S-a dat startul inscrierilor la Raliul Sibiului Bilstein 2023

S-a dat startul sesiunii de inscrieri pentru Raliului Sibiului Bilstein 2023, cea de-a patra etapa din Campioatul National de Raliuri Betano (CNRB), care va avea loc in perioada 13-15 iulie. Sportivii pot gasi pe site-ul oficial al competitiei, raliul-sibiului.ro, documentele necesare pentru a se putea alinia la start atat in CNR Betano, cat si in Trofeul Rally Start.
Toate detaliile legate de Raliului Sibiului Bilstein au fost oficializate, astfel ca programul, traseul si planul orar al etapei a IV-a din CNRB, primul raliu pe macadam din sezonul 2023, sunt dinsponibile deja. Organizatorii se asteapta la o prezenta numeroasa la Sibiu, mizand pe aproape 70 de echipaje la start.

Raliul Sibiului Bilstein 2023 va avea noua probe speciale, patru dintre acestea urmand sa fie parcurse vineri, 14 iulie, iar restul, o zi mai tarziu. Cele noua probe speciale insumeaza 126,65 kilometri.

Joi, 13 iulie, la ora 20:00, este programat Startul festiv, in Piata Mare din Sibiu. Acesta va fi precedat de parada echipajelor, pe pietonala Nicolae Balcescu, acolo unde fanii impatimiti ai motorsportului se vor putea fotografia cu membrii echipajelor si vor putea cere autografe.

Vineri vor avea loc cele doua sesiuni de Shakedown, pe Dealul Guteritei, in intervalul orar 08:00 – 12:00.
Prima proba speciala din Raliul Sibiului Bilstein 2023, Gatul Berbecului Autoklass 1, cu o lungime de 21,40 kilometri, va avea startul la ora 14:38. Urmatoarea ”speciala” este Cheile Cibinului Sparco, de 11,70 kilometri, dupa care echipajele vor mai parcurge o data Gatul Berbecului Autoklass.

Ziua se va incheia cu traditionala coborare de noapte pe Santa, proba care atrage, an de an, zeci de mii de fani ai motorsportului pe marginea traseului. ”Speciala” Santa Scoala de soferi ELIT va avea primul start la ora 21:37 si masoara 5 kilometri.
Sambata, 15 iulie, prima proba speciala este Rasinari Bucur Tuning (16,90 kilometri), urmata de PS 6, Santa Scoala de soferi ELIT (15,70 kilometri).

Dupa cate inca o trecere pe ”specialele” Rasinari Bucur Tuning si Santa Scoala de soferi ELIT, ultima fiind si Powerstage-ul competitiei, echipajele se vor indrepta spre traseul de slalom paralel din cartierul sibian Strand pentru ultima proba speciala a raliului, Circuitul paralel Bilstein.
Festivitatea de premiere a castigatorilor etapei din Campionatul National de Raliuri Betano si din Trofeul Rally Start va avea loc sambata seara, 15 iulie, de la ora 20:00, in Piata Mare.

Raliul Sibiului ”Bilstein” 2023 este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, care va avea loc in zilele de 14 si 15 iulie, fiind a patra etapa a Campionatului National de Raliuri ”Betano”.
Actiune cofinantata de Primaria Municipiului Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu.
Partener principal: Bilstein
Partener de mobilitate: Autoklass
Parteneri: Continental, Scoala de soferi Elit, Bucur Tuning, Schade Berater, My Continental, Soma, Drumuri si Poduri SA, Sia, Sparco, Simpa, FORCH.
Parteneri media: KissFM, Star Sibian
Eveniment organizat sub egida FRAS.

Recomandari pentru tine!