Dan Gîrtofan: „Obiectivul nostru este sa ne distram la cursa de suflet”

Astazi s-a desfasurat sesiunea de shakedown ce precede startul in Tess Rally Brasov powered by Pro-X. Mads Ostberg a parcurs cei 2,5 km ai traseului de langa Crizbav in 1:10,8s, stabilind cel mai bun timp. Simone Tempestini si Dan Girtofan l-au urmat pe norvegian in clasamentul acestui ultim test.

Desi nu conteaza in niciun fel in clasamentul raliului, shakedown-ul le da ocazia tuturor pilotilor inscrisi in raliu sa testeze diverse setari ale masinilor de concurs, diverse tipuri de pneuri si sa faca ultimele reglaje. Mads Ostberg a realizat 4 treceri pe traseul cu o lungime de 2,5 km, stabilind timpul de referinta. Al doilea, la 2,5 secunde in urma, s-a clasat Simone Tempestini, urmat la inca 0,3 secunde de catre Dan Girtofan.

Sebastian Barbu a vrut sa profite la maximum de shakedown, realizand sase treceri. Pe penultima trecere a obtinut timpul ce l-a pozitionat al patrulea in clasament, fiind urmat la o secunda de Adrian Raspopa. La inca doua zecimi de secunda in spatele lui Raspopa se afla Bogdan Marisca. Cu al saptelea timp, Andrei Girtofan a fost cel mai rapid pilot care nu concureaza pe o masina R5/Rally2, top 10 fiind completat de Norbert Maior, Bogdan Cuzma si Andrei Cascaval.

Abia astept sa luam startul acasa. O etapa care ne este draga si la care principalul nostru obiectiv este sa ne distram si sa ne bucuram de fiecare kilometru de proba speciala. Am apucat sa facem recunoasteri pe probele noi, din Tara Fagarasului, si ne plac la nebunie. Sunt foarte frumoase, de viteza, dar au si portiuni care te pot pune in dificultate. Sunt probe barbatesti, adevarate, ca pentru un raliu la Brasov. Apoi am fost pe Poiana, unde am prins si ninsoare. Joi vom merge pe Babarunca, proba preferata, sa vedem in ce conditii se prezinta. Speram sa avem parte de o vreme mai buna, asa cum se anunta, dar nu se stie niciodata cum va fi. De aceea Raliul Brasovului este atat de special! ” a declarat Dan Girtofan, prezent la startul a 21 din cele 50 de editii ale etapei brasovene.

Tess Rally Brasov este o runda importanta si pentru Andrei Girtofan (Subaru Impreza N15), care, alaturi Doru Vraja, cauta o noua victorie la clasa RC2N.

Obiectivele noastre pentru etapa de casa sunt victoria la clasa RC2N si o clasare cat mai sus la general. Pentru sa simt ca se poate. Am facut niste teste marti si pot spune ca am inceput din nou sa simt masina si sa-mi reintru in mana. Am gasit setarile perfecte si am increderea necesara pentru a face ceva frumos. Am efectuat recunoasteri pe probele noi, de la Fagaras si imi plac foarte mult. Sunt complexe, de viteza, dar si tehnice. Am mers si pe Poiana, unde a fost un adevarat Monte Carlo, cu mai mult de jumatate asflat ud, apoi cu o suprafata de rulare acoperita cu zapada. Sunt curios cum se prezinta si Babarunca. Speram sa avem parte de o vreme mai buna si de un asfalt uscat pe toate probele. Nu ne va fi usor, pentru ca avem o concurenta mare la clasa, cu piloti cu experienta mare in campionat, dar sunt singur ca vom avea evolutia pe care lumea o asteapta si ca partenerii nostri, mai noi sau mai vechi, se vor bucura ca si-au asociat imaginea cu noi si cu un sport asa frumos. „a spus Andrei Girtofan.

Echipajele ProRally Team Brasov, Dan Girtofan/Tudor Marza si Andrei Girtofan/Doru Vraja sunt sustinute in sezonul 2021 de Hygienium, Castrol Service, Ramplast, Delcar – dealer Skoda, Pro-X, Mipa, Presto, Vitanimix, AdGo si AutoChelu.

Recomandari pentru tine!