Simone Tempestini si Sergiu Itu iau startul in Campionatul European de Raliuri 2023

Digiqole Ad

Simone Tempestini, de 7 ori Campion al Romaniei, are un titlu mondial la juniori

Echipajul clujean Simone Tempestini – Sergiu Itu porneste intr-o noua aventura europeana, impreuna cu echipa Napoca Rally Academy si partenerii lor traditionali. Dupa ce in 2022 romanii s-au situat pe locul 4 in clasamentul final din Campionatul European, chiar daca nu au participat la ultimele 2 etape, din lipsa finantarii, cei 2 sunt hotarati ca in acest an sa faca cat mai multe etape europene.

“Participarea la cat mai multe etape din Campionatul European de Raliuri este unul dintre obiectivele noastre pentru sezonul 2023. Noi, intr-adevar, ne-am dori sa putem lua startul la toate cele 7 etape care nu sunt concomitente cu Campionatul National de Raliuri, un alt obiectiv de-al nostru. Cu siguranta vom incerca, dar stim ca va a fi o provocare indrazneata sa reusim.” a spus Simone Tempestini

Simone se reintoarce in masina de curse dupa o pauza de 4 luni. Din cauze organizatorice, nu a fost posibil sa mai participe, cum a facut anul trecut, la nicio competitie premergatoare, dar va avea 2 sesiuni de teste inainte de primul raliu al sezonului.

Prima cursa din Europa – Raliul Fafe, Portugalia, pe 11 si 12 martie.

“Sunt bucuros ca incepem in Portugalia, un raliu care imi place mult si care imi aduce aminte de reusitele mele din Campionatele mondiale – JWRC si WRC2. Va fi un raliu greu, cu multi concurenti de top, in care ritmul va fi unul foarte ridicat si nici nu este un traseu prea lung. Asta inseamna ca va trebui sa pornim tare inca de la inceput si sa fim in stare sa facem fata provocarilor din traseu, kilometru dupa kilometru. Vom incerca sa fim cat mai eficienti in pregatirea raliului si daca vom reusi, vom avea posibilitatea sa ne luptam pentru pozitiile fruntase.” a declarat Simone Tempestini

La etapa din Portugalia sunt anuntati concurenti din toata Europa, cu mai multi campioni la start, alaturi de Simone, Campionul Romaniei. Vor fi prezenti campionul European 2022, spaniolul Llarena, campionul polonez Kristenson, campionul Austriac Wagner, multiplul campion Frances Bonato, campionul Ungariei, Ostberg. Vor fi peste 20 de masini care se vor lupta pentru primele pozitii.

Partenerii care il sustin pe Simone Tempestini in Campionatul European de Raliuri sunt: OMV, Banca Transilvania, Rombat, De Longhi, Compexit Group, Primaria Cluj, Visit Cluj.

Recomandari pentru tine!