RPM Racing la Promo Rally, sezonul 2020/2021

Echipa RPM Racing a reusit sa mai treaca cu bine un nou sezon de Promo Rally cu rezultate foarte bune. Am avut la start 4 piloti in acest sezon.

Incepem cu Stef Raita. El a ajuns la cel de-al treilea sezon consecutiv in cadrul categoriei Licentiati. A mers in acest sezon cu un BMW E36 si cu Ford Puma in runda a cincea. Pentru brasovean acest sezon a fost cel mai bun, Stef obtinand titlul in cadrul clasei mentionate mai sus, palmaresul sau fiind urmatorul: Victorie in etapa a doua, locul 2-runda 3, locul 3-runda 4, locul 4-runda 5 si locul 5-runda 6.

Stef Raita: Sezonul 2020 – 2021 de Promo Rally a fost pentru mine cel putin foarte interesant, captivant si cu totul neasteptat din atatea puncte de vedere. Sezonul a inceput daca imi aduc bine aminte in weekendul 19- 20 Septembrie, iar cunoscand deja faptul ca se suprapunea cu o etapa de viteza in coasta unde urma sa fiu comentator (Transalpina Challenge), ma gandeam serios daca sa mai alerg la restul etapelor. Iar cum lucrurile frumoase vin cand nu te astepti, la startul etapei cu numarul 2 eram acolo, la volan, evident dintr-o incapatanare nebuna si o decizie luata cu o seara inainte. Voiam foarte mult sa alergam, bugetul nu era la un nivel optim, insa dupa o discutie avuta cu Radu Lambrino am decis: gata, maine mergem la Promo!  Ce a urmat a fost o nebunie frumoasa, din simplu concurent, am devenit si MC al evenimentului si am avut parte in restul etapelor de podiumuri, de abandonuri, de pumni dati in volan de nervi, de urlete de fericire si toate lucrurile astea atat de frumoase pe care ti le aduce o competitie automobilistica, acest cumul fiind incheiat en fanfare, cu victoria in cadrul categoriei dedicata pilotilor licentiati. Ma bucur mult pentru faptul ca am reusit sa cresc constant, ma bucur ca acest campionat a crescut la randul sau de la o etapa la alta si sper din tot sufletul ca am reusit sa imi aduc si eu macar un mic aport la aceasta panta ascendenta a sa. Le multumesc inca o data lui Radu, baietilor de la Autobella Service, celor de la Jpr Engineering, echipei RPM, Autorally si tuturor oamenilor ce au fost alaturi de mine in acest sezon, fie la fata locului, fie online, fie…oricum, si de abia astept sa ne revedem la startul sezonului 2021 – 2022. Keep rocking!

Campion la Clasa 1 in sezonul 2018/2019 si vicecampion in sezonul trecut la aceeasi categorie, acest sezon a fost unul de tranzitie pentru Radu Lambrino. El a facut pasul de la Suzuki Swift Sport la BMW-ul lui Stef. A participat doar la etapa a treia cu aceasta masina si obtine locul 5 la Clasa 4. In cadrul etapei a cincea, el s-a intors la Dacia Logan si incheie cursa pe locul 2 la Clasa 1. La finele campionatului, Radu ocupa locul 10 la clasa 4 respectiv locul 8 la clasa 1.

Radu Lambrino: E primul sezon in care stau mai mult pe margine decat in masina si pot sa zic ca sunt foarte fericit sa vad ca a crescut foarte mult, nivelul campionatului si ca la fiecare etapa, numarul de participanti a crescut deasemenea. Sunt sigur ca urmatorul sezon va fi si mai spectaculos si mai performant din punct de vedere al participantilor si ma astept sa vedem cateva proiecte interesante pe viitor. Il felicit in primul rand pe Stef pentru obtinerea titlului la clasa licentiatilor si vreau sa ii multumesc in acelasi timp pentru sansa de a ma da cu BMW-ul lui la una dintre etape.

Aflat deja la cel de-al doilea sezon, Laurentiu Constantin a mers in acest an cu al sau Peugeot 207 RC si progresele s-au vazut. El a reusit sa obtina primele sale clasari pe podium, mai exact locul 2 la Clasa 4 in runda a treia si locul 3 la Clasa 3 in etapa a patra. Laur a mai concurat si in primele doua etape la Clasa 4 si a avut urmatoarele clasari: Etapa 1-locul 4 si Etapa 2-locul 5. Pilotul nostru termina pe locul 5 la Clasa 4 respectiv locul 8-Clasa 3.

Laurentiu Constantin: A fost un sezon fain, sezon in care am reusit sa setez masina in asa fel incat sa aduca, in sfarsit, cupe. Am avut si ceva probleme tehnice si nu am mai putut ajunge la toate etapele. Oameni faini, organizare foarte buna, totul la superlativ. Anul viitor voi face tot sezonul cu siguranta.

In cadrul etapei a cincea in echipa noastra s-a produs si un debut. Mihai Raita, unul dintre oamenii de baza pe partea de video de la noi, si-a facut “botezul” in Motorsport cu Ford-ul Puma al lui Andrei Apostol. El incheie etapa pe locul 7 la Clasa 2.

Mihai Raita: Pentru mine, prima experienta la Promo Rally powered by Total a fost una foarte faina. O etapa in care mi-am facut debutul in acest sport minunat, o etapa cu oameni faini. Pot spune ca a fost o etapa pe care o s-o tin minte, intrucat de la o mansa la alta s-a schimbat foarte mult aderenta, ca atare, la fiecare mansa trebuia sa am alta abordare. Eu sunt foarte multumit de parcursul pe care l-am avut si foarte recunoscator pentru lumea ce a fost prezenta, dupa cum am spus, oameni faini. Pe aceasta cale as dori sa mai multumesc inca odata in primul rand lui Stef Raita aka varul meu si un prieten foarte bun, pentru initiativa si indrumare, chiar a fost langa mine si m-a ajutat, lui Andrei Apostol pentru materialul de concurs, fara de care participarea mea nu era posibila, lui Claudiu Popa pentru casca, prietenei mele Ioana, Ana Maria Florea, Florin Clim si Flore Ionescu. Le sunt recunoscator pentru cadoul oferit de ziua mea, chiar mi-au oferit un cadou super fain si imi doresc sa mai repet experienta de mai multe ori, sa traiesc iar emotiile din ziua etapei si sper ca la urmatorul sezon de Promo Rally sa fiu prezent la start cat mai des.

Asa s-a desfasurat sezonul 2020/2021 pentru echipa RPM Racing Ro. Noi ne vom intoarce cu forte proaspete si in sezonul ce vine!

RPM Racing Ro le multumeste celor de la AutoBella Service, JPR Engineering pentru suportul acordat de-a lungul campionatului.

Sursa:  Andrei Mangalia  –  https://rpmracingro.wordpress.com/

Recomandari pentru tine!