Sezonul recordurilor pentru Emil Nestor, acesta castiga si Trofeul Rasnov

Nestor este la un singur succes de primul sau titlu din cariera, avand maximum de puncte dupa primele trei etape.

Emil Nestor isi continua parcursul excelent din acest sezon, obtinand a treia victorie consecutiva cu record de timp pe traseu, din tot atatea posibile, in Campionatul National de Viteza in Coasta Total 2020. Podiumul Trofeului Rasnov powered by Total a fost completat de Silviu Dumitrescu si Mihai Leu, anunta organizatorii printr-un comunicat.

Dupa victoriile obtinute in primele doua etape ale campionatului, la Cheile Gradistei si la Resita, Emil Nestor venea la Rasnov ca principal favorit. Pilotand prototipul Norma M20FC, Nestor si-a confirmat superioritatea inca din mansele de recunoastere si antrenamente, obtinand cei mai buni timpi si in fiecare din cele doua manse de concurs.

Pilotul de la RWD Racing Team a stabilit recordul traseului modificat in 2018, in prima mansa urcand cei 3,75 km in 1:47,777. Vechiul record ii apartinea lui Simone Tempestini, 1:47,921, chiar din 2018.

Cel mai apropiat rival al liderului clasamentului general, Silviu Dumitrescu (Osella PA2000 Evo), a fost al doilea in ambele manse de concurs de la Rasnov, dar diferenta cumulata fata de Nestor a fost de peste 12 secunde.
Cu o masina din categoria GT, un Ferrari 458 Challenge Evo, Mihai Leu a reusit un rezultat excelent, urcand in premiera pe podiumul clasamentului OPEN.

Chiar daca a avut de beneficiat de pe urma problemelor lui Octavian Ciovica (Radical SR8) si a abandonului lui Dani Otil (Radical SR4), amandoua aparute in mansa secunda de concurs, performanta lui Mihai Leu este una deosebita, el avand al treilea timp si in urma primei manse de concurs.

Costi Stratnic (Dacia STCC) a castigat clasa E2-SH+3000, fiind la mai putin de doua secunde de podiumul clasamentului OPEN, acolo unde a fost urmat de Costel Casuneanu (Skoda Fabia R5), respectiv de Razvan Dragomir (Silver Car S2). Acesta din urma a incheiat pentru prima data pe podiumul mult disputatei clase CN/E2-SC.

Daca Leu era favorit la categoria GT, reusind in final sa o faca detasat, toata lumea astepta cu interes lupta pentru locul secund al acestui segment, in clasamentul de dupa primele doua etape, Alex Mirea (BMW M2 CS) avand un avans minim in fata lui Alin Luca (Porsche 911 GT3 Cup).

Surpriza a venit din partea lui Eduard Cozma (Audi R8 GT), care s-a clasat al doilea la GT si al saptelea la OPEN. El a fost urmat in ambele clasamente de Alin Luca. Cu o noua masina in acest sezon, un Mitsubishi Lancer Evo IX, Istvan Soos a castigat la Rasnov grupa A si a terminat al noualea in clasamentul general. Top 10 OPEN a fost completat de Alex Mirea, cel care rateaza de aceasta data podiumul GT.

Claudiu Erhan (Mitsubishi Lancer Evo IX) si-a adjudecat victoria grupei N iar Bogdan Rusea (Renault Megane) pe cea destinata masinilor cu doua roti motrice (F2). La volanul unui foarte frumos BMW 2002, Gunther Graef a iesit invingator in categoria vehiculelor istorice. A patra etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Total 2020 se va desfasura la finalul lunii august, la Baia Mare.

Trofeul Rasnov powered by Total a fost sustinut de partenerul traditinal al Auto Blic, compania Total Romania, in calitate de partener principal.
Parteneri oficiali: OMNIASIG, PRO-X , Konvekta, Tell Security Sistems.
Parteneri: Cyclon Motorsport, ZIZIN, Auto Chelu , Apel ONE Med , Silnef Security.

Trofeul Rasnov powered by Total a fost un eveniment sustinut de Primaria Orasului Rasnov.
Trofeul Rasnov powered by Total a fost organizat de Auto Blic Brasov sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Inspectoratului Judetean de Politie – Serviciul Rutier Brasov, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, Brigazii Mobile de Jandarmerie Brasov.
Parteneri media: Rock FM, BizBrasov.ro, Zile si Nopti, Radio Romania Brasov, NewsBv.ro, RTT, MotorsportNews, Autorally.ro.

sursa: fras.ro

Recomandari pentru tine!