Alex Cascatau revine in GT & Prototype Challenge la Zolder

Constanteanul Alex Cascatau va concura din nou la bordul Normei M20 FC a echipei Baticonsult Racing la finele acestei saptamani, in Belgia. Cascatau il va avea alaturi pe luxemburghezul Alain Berg, iar cei doi vizeaza victoriile pe un circuit pe care romanul a avut succes in sezoanele anterioare.

Etapa a treia a actualei stagiuni din competitiva serie olandeza GT & Prototype Challenge face al doilea popas programat in Belgia, la Circuit Zolder. Traseul cu o lungime de patru kilometri este localizat la doar o ora de capitala Bruxelles si a fost scena unei performante marcante din cariera lui Alex care a terminat pe pozitia a treia la categoria CN in prestigioasa cursa de 24 de ore ce are loc anual la Zolder.

De la acea performanta inregistrata in urma cu doi ani, Cascatau si-a trecut in cont titlul la categoria CN in GT & Prototype Challenge pilotand tot un prototip Norma M20 FC, dar inceputul sezonului 2021 a fost foarte dificil pentru intreaga formatie Baticonsult Racing care a pornit la drum cu dorinta de a isi apara titlul.

La Hockenheim, un accident serios suferit in prima mansa de Berg a scos din joc echipajul Baticonsult Racing, asta dupa ce echipa suferise pierderea unui motor in testele de dinainte de startul sezonului. Aruncati la coada clasamentului unei clase CN foarte competitive in care se luptau cu modelele Norma turbo ale Deldiche Racing, Alex si Alain aveau nevoie de putin noroc pentru a ramane in lupta pentru titlu.

Norocul s-a materializat sub forma unor averse torentiale care au inundat circuitul Spa-Francorchamps chiar in weekend-ul in care circuitul belgian ar fi trebuit sa gazduiasca etapa a doua a GT & Prototype Challenge – etapa de la care Baticonsult Racing absenta in urma problemelor de la Hockenheim. Ploaia a fost atat de puternica incat oficialii au fost impinsi sa anuleze ambele curse programate pentru acel sfarsit de saptamana in care ploaia a reusit sa disloce o parte a celebrului circuit din Ardeni.

Acum, la mai bine de o luna de la etapa anulata de la Spa, echipa se va prezenta la start cu un motor de doi litri aspirat nou, masina fiind si ea reconstruita si gata de start. In prezent, Baticonsult Racing se afla pe pozitia a treia la categoria CN cu doar 17 puncte fata de 44 de puncte cate au strans liderii Steve van Bellingen si Tim Joosen. Pe pozitia secunda se afla un alt pilot al Deldiche Racing in persoana lui Tom Boonen. Ambele echipaje de la varful clasei CN vor fi prezente la Zolder cat si echipajul al treilea al Deldiche Racing, anume acela format din Thomas Piessens si veteranul Luc de Cock. In plus, categoria va fi intregita de o a cincea Norma M20 FC adusa de catre Norma Benelux.

Pe langa acestea, pe grila vor mai fi alte 32 de modele impartite in celelalte clase de sub umbrela GT & Prototype Challenge, notabila fiind prezenta a numai putin de patru modele de GT3 (trei BMW-uri Z4 si un Nissan GT-R) si, in fine, prototipul Ginetta G57 care a fost foarte rapid la Hockenheim. In aceste conditii, un rezultat bun nu va fi usor de obtinut, dar tinta este pusa pe cele 23 de puncte oferite invingatorilor, in ambele curse de o ora + un tur ce vor avea loc pe 17 si respectiv 18 iulie.

Prima intrecere are loc pe 17 iulie la ora 11:50 a Romaniei fiind urmata de cursa a doua, cea de duminica, de la 16:40. Inainte de toate acestea are loc unica sesiune de calificari a weekend-ului care este programata pentru vineri, 16 iulie, la ora 15:15. Calificarile vor dura doar 20 de minute, cele mai bune doua tururi inregistrate de fiecare masina contand pentru pozitia pe grila in prima si, respectiv, a doua cursa.

Alex Cascatau: „Sunt foarte bucuros sa pot reveni in GT & Prototype Challenge alaturi de Baticonsult Racing si a coechipierului Alain Berg. Sunt recunoscator echipei pentru munca fantastica pe care au depus-o in ultima perioada pentru a ne oferi o masina cat mai buna, mai ales ca gasirea unui motor nou nu a fost o sarcina usoara. Zolder este un circuit pe care am performat in trecut, dar prezenta celorlalte patru modele Norma nu va face decat ca lucrurile sa fie cu atat mai interesante in acest weekend, mai ales ca aceasta este pista lor de casa, unde au testat foarte mult. Sper sa revenim cu un ritm bun si sa reluam seria succeselor de anul trecut.

Recomandari pentru tine!