Simone Tempestini, lider dupa prima zi de la Raliul Brasovului

Simone Tempestini conduce TESS Rally Brasov 2022 dupa primele 5 probe speciale de vineri si are un avantaj de 1 minut si 11 secunde in fata principalului sau contracandidat la titlu, sibianul Sebastian Barbu. Campionatul se va decide sambata, atunci cand sunt programate ultimele 5 probe speciale pe macadamul din judetul Brasov.

Dupa ce pe prima proba speciala a etapei finale din acest sezon, Sacele 1, Barbu (Skoda Fabia Rally2) a fost cel mai rapid, cu un timp de 14:45,90, cu un avantaj de 4,9 secunde in fata lui Tempestini (Skoda Fabia Rally 2 Evo), clujeanul a revenit pe urmatorii kilometri de macadam si s-a instalat confortabil in pozitia de lider. A castigat probele speciale 2, 3 si 4, iar inainte de super speciala din centrul municipiului Brasov avea deja 1:11,9 in fata lui Barbu, care a avut si o pana pe PS4 si a pierdut secunde pretioase.

Liderul provizoriu al sezonului s-a consolat cu victoria de pe super speciala de 1,8 kilometri din Brasov, atunci cand a avut un timp cu 0,9 secunde mai bun decat al lui Tempestini.

Pe 3 dupa prima proba speciala, unul dintre pilotii care au impresionat in acest sezon, Raul Badiu (Mitsubishi Lancer Evo 9) a avut si el parte de o pana si a sfarsit ziua pe locul 4, la doar 10 secunde in urma favoritului local Andrei Girtofan (Skoda Fabia Rally2), care completeaza podiumul provizoriu al TESS Rally Brasov 2022.

In Top 10 la finalul zilei de vineri s-au mai clasat Dan Girtofan (Skoda Fabia Rally2), Adrian Teslovan (Ford Fiesta Rally2), Cristian Dolofan (Citroen C3 Rally2), Dragos Dinu (Skoda Fabia R5), Marius Sincraianu (Peugeot 208 R2) si Cristi Sugar (Peugeot 208 R2).

Pentru a deveni campion national pentru a saptea oara in ultimii 8 ani, Simone Tempestini are nevoie doar de o clasare in Top 5 la finalul acestei etape finale din sezonul 2022 in Campionatul National de Raliuri Betano. Daca ar castiga la Brasov, atunci pilotul de la Napoca Rally Academy ar ajunge la 8 succese sub Tampa, un record absolut.

sursa articol si foto: fras.ro

Recomandari pentru tine!