Raul Badiu isi incheie campania pe macadam in Campionatul National de Raliuri 2022

Digiqole Ad

Sezonul 2022 a fost unul de sacrificiu pentru Raul Badiu in Campionatul National de Raliuri Betano. Cu un buget limitat, pilotul sibian a participat cu un program partial, dedicat exclusiv etapelor desfasurate pe macadam. Astfel, Raul Badiu si copilotul Rares Fetean au concurat in doar patru din cele noua etape CNR 2022, cu obiectivul principal de a demonstra viteza si potentialul pentru sezonul urmator.

In luna iulie, Raliul Sibiului a marcat debutul lui Badiu pe macadam la bordul unei masini cu tractiune integrala – un Mitsubishi Lancer EVO IX de clasa RC2N. Echipajul s-a acomodat rapid cu noul material de concurs si a reusit timpi in varful clasamentului general inca din a doua cursa, Raliul Moldovei din Bacau, continuand cu Raliul Iasului si incheind cu Raliul Brasovului. Desi cei doi au concurat cu un automobil de generatie veche (aproximativ 15 ani vechime), acestia au reusit sa lupte pentru primele locuri in clasamentul general, alaturi de echipaje ce au evoluat pe masini cu performante si caracteristici cu mult superioare.

Badiu a incheiat primul in clasa RC2N in Campionatul National de Raliuri pe Macadam.

 

Cu doua victorii in cadrul clasei RC2N, Raul si Rares si-au asigurat primul loc in cadrul clasei in Campionatul National de Raliuri pe Macadam – o categorie in care au luat startul patru echipaje. Mai mult decat atat, cei doi au reusit multiple victorii de proba speciala si timpi de top 3 in clasamentul general la cursele din Bacau, Iasi si Brasov.

Surprizele placute au inceput la Raliul Moldovei, unde Badiu si Fetean au fost cei mai rapizi pe trei probe speciale, ca mai apoi la Raliul Iasului echipajul sa termine cursa pe locul patru in clasamentul general, dupa mai multe probe speciale pe care au stabilit timpi in topul 3. Sezonul s-a incheiat la Brasov, unde cei doi se aflau intr-un duel strans pentru primul podium din cariera, inaintea unui abandon survenit din cauza unei greseli.

„Consider ca am aratat mult potential in acest sezon, cand am incercat sa fim cat mai rapizi in conditiile unui buget foarte redus. Am gandit aceasta campanie de participare exclusiv pe macadam din cauza limitarilor financiare, dar si deoarece am considerat ca putem demonstra ca ne putem lupta pentru un loc in top, chiar si cu o masina net inferioara. Cred ca am reusit acest lucru, dar acum trebuie sa progresam si sa pregatim sezonul urmator.” a spus Raul Badiu.

Obiectivul pentru 2023 este participarea cu un model Rally2

Ritmul de pe probele speciale, timpii de top obtinuti in trei raliuri si doua evolutii excelente pe Power Stage recomanda trecerea pilotului Raul Badiu la nivelul urmator. Sibianul isi doreste sa faca urmatorul pas in cariera sa si sa concureze pe un model Rally2, necesar in lupta pentru o sansa la titlul national absolut in Romania.

„Pentru 2023, ne dorim in primul rand sa strangem bugetul necesar pentru participarea cu un model Rally2 de generatie noua, momentan avand nevoie de ajutor pentru strangerea de fonduri. Apoi, la bordul unei masini competitive, vom aborda fiecare cursa din sezonul urmator cu gandul cel putin la podium. Ne dorim sa concuram la cel mai inalt nivel din Romania, initial sa obtinem podiumuri in clasamentul general, ca mai apoi sa progresam pana ne putem lupta pentru titlul national” a completat Raul Badiu la finalul sezonului 2022.

Raul Badiu si Rares Fetean au fost sustinuti in sezonul 2022 de catre partenerii Ion Mos, RBC – Romanian Business Consult, Isuzu, AAR – Bus Expert, Renomia SRBA – Insurance Broker si Smart ID.

Recomandari pentru tine!