start in Danube Delta Rally

Cea de-a XVII-a editie a Danube Delta Rally® a inceput oficial, odata cu Startul Festiv, desfasurat joi seara in Piata Civica din Tulcea, unde un public numeros a salutat cele 43 de echipaje care au trecut rampa de start. Competitia dobrogeana propune doua zile pline de actiune, pe frumoasele probe de macadam din jurul Tulcei, transmisiuni live si se incheie cu o surpriza, superspeciala fiind redesenata pentru a oferi mai mult spectacol fanilor.

GiriIn frunte cu campionul national, Simone Tempestini, caravana celor 43 de echipaje participante la Danube Delta Rally 2016 a trecut joi seara peste rampa de start, intr-un moment festiv ce marcheaza debutul de raliu. Cu Vali Porcisteanu, un alt detinator al titlului de campion absolut al Romaniei, aflat de aceasta data in postura de prezentator, participantii au salutat publicul numeros venit sa ii aclame si au lansat invitatii pentru tulceni de a-i sustine si de pe marginea probelor speciale, in urmatoarele doua zile si de a se bucura de spectacolul sportiv oferit. La fel ca in fiecare an, concurentii s-au aratat placut surprinsi de calitatea macadamului de la Tulcea si au tinut sa felicite echipa organizatorica si autoritatile locale pentru felul in care au pregatit drumurile de pamant.
Dan Girtofan/Tudor Marza – Skoda Fabia R5 (Credit foto: Attila Balazs – rallyphoto.ro)

Simone Tempestini (Ford Fiesta R5), reprezentantul Romaniei in Campionatul Mondial de Raliuri, totodata castigator al editiei precedente a Danube Delta Rally, a spus: “Sunt foarte fericit ca sunt din nou prezent la Tulcea, unde obiectivul ramane acelasi, prima pozitie. Stim ca va fi greu, insa ne dorim sa mergem cat mai bine. Speram, de asemenea, sa vedem cat mai multi spectatori pe probele speciale si sa incheiem raliul asa cum ne dorim.”

Brasoveanul Dan Girtofan, cel care are doua titluri nationale in palmares si alearga la Danube Delta Rally cu o performanta Skoda Fabia R5 a lansat si el o invitatie pentru public, spunand: “Vreau sa ii felicit pe cei care au reusit sa faca un eveniment frumos aici si pe toti tulcenii, care ne demonstreaza ca iubesc acest sport. Ii asteptam nu doar aici, ci si pe probele speciale!”
Edwin Keleti (Mitsubishi Lancer Evo X), liderul clasei 3, ia si el startul cu gandul la victorie: “O victorie la clasa 3 si un podium general ar fi un rezultat fantastic pentru noi. Ii salut pe toti tulcenii si pe toti dobrogenii si ii astept alaturi de noi pe probele speciale!”
Credit foto: Attila Balazs – rallyphoto.ro

Danube Delta Rally pregateste doua zile pline, care debuteaza vineri la ora 8:00, cu shakedown-ul de la Agighiol, o sesiune oficiala de teste, in care participantii au ocazia sa faca ultimele reglaje la masinile de concurs. Aceasta proba este parcursa de mai multe ori de fiecare pilot si este, de asemenea, un bun prilej pentru fotografi si cameramani de a surprinde masinile in actiune, in pregatirea materialelor de presa din timpul intrecerii.
Startul sectiunii competitive este programat la ora 14:00, din parcul de asistenta de pe Faleza Tulcea, iar a doua proba speciala, Cocosu 1 (ora 15:14), este transmisa in direct de Digi Constanta si pe site-ul oficial al raliului, la link-ul: https://www.danubedeltarally.ro/live-streaming/, la fel ca si superspeciala de sambata, programata sa inceapa la ora 17:00.

PROGRAM:
Joi, 9 iunie 2016
19:15 – Sesiune de autografe – Faleza Tulcea
20:30 – City Demo – parada masinilor de concurs – Faleza – Piata Civica
20:45 – Start Festiv – Piata Civica
Vineri, 10 iunie 2016
08:00 – 11:30 – Antrenamente oficiale (Shakedown) – Dealul Pietros / Agighiol
14:00 – Start Danube Delta Rally 2016 – plecarea concurentilor de pe Faleza catre probele speciale – ZIUA 1
14:41 – Start Proba Speciala Telita 1
15:14 – Start Proba Speciala Cocosu 1 LIVE
Probele speciale Telita si Cocosu vor fi parcurse de 2 ori, intre cele 2 treceri concurentii vor ajunge la Tulcea pentru Service la 16:30
18:02 – Start Proba Speciala Telita 2
18:35 – Start Proba Speciala Cocosu 2
Sambata, 11 iunie 2016
08:30 – Start Danube Delta Rally 2016 – plecarea concurentilor de pe Faleza catre probele speciale
09:45 – Start Proba Speciala – Slava Rusa 1
10:28 – Start Proba Speciala – Babadag 1
11:36 – Start Proba Speciala – Eoliene 1
Probele speciale Slava Rusa, Babadag si Eoliene vor fi parcurse de 2 ori, intre cele 2 treceri concurentii vor ajunge la Tulcea pentru Service la 12:40
14:11 – Start Proba Speciala – Slava Rusa 2
14:54 – Start Proba Speciala – Babadag 2
16:02 – Start Proba Speciala – Eoliene 2 Power Stage
17:05 – Start Super Speciala Tulcea LIVE
18:00 – Podium castigatori – Faleza
21:15 – Festivitatea de Premiere – Piata Civica Tulcea

 

Recomandari pentru tine!