Simone Tempestini e liderul primei zile de la Raliul Iasului

Raliul Iasului a debutat cu joi, atunci cand concurentii au avut sesiunea de shakedown, urmata apoi de prezentarea oficiala a concurentilor. Vineri au fost programate primele cinci probe speciale in lungime totala de 79.60 km. 

Simone Tempestini reuseste sa obtina cel mai bun timp pe PS1 Blanc Cotnari – Cioca Boca la bordul unui Peugeot 208 R5 de clasa 2, urmat de Dan Girtofan care este mai lent cu +00:01.9 fata de primul lider de la Iasi. Cu o masina de clasa 3, Mitsubishi Lancer Evo IX,  Florin Tincescu reuseste al treilea timp pe aceasta proba speciala, devansandu-l pe liderul general al CNR la zi, Bogdan Marisca. 

Marisca trece la atac si isi adjudeca a doua proba speciala de la Iasi, PS2 Chateau Cotnari – Madarjac, in fata lui Simone si a lui Girtofan. Dupa prima bucla a zilei, clasamentul general de la Iasi il arata pe Simone lider, urmat de Marisca si de Dan Girtofan.

A doua trecere pe Cioca Boca, PS 3 Blanc Cotnari – Cioca Boca, il ajuta pe lider sa mai adauge aprox. 3 secunde fata la ecartul fata de locul secund si se distanteaza la 10 secunde dupa cele 3 probe speciale desfasurate. Giri ajunge cu al doilea timp pe aceasta proba, iar Marisca ajunge al treilea cu o intarziere de +00:06.4.

PS 4 Chateau Cotnari – Madarjac este adjudecata de pilotul echipei Pro Rally Team, in persoana lui Dan Girtofan, care reuseste sa scada 3 sutimi de secunda din ecartul sau fata de lider. Giri, Simone si Bogdan Marisca termina proba la o diferenta foarte mica, Simo termina la doua sutimi de secunda fata de Giri, iar Marisca la 3 sutimi de secunda fata de pilotul Skoda.

Dupa acesta a doua bucle al zilei, tararul NRA ramane lider, iar Giri si Marisca fac rocada pe podium. 

SS5 Cotnari Rally Show care s-a desfasurat la tradinionala Rapa Galbena din Iasi, la avut ca si castigator pe Valentin Porcisteanu la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo IX de clasa 3, urmat de Giri si de Marisca.

Simone termina super speciala cu al saselea timp, insa ramane lider dupa prima zi de la iasi, avand un avans de 00:00:04.6 in fata lui Dan Girtofan si 9 sec. in fata coechipierului sau Marisca.

La doua roti motrice, Adrian Raspopa este lider dupa prima zi, in fata lui Radu Necula si a lui Norbert Maior.In cadrul cupei monomarca Cupa Dacia, tanarul Norbert Maior conduce detasat, avand un avans de 56.7 sec. fata de Dan Zaharia si 00:02:24.3 in fata lui Nastase Bogdan.

Ziua a doua are programate 4 probe speciale in lungime de 37.90 km. 

Credit Foto: Alexandra Eos – iasirally.ro

Recomandari pentru tine!