Se dă startul în sezonul cu numărul 6 al Cupei Suzuki

Odată cu Tess Rally 2018, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, începe și o nouă ediție a Cupei Suzuki, competiția în care se concurează cu modelul Swift Sport. În 2018, Cupa Suzuki se anunţă una dintre cele mai disputate competiţii din cadrul CNR-D, pentru primul raliu al sezonului fiind anunţate nu mai puţin de 9 echipaje care vor lua startul.

Cupa suziki
Programată pentru weekend-ul 24-25 martie şi având un total de 142 de kilometri contra cronometru, cursa de la poalele Tâmpei, prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, se bucură de un foarte mare aflux din partea concurenților, 90 de echipaje urmând a lua startul în concurs. Ziua de sâmbătă, 24 martie, are programate cinci probe speciale, câte două treceri pe ”Poiană” și ”Pârâul Rece”, urmând ca proba super-specială ”Brașov Rally Show” să pună capăt primei zile de concurs, în centrul orașului Brașov, sub privirile a mii de fani care vor urmari spectacolul oferit de echipaje. Duminică, 25 martie, sunt programate alte cinci probe speciale, regina balului fiind considerată speciala dintre localitățile Săcele și Cheia, parcursă în ambele sensuri: ”Babarunca” și ”Cheia”.

Tot în ultima zi de concurs, echipajele vor parcurge și specialele ”Râșnov”, ”Pârâul Rece” şi ”Poiana” la vale, coborârea dintre Poiana Brașov și Brașov, aceasta având rolul de “Power Stage”.


Aflată la sezonul cu numărul șase, Cupa Suzuki a progresat de-a lungul anilor spre un nivel competițional excelent, anul 2018 fiind foarte interesant datorită concurenței care se anunță pe probele speciale. Radu Necula și Adrian Temeș, campionii din 2017, continuă pe Swift Sport și în acest sezon, fiind unii dintre principalii pretendenți la titlu, în timp ce ocupanții podiumului din sezonul trecut, Bogdan Vrabie, alături de noul copilot, Cosmin Diacu, și Dănuț Budai / Lucian Budai, vor avea, cu siguranță, un cuvânt de spus în lupta pentru victorie.

Cu podiumuri în clasamentul Cupei în 2017, Andrei Gîrtofan continuă participările pe Suzuki Swift Sport și în acest sezon, alături de Doru Vraja, în timp ce unul dintre cele mai apreciate echipaje de către fani, Raul Badiu – Gabriel Lazăr, va lua startul, în premieră, în Cupa Suzuki, și se va implica în lupta pentru victorie în cupă și în cadrul clasei 9.

Cupa Suzuki îi va avea alături în 2018 și pe Vlad Miculici, care aleargă alături de Alexandru Giușcă, dar și pe Cristi Timisică, un pilot tânăr, cu mult potențial, care progresează de la un raliu la altul, copilotul său urmand a fi Levente Csegzy. Fiind un pilot constant și calculat, Bogdan Talașman ia startul la Raliul Brașovului pe un Suzuki Swift, alături de Daniel Voinea, în timp ce debutantul Andrei Brezoszki alege să pornească în provocarea numită Campionatul Național de Raliuri, alături de Dariana Mateuț-Bogdan, pe modelul Swift Sport, preferat de către echipaje pentru fiabilitatea sa, dar și pentru performanțele excelente din cadrul clasei 9.

Raul Badiu, campion al clasei 9 și în categoria mașinilor cu 2 Roți Motrice în trecut, pornește în 2018 într-o nouă provocare, cu o nouă mașina: ”După exact un an departe de Campionatul Naţional de Raliuri, sunt foarte entuziasmat să revin în sportul pe care îl iubesc. Sunt, de asemenea, curios să îmi măsor viteza cu ceilalţi participanţi ai Cupei Suzuki, cupă ce a ajuns la un nivel record de participanţi anul acesta. Nivelul în campionat a crescut foarte mult în ultimul timp, astfel că abia astept acest nou challenge.

