Sebastian Barbu si Bogdan Iancu s-au impus in Rally of Nations Guanajuato

Sezonul 2022 a inceput perfect pentru Sebastian Barbu si Bogdan Iancu. Echipajul sibian a reprezentat Romania in Rally of Nations Guanajuato din Mexic si impreuna cu echipajul german Niki Schelle si Lina Meter au adus victoria pentru Team Europe.

Sebastian Barbu si Bogdan Iancu, copilotul sau, au inceput sezonul 2022 cu participarea in Rally of Nations Guanajuato desfasurat in Mexic, pe probele speciale folosite si in etapa care a facut parte in trecut din Campionatul Mondial de Raliuri.

Competitia a fost una pe natiuni, cu un sistem de punctaj complet diferit fata de un raliu normal, iar Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au facut echipa cu Niki Schelle si Lina Meter si impreuna au reprezentat Team Europe. La start au fost in total 16 echipaje care au reprezentat 13 natiuni: Austria, Ecuador, Finlanda, Franta, Marea Britanie, Italia, Mexic, Peru, Suedia, Spania, Uruguay si Statele Unite.

Echipajul sibian, a lua startul cu un Renault Clio Rally5 pus la dispozitie de organizatorul acestui raliu. Desfasurarea competitiei este similara cu cea a oricarui raliu, doar sistemul de stabilire al clasamentului a fost diferit. Astfel fiecare echipaj dintr-o echipa primea puncte in functie de pozitia obtinuta pe fiecare proba speciala, cu un anumit coeficient, iar la final in urma punctelor adunate s-a stabilit ordinea in clasamentul pe natiuni.

Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au avut o evolutie foarte buna si au reusit sa mentina Team Europe, impreuna cu echipajul german Niki Schelle si Lina Meter, in lupta pentru victorie pana la final. Si asta chiar daca in ziua a doua a raliului echipajul sibian a fost nevoit sa se opreasca dupa ce au ramas fara benzina. Cei doi au revenit in ultima zi a raliului, conform regulamentului Rally 2, si lupta pentru victorie, cu echipa Norvegiei, s-a transat pe ultimele doua speciale.

Dupa 3 zile intense si 16 probe speciale pe macadam, Sebastian Barbu, Bogdan Iancu, Niki Schelle si Lina Meter au adus victoria pentru Team Europe cu un total de 735 de puncte. Podiumul in aceasta competitie a fost completat de echipele Norvegiei si Frantei cu 629, respectiv 504 puncte.

“Cand am acceptat aceasta provocare nu stiam la ce sa ma astept. A fost cea mai intensa si speciala experienta de cand particip la raliuri. Altitudinea, temperatura de afara si atmosfera evenimentului iti dau o senzatie greu de exprimat. Rally of Nations Guanajuto este o cursa pe care cu siguranta nu o voi uita niciodata. Nu se poate descrie in cuvinte atmosfera de pe superspeciala din Guanajuato, iar fanii nu lipsesc de pe niciun viraj pe tot parcursul probelor din jurul orasului Leon. Intregul eveniment este o sarbatoare adusa lumii curselor. A fost o experienta unica si mi-ar placea sa revin oricand aici. Sunt bucuros ca am putut sa le ofer partenerilor nostri, Gorgandin, Yiippi, Eglo Romania, Foerch, Geometrica Arhitects si Mindsoft aceasta victorie”, a spus Sebastian Barbu.

Recomandari pentru tine!