9 echipaje se lupta pe asfaltul de la Harghita pentru a patra etapa a Cupei DACIA 2019

La fel ca in anii trecuti, Raliul Perla Harghitei (11-13 iulie) marcheaza mijlocul sezonului de raliuri si readuce concurentii pe asfaltul din jurul Odorheiului Secuiesc. Intr-o configuratie identica cu editia din 2018, echipajele Cupei DACIA vor alerga romaneste pe 12 probe speciale, dintre care si “regina” Lueta.

Weekendul acesta, 9 echipaje isi vor seta din nou Daciile de concurs in configuratie de asfalt pentru a disputa clasamentele cupei monomarca la Raliul Perla Harghitei. Gheorghiu, Sugar si Albut, primii 3 piloti din clasamentul provizoriu Cupa DACIA vor fi prezenti, insa regula n-2 care se va aplica la finalul anului lasa inca deschisa lupta pentru clasamentele definitive. Singurul echipaj cu un avantaj semnificativ este format din iesenii Bogdan Gheorghiu/Andrei Pintilii, castigatorii ultimelor 2 etape, Arad si Bacau.

Prin prisma rezultatelor din primele 3 etape, George Grigorescu, fondatorul si organizatorul Cupei DACIA, discuta strategia concurentilor din acest sezon si care sunt asteptarile pentru restul etapelor: “Evolutia campionatului si clasamentul la zi dovedesc inca o data cat de mult ‘legea cursei’ poate interveni si schimba probabilitati calculate in prealabil.

Astfel, favoritii pe hartie Andrei Mitre si Cristi Sugarau inregistrat fiecare cate 2 abandonuri, in timp ce gentleman-ul kamikaze Bogdan Gheorghiu, pe care se pariau numarul de iesiri in decor, a stat cel mai bine pe drum, fiind la ora actuala cel mai performant si implicit liderul Cupei. Dragos Popa confirma pe Sandero performanta forma in crestere de anul trecut, dar necazurile tehnice si incidentele de cursa l-au impiedicat sa fie in zona fruntasa.

Debutantii Raducanu confirma potentialul de a castiga clasamentul debutanti daca vor fi consecventi la starturile etapelor care urmeaza. Fetele, in ciuda unui debut cu tobe si surle la Arges, nu se regasesc in clasament, ele preferand economia neparticiparii la 2 etape pentru a-si finanta doua participari la international – Rally Sliven si Rally di Roma; scopul scuza mijloacele…Noi la Cupa nu stim daca sa plangem sau sa ne bucuram.
Regula n-2 lasa inca spatiu mult jocurilor de rezultat pentru a doua jumatate a campionatului.”

Lista celor care vor alerga romaneste in a patra etapa a Campionatului National de Raliuri, in ordinea din clasamentul general provizoriu Cupa DACIA:
B. Gheorghiu/A. Pintilii
D. Albut/C. Bala
C. Sugar/V. Colceriu
S. Procopiu/ M. Stanciu
F. Popescu/A. Gheondea (Logan)
A. Luca/M. Capet
A. Mitre/R. Maior
C. Oprea/C. Socariciu
H. Balea/M. Luncan

Raliul Perla Harghitei isi invita spectatorii sa ia cunostinta cu echipajele la startul festiv de joi, 11 iulie, in Piata Marton Aron din Odorheiu Secuiesc. Defilarea prin poarta de start va incepe la ora 20:00. Vineri dimineata, 12 iulie, concurentii vor face primii kilometri de teste la shakedown-ul organizat la Forteni, care se va desfasura in sens invers fata de anul trecut.

Concursul incepe efectiv vineri dupa-masa, cand la ora 15:28 va lua startul prima masina pe PS1 Bucin, urmata de PS2 Liban. Seara readuce echipajele in Odorheiu Secuiesc pentru superspeciala spectacol SS Arpad Dietrich.
A doua zi de concurs este formata din bine cunoscuta bucla Valeni – Sanpaul – Lueta, pe care echipajele o vor parcurge de 3 ori. Cele mai rapide echipaje vor fi premiate sambata seara pe podiumul amenajat in Piata Marton Aron din Odorheiu Secuiesc.

Iata ce spune inaintea acestui raliu pilotul iesean Bogdan Gheorghiu, liderul clasamentului general provizoriu Cupa DACIA:
“Raliul Harghitei il vom aborda cu precautie, deoarece anul trecut am iesit afara chiar in prima proba si pentru mine e ca si cum ar fi prima participare. Dar asta nu inseamna ca nu avem ca principal obiectiv locul 1, obiectiv pe care ni-l propunem la fiecare raliu. Profit de aceasta ocazie sa urez succes tuturor concurentilor ce vor lua startul la acest raliu si va multumesc pentru oportunitatea exprimarii gandurilor de mai sus.”

***
Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marca de scule si echipamente de lucru mecanice si pneumatice, BOSCH Service – producator piese auto. Parteneri tehnici sunt VALEO Lighting – marca de faruri auto, ORECA – marca de produse echipamente protectie sport auto, PILOT – marca de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competitie pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning.

Partener media este Radio Romania Actualitati, care dupa fiecare raliu le ofera ocazia pilotilor si copilotilor care alearga romaneste sa isi impartaseasca direct din studio experientele din masina de curse, in cadrul matinalului Prietenii de la Zece.
Mai multe informatii despre evolutia echipajelor si noutatile competitiei monomarca puteti gasi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia si pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupa DACIA 2019 inainte de a patra etapa, Raliul Perla Harghitei:
B. Gheorghiu/A. Pintilii 71p
D. Albut/C. Bala 47p
C. Sugar/V. Colceriu 42p
V. Raducanu/L. Mandu 41p
S. Procopiu/ M. Stanciu 40p
F. Popescu/A. Gheondea 36p
A. Luca/M. Capet 30p
A. Mitre/R. Maior 29p
D. Popa/S. Colceriu 27p
C. Oprea/D. Hategan 24p
H. Balea/M. Luncan 22p
D. Mandrut/P.Pirvan 16p
R. Benea/A. Hicea 14p
R. Luca/C. Oprea 12p
D. Rusciuga/C. Varban 4p

*Se acorda 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Recomandari pentru tine!