, in ciuda vremii ploioase!”

In 2020, partenerii Swift Cup sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum si RallyMax.ro

Recomandari pentru tine!