Lotul national de juniori la Raliuri pentru 2021 a fost stabilit

Selectionerul echipei nationale de raliuri, Daniel Ungur, a anuntat numele celor 10 piloti care vor face parte din lotul national de juniori pentru sezonul 2021. Acestia vor reprezenta Romania in etapele din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), Campionatul European de Raliuri (ERC) si Trofeul Balcanic de Raliuri (BRT).

ei 10 care vor concura sub steagul lotului national sunt Simone Tempestini, Norbert Maior, Raul Badiu, Mihnea Muresan, Danut Budai, David Tarta, Paul Popa, Cristian Sugar, Adrian Iliescu si Andrei Girtofan. „Toti sunt sportivi din noua generatie, iar unii dintre ei nu mai au nevoie deja de nicio prezentare. Este o decizie normala, iar pentru unii dintre ei un pas natural pentru a creste nivelul de performanta”, a declarat selectionerul Daniel Ungur.

Simone Tempestini (26 de ani)

Este cvintuplu campion national absolut de seniori, iar in 2016 a devenit campion mondial de juniori. In 2020, pilotul clujean a castigat 4 dintre cele 5 curse de pe plan intern la care a luat startul. Pe plan international, a concurat in Italia si in Spania, la European, cel mai bun rezultat fiind locul 5 la general in Rally di Roma Capitale.

Norbert Maior (22 de ani)

Campion national de juniori alaturi de sora sa Francisca in 2019, Norbert a facut pasul spre o noua etapa in sezonul trecut, cand a concurat pe un Peugeot 208 R2. Acesta a fost marea surpriza a Campionatului National de Raliuri Betano 2020, reusind sa se claseze pe locul 3 la general, devenind totodata campion la 2 Roti Motrice si Clasa RC4. Si-a facut si debutul in Campionatul European de Raliuri, in Ungaria, cand a terminat pe 5 la ERC3 Junior, desi a concurat ca super rally dupa un abandon in prima zi.

Raul Badiu (28 de ani)

Campion national de juniori in 2016, Raul este singurul roman care a concurat anul trecut in Campionatul Mondial de Raliuri, in Suedia si Estonia. De asemenea, a fost parte din lotul national de juniori la etapa europeana din Ungaria, cand a obtinut un podium la ERC3. Totodata, in 2020, Raul a devenit campion al Cupei Dacia pentru a treia oara in cariera.

Mihnea Muresan (26 de ani)

Campion national de juniori in 2017, Mihnea a cucerit ulterior titlul la Cupa Dacia (2017 si 2018), iar in 2019 s-a impus la 2 Roti Motrice. In 2020, a concurat la Raliul Transilvaniei, cand a terminat pe 5 la general, iar ulterior a fost parte din lotul national de juniori la etapa europeana din Ungaria. Atunci, a fost nevoit sa abandoneze cand era in pozitia de lider la Cupa Abarth.

Danut Budai (25 de ani)

In 2020, pilotul hunedorean a fost unul dintre cei mai apreciati piloti din campionat. Acesta s-a impus fara emotii atat la Cupa Suzuki, cat si in clasamentul juniorilor. Mai mult, la Raliul Sibiului a reusit o clasare in Top 10.

David Tarta (18 ani)

David este considerat unul dintre cei mai de perspectiva tineri piloti din Campionatul National de Raliuri Betano. In 2020, acesta a concurat pe un Suzuki Swift, luand startul in 3 etape. In doua dintre cele, a terminat pe 4 la Cupa Suzuki.

Paul Popa (20 de ani)

Sibianul a devenit campion la debutanti in 2020, castigand 3 dintre etapele la care a luat startul. De asemenea, s-a clasat pe locul 3 la Juniori si pe 4 la Cupa Suzuki la finalul sezonului.

Cristian Sugar (22 de ani)

Pilotul aflat sub bagheta lui Vali Porcisteanu a castigat Cupa Dacia in 2019 dupa ce cu un sezon inainte devenise campion la Rally 2. In 2020, Sugar a devenit vicecampion national la juniori, dar si la Cupa Dacia, imediat in spatele lui Raul Badiu.

Adrian Iliescu (24 de ani)

Bucuresteanul a devenit, in premiera, campion la Clasa 11 din Campionatul National de Raliuri Betano in 2020. Cel mai bun rezultat al sau a fost locul 6 la general in Raliul Argesului. In palmaresul sau se regasesc si mai multe titluri la grupe in viteza in coasta.

Andrei Girtofan (24 de ani)

Fiul lui Dan Girtofan a debutat in 2016 in raliuri, iar in 2019 s-a clasat pe locul 6 la general in Campionatul National de Raliuri. Anul trecut, a luat startul in Raliul Serbiei, parte din Balkan Rally Trophy, cand s-a clasat pe locul 6.

sursa articol: fras.ro

Recomandari pentru tine!