Simone Tempestini vizeaza castigarea europeanului de Raliuri ( ERC )

PRIMA LUPTA PENTRU CASTIGAREA CAMPIONATULUI EUROPEAN DE RALIURI

Simone Tempestini, cvadruplul campion national de raliuri al Romaniei, si Napoca Rally Academy (NRA) recurg la o schimbare strategica pentru sezonul 2020, echipajul Tempestini/ Itu va concura in cadrul editiei din acest an a Campionatului European de Raliuri (ERC).

Totodata, echipajul isi propune sa se regaseasca si la startul catorva dintre etapele consacrate ale Campionatului National de Raliuri (CNR), campionat pe care l-au castigat impreuna in ultimii doi ani. Pentru Simone Tempestini, victoria din sezonul 2019 i-a adus cel de-al patrulea titlu in CNR, o performanta unica pentru motorsport-ul romanesc, fiind cel de-al treilea cel mai bine clasat pilot al tuturor timpurilor si totodata cel mai tanar campion national din CNR.

In acest moment, toata lumea este cu gandul departe de programele sportive din acest an si din pacate, asa suntem si noi, dar cred ca dorinta, pasiunea si visele nu trebuie sa se opreasca, nici in acesta situatie. De aceea, astazi, ziua in care ar fi trebuit sa ne pregatim de plecare spre prima noastra etapa internationala vrem sa ne facem cunoscute planurile. Participarea in ERC 2020 vine ca un pas firesc pentru noi. Eu am avut ocazia sa iau startul la cateva etape anterioare, insa este pentru prima data in cariera mea de pilot, cand voi avea un sezon complet in acest campionat. Obiectivul nostru este acela de a castiga nu numai ERC 1 Junior, competitie deschisa pilotilor sub 28 de ani, cat si ERC la nivel general. Este un plan ambitios, dar Sergiu si cu mine avem determinarea de a lupta pana la capat si de a aduce aceste titluri in Romania” a spus Simone Tempestini

Este pentru prima data cand un echipaj din Romania va participa la un sezon complet din Campionatul European de Raliuri.

Am urmarit indeaproape cursele din ERC si am observat nu doar multi piloti europeni tineri si talentati, dar si foarte rapizi. Consider ca ritmul din ERC ne va ajuta sa ridicam stacheta cat mai mult si sa obtinem timpi buni pe probe”, a precizat Simone.

In ceea ce priveste participarea in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), el a adaugat:

Am avut un parcurs bun in ultimii ani in WRC si ne dorim sa revenim anul viitor mai puternici si cu bugetele necesare in lupta pentru obtinerea titlului in categoria WRC 2. Consider ca un sezon complet in ERC si un posibil titlu european, ne vor ajuta in atingerea obiectivelor noastre viitoare din campionatul mondial”.

Campionatul European de Raliuri este format din 8 etape in Portugalia (Azores), Spania (Canare), Letonia, Polonia, Italia, Cehia, Cipru si Ungaria si urma sa debuteaze pe 25 martie, insa din cauza coronavirus-ului debutul va avea loc in luna Mai, cu etapa din Insulele Canare.

In contextul actual, prima etapa din ERC, planificata initial pentru finalul acestei luni, a fost reprogramata pentru luna septembrie, context in care echipajul Tempestini/ Itu  se va alinia la start imediat ce Federatia Internationala de Automobilism va decide inceperea sezonului.

Noutati
Vezi mai multe