Lupta stransa pana la final in Cupa Suzuki la Raliul Perla Harghitei

Cupa Suzuki si-a desfasurat a patra etapa a sezonului 2019 in weekend-ul abia incheiat pe drumurile de asfalt din judetul Harghita. Cu probe speciale tehnice, variate si inguste sau rapide, Raliul Perla Harghitei a programat peste 120 de kilometri de proba speciala pe care sase echipaje s-au luptat la bordul modelelor Suzuki Swift Sport.

Prima zi de concurs incepe cu cea mai lunga proba a raliului, ”Bucin”, pe care Danut si Lucian Budai se impun, ca mai apoi echipajele Andrei Georgescu & Mihaela Balint si Bogdan Vrabie & Levente Csegzy sa obtina cei mai buni timpi pe urmatoarele doua probe de vineri. La finalul primei zile de concurs, dupa superspeciala desfasurata pe strazile din Odorheiu Secuiesc, unde fanii au fost prezenti in numar mare, echipajul Budai/Budai se afla la conducere, urmat pe podium de Georgescu/Balint si Vrabie/Csegzy.

A doua zi a competitiei a programat 9 speciale pe care cele trei echipaje din fruntea cupei monomarca s-au luptat de la egal la egal pentru victorie, cu diferente infime si uneori cu timpi identici pe probe. Andrei Georgescu si Mihaela Balint cresc ritmul de la o speciala la alta, recupereaza timp si dupa a opta proba reusesc sa treaca in fruntea Cupei Suzuki, cu multiple victorii de speciala in fata adversarilor. Astfel, echipajul debutant reuseste primul podium in cupa monomarca – o victorie muncita, la finalul unui raliu in care cei doi au demonstrat ca sunt foarte rapizi pe probele speciale.

Cu un ritm excelent de-a lungul competitiei si cu o crestere de forma in 2019, Danut si Lucian Budai au condus Raliul Perla Harghitei si au fost aproape de o victorie pe asfalt, dar incheie a patra etapa din acest an pe locul secund, fiind, in prezent, lider al clasamentului provizoriu al cupei monomarca. Implicati in lupta pentru victorie, Bogdan Vrabie si Levente Csegzy abandoneaza pe ultima proba a raliului din Harghita in urma unei iesiri in decor, ambii fiind in afara oricarui pericol, dar daunele aduse modelului Swift obligandu-i sa spuna stop competitiei.

Cu o viteza constanta de-a lungul celor 12 probe speciale, dar fara a fi implicat in lupta pentru victorie, echipajul format din Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca incheie Raliul Perla Harghitei pe locul al treilea si isi consolideaza locul in clasamentul provizoriu al cupei monomarca. David Tarta si Georgiana Gologan au dovedit ca rezultatele si ritmul de la etapele precedente reprezinta o constanta si au terminat competitia pe locul al patrulea, in timp ce Alexandru Ardelean si Horatiu Baltador au facut un pas inspre performantele pe care si le doresc, ocupand locul al cincelea la finalul Raliului Perla Harghitei 2019.

Echipajele din Cupa Suzuki au obtinut rezultate excelente la cea de-a patra etapa a Campionatului National de Raliuri: Andrei Georgescu si Mihaela Balint s-au impus in clasamentul debutantilor, au ocupat a doua treapta a podiumului in cadrul clasei RC5 si au obtinut bronzul in categoria dedicata juniorilor. Danut Budai si Lucian Budai au reusit, pe langa locul secund in Cupa Suzuki, si podiumul in cadrul clasei RC5, in timp ce David Tarta si Georgiana Gologan au incheiat cursa harghiteana pe locul secund in clasamentul debutantilor. Toate aceste podiumuri continua seria excelenta de rezultate pe care echipajele care concureaza cu modelul Swift Sport le-au reusit in prima jumatate a sezonului 2019, unul in care modelul Suzuki a dovedit fiabilitate si performanta.

Victoriosi in Cupa Suzuki si in clasamentul debutantilor la Raliul Perla Harghitei, echipajul Andrei Georgescu & Mihaela Balint a avut parte de cel mai bun raliu din 2019. ”Am terminat Raliul Harghitei cu obiectivul indeplinit, locul 1 in Cupa Suzuki. Un raliu frumos, terminat cu cel mai bun rezultat al meu de pana acum. Vreau sa mentin acest ritm ridicat si sa fiu la lupta pentru primele locuri si la urmatoarele raliuri.” a spus Andrei, pilotul echipajului invingator.

Cu locul doi in Cupa Suzuki si cel de-al treilea in cadrul clasei RC5, Danut si Lucian Budai au fost rapizi de la inceput pana la final, confirmand cresterea de forma pe care cei doi o au in acest sezon: ”Un raliu frumos si muncit. Antrenamentele incepute cu stangul, cu un bolovan pe mijlocul drumului care a deformat scutul si a spart radiatorul, dar raliul inceput cu dreptul. O vreme care ne-a dat batai de cap in alegerea corecta a anvelopelor. La final, de pe locul doi, la dor 15 secunde de vitorie dupa o ora si 11 minute de mers ne face ca pe viitor sa fim mai increzatori in noi! Ne vedem la Raliul Sibiului!” a spus Lucian, copilotul echipajului.

Desi nu au reusit sa fie pe cat de rapizi si-ar fi dorit la a patra etapa din 2019, Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca au incheiat Raliul Perla Harghitei pe podiumul Cupei Suzuki: ”Am avut o abordare mult prea precauta a acestui raliu. Nu am reusit deloc sa intru intr-un ritm care sa imi permita sa pun probleme reale adversarilor nostri, pe care vreau de-altfel sa-i felicit pentru modul in care au abordat probele speciale. Ne vedem la Sibiu, unde lucrurile speram sa stea altfel.” a spus Bogdan Talasman la finalul Raliului Perla Harghitei.

Pentru David Tarta si Georgiana Gologan, competitia din judetul Harghita a adus o noua confirmare ca echipajul se afla pe drumul cel bun, cu un ritm bun pe probele speciale, cu constanta in rezultate si in evolutii: ”Raliul Harghitei a fost un raliu foarte asteptat de mine deoarece mi-a fost dor sa concurez pe asfalt. Am invatat si am evoluat foarte mult pe probele de la Harghita, in special pe ”Lueta”, unde mi-am dat seama cat mai am de invatat si cat de importanta este si pregatirea masinii. Asta ma face sa fiu si mai nerabdator sa ajungem si noi, si Suzuki-ul, la nivelul colegilor nostri de cupa.” a spus David Tarta.

In 2019, partenerii Cupei Suzuki sunt: Suzuki Romania, Suzuki Hybrid, My-Suzuki.ro, ECSTAR, www.infinitagency.ro, Bucur Tuning, Sparco, Hankook, Protlum.

Credit foto: RallyZoom.ro

Recomandari pentru tine!