Vice campion și învingator in Raliul Brașovului în 2017, Bogdan Vrabie continuă în acest sezon pe modelul Swift Sport alături de un nou copilot, Cosmin Diacu: ”Asteptăm cu nerăbdare Raliul Braşovului şi sperăm să repetăm rezultatul de anul trecut. Baftă tuturor care s-au inscris!”
Andrei Gîrtofan, tânărul pilot braşovean, este extrem de motivat înaintea etapei de casă: “Mă bucur că prima etapa va avea loc la Braşov, un raliu de casă, unde cunoaştem probele, ceea ce ne va determina să avem un ritm constant şi pe cât de rapid posibil. Sper ca vremea să ţină cu noi şi să avem parte de o luptă frumoasă.”

Dănuţ Budai, juniorul care şi-a trecut în cont o victorie în sezonul precedent, este pregătit de startul în sezonul 2018: “Aşteptăm cu foarte mult interes începerea sezonului competiţional 2018. Suntem nerăbdători să începem lupta cu secundele şi cel mai important, să câştigăm experienţă cu fiecare kilometru parcurs. Se anunţă o competiţie acerbă la Cupă, dar şi la clasă, iar noi ne dorim să avem un ritm ridicat şi să ne distrăm. Sezonul 2018 va fi unul interesant, de aceea vă aşteptăm în număr cât mai mare pe probele speciale!”

Clujeanul Vlad Miculici este, la rândul său, unul dintre piloţii care vor face trecerea pe modelul constructorului japonez: “Ne bucurăm să vedem atât de multe maşini la start, spectatorii vor avea parte de un show frumos. Targetul nostru este un loc pe podium, fără a renunţa însă la spectacol, atât cât ne va permite maşinuţa noastră.”


Câștigătorul ediției din 2017 a Cupei, Radu Necula, continuă în noul sezon pe modelul Swift Sport: ”Suntem foarte nerăbdători să începem sezonul 2018 după ce anul trecut am reușit cea mai bună performanță de până acum – atât titlul Clasei 9, cât si al Cupei Suzuki. Este primul an când nu simt că am vreun fel de presiune cu rezultatele sau un scop anume, urmăresc doar să continuăm evoluția bună de anul trecut, să ne distrăm și să mai deslușim din secretele pilotajului sportiv.”

Cristi Timisică va face trecerea pe modelul Swift Sport, urmând a fi secondat de către experimentatul Levente Csegzy: “Mă aşteaptă un sezon interesant alături de o nouă maşină şi un nou copilot. Sper ca acomodarea să fie una cât mai rapidă şi să ne luptăm pentru poziţiile fruntaşe. Vă aşteptăm în număr cât mai mare pe probele speciale.”

Pentru Bogdan Talașman, participarea la Raliul Brașovului este un ”cadou” la care nu se aștepta: ”Pentru mine va fi un raliu „just for fun”, fără vreun obiectiv clar, având în vedere că în urmă cu două saptămâni știam că voi fi doar spectator la Braşov. Pentru această participare trebuie să-i mulțumesc lui Radu Necula, care m-a „obligat” practic să-i fiu adversar direct. Lupta se anunță foarte puternică la Cupa Suzuki, vreau să urez succes tuturor participanților, cu probe cât mai rapide şi mult fair-play!”
Andrei Brezoszki, tânărul debutant din cadrul Cupei Suzuki, îşi doreşte să evolueze cât mai bine de la o etapă la alta: “Suntem extrem de fericiţi să fim la startul CNR-D 2018 la bordul unei astfel de mașini. Cu toate că suntem debutanți, sunt convins că va fi o luptă extrem de strânsă în cadrul Cupei Suzuki. Vă așteptăm în număr cât mai mare pe probe!”

Recomandari pentru tine!