80 de echipaje la startul Raliului Argesului CATENA – Powered by Citroën 2023

Digiqole Ad
  • Raliul Argesului CATENA – Powered by Citroen 2023 este „sold out” dupa ce atinge numarul maxim admis de echipaje inscrise in competitie
  • 9 echipaje vor concura cu modele de top, de clasa RC2
  • Un total de trei echipe se vor duela in competitia programata in perioada 26-27 mai

In 2023, la aniversarea a cinci ani de la revenirea pe principala scena a raliurilor din Romania, Raliul Argesului stabileste un record. Evenimentul organizat de ACS DTO Rally atinge borna maxima admisa de echipaje care pot lua startul in competitia care se desfasoara si pe Transfagarasan. 

Dupa ce in primii ani de la revenire aproximativ 60 de echipaje au pornit in Raliul Argesului, numarul a crescut de-a lungul sezoanelor pana la un numar de aproximativ 70 de masini in concurs. In 2023, asteptarile fanilor sunt depasite, cu 80 de echipaje care se vor alinia la start in competitia programata in perioada 26-27 mai. 

Din numarul total, 68 de echipaje se vor duela in Campionatul National de Raliuri in diferitele categorii si clase, in timp ce sapte piloti si copiloti iau startul in Trofeul Rally2. In paralel, alte sapte echipaje vor concura in Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorice, unde spectacolul e asigurat de modelele superbe aflate la start.

Lista completa de inscrieri

Principalii pretendenti la titlu pornesc in Raliului Argesului CATENA – Powered by Citroen 2023: Simone Tempestini si Sergiu Itu revin pe meleaguri argesene la bordul Porsche-ului 997 RGT pentru a-si lua revansa dupa abandonul tehnic de anul trecut. In paralel, Sebastian Barbu si Bogdan Iancu vin dupa o victorie la etapa de debut a sezonului si isi propun un nou succes, dupa cel din 2022 de la Pitesti.

In lupta pentru victorie va fi implicat si echipajul care a urcat pe podium anul trecut, Andrei Girtofan si Doru Vraja, care a demonstrat o crestere de forma. In paralel, alte sase echipaje care iau startul cu modele de top, de clasa RC2, fi implicate cel putin in duelul pentru podium: Adrian Teslovan & Vajk-Imre Cseh, Jean Tatu & Teodor Gabriel Gaina, Bogdan Gheorghiu & Sandor Csikos, Mihai Manole & Marc Banca, Anton Titov & Alexander Spirov sau Martin Surilov & Zdravko Zdravkov. 

La start se va afla si bine-cunoscutul pilot pitestean Valentin Porcisteanu, care alaturi de Dan Dobre porneste cu prima sansa in cadrul clasei RC2N. Aflati la raliul de casa, cei doi vor avea dueluri stranse in cadrul categoriei cu Vlad Cosma & Florin Dorca, Bogdan Talasman & Laurentiu Mandu, Razvan Nechifor & Dorin Pulpea, Razvan Trisnevschi & Manuela Trisnevschi sau Claudiu Erhan & Nicolae Ion.

In categoria masinilor cu tractiune, in cadrul principalei categorii, RC4, pornesc 10 echipaje care vor oferi garantat spectacol in lupta lor pentru victorie sau podium: Norbert Maior & Francesca Maior, Jean Tatu Jr & Gabriel Lazar, Cristian Sugar & Vlad Colceriu, Danut Budai & Lucian Budai, pitesteanul Alexandru Gheorghe alaturi de Cosmin Diacu, Victor Supuran alaturi de Mihai Supuran, Ekaterina Stratieva & Georgi Avramov, Andrei Coreanu & Iulian Nicolaescu, Vasile Ile & Robert Fus sau Bogdan Toma alaturi de Andrei Mitrasca. 

Duelul echipelor este unul interesant in 2023, cu trei grupari pregatite sa lupte pentru cea mai inalta treapta a podiumului: Napoca Rally Academy cu trei echipaje, CB Rally Vest cu trei echipaje, in timp ce Omega Rally Team se aliniaza la start cu cinci echipaje. In paralel, in cupele monomarca vor porni peste 25 de echipaje, un numar impresionant care va genera spectacol datorita conditiilor egale in care sportivii evolueaza.  

Raliului Argesului CATENA – Powered by Citroen 2023 se desfasoara in perioada 26-27 mai pe un total de 9 probe speciale desfasurate pe Transfagarasan, in Pitesti si in apropiere de Campulung, echipajele avand de parcurs un total de aproape 116 kilometri cronometrati. 

Evenimentul debuteaza cu startul festiv si prezentarea echipajelor, programate joi, 25 mai, incepand cu ora 19:00, in timp ce probele speciale vor porni vineri dupa ora 14:40. Spectatorilor din Pitesti le-au fost pregatite momente inedite, cu doua superspeciale programate langa Stadionul „Nicolae Dobrin” atat vineri seara (ora 21:00), cat si sambata (ora 17:30). 

Raliul Argesului CATENA – Powered by Citroen este un eveniment organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, sustinut de Consiliul Judetean Arges, Primaria Municipiului Pitesti si CATENA, cel mai mare lant de farmacii din Romania, detinut de grupul Fildas.

Masina oficiala a Raliului Argesului este oferita de Trust Motors – Importator oficial al marcilor Peugeot, Citroen, DS si Opel in Romania.

Parteneri: Repsol prin Valtec Premium Lubricants, Ramada, MSS, HidroGaz, New Design Composite

Parteneri media: Kiss FM, Prima Sport, RallyMax.ro si Autorally.ro

Recomandari pentru tine!