Titlurile se decid in Pasul Gutai, 51 de concurenti inscrisi

Maramuresul reintra in calendarul automobilistic sportiv cum nu se poate mai spectaculos. In weekend, Campionatul National de Viteza in Coasta Total isi poate decide campionii la cele doua categorii. Mihai Leu si Emil Nestor isi pot asigura trofeele cu doua etape inainte de final.

Un total de 51 de concurenti vor lua startul la Trofeul Gutai powered by Total, pe traseul amenajat pe drumul national DN18 (Pasul Gutai), cel care leaga municipiul Baia Mare de Maramuresul istoric. Cu un total de 5,2 kilometri si nu mai putin de sase ace de par pe durata unui singur minut, traseul este unul spectaculos si asteptat de fanii motorsportului. De altfel, mansele de concurs vor fi transmise in direct pe pagina de facebook a FRAS, dar si pe tv, prin intermediul SportExtra.

Cu 3 victorii din 3 pana acum, Emil Nestor va deveni, in premiera, campion national, daca se va impune in Pasul Gutai. Cu a sa Norma M20FC, pilotul bucurestean a bifat si record de traseu in primele trei runde si a anuntat ca este gata sa il stabileasca si in Maramures.

Lista completa de inscrieri este aici.

Concurenta la aceasta categorie va fi insa una intensa deoarece pe lista de inscrieri se afla si Stefan Stoev (Silver Car EF10), Silviu Dumitrescu (Osella PA2000 Evo), Emil Ghinea (Norma M20F) si Octavian Ciovica (Radical SR8). Desi sunt la o alta grupa, Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer) si Costi Stratnic (Dacia STTC) vin si ei cu ganduri mari la etapa din nordul tarii.

La Categoria I, Mihai Leu isi poate asigura pentru al doilea an consecutiv titlul. La bordul unui Ferrari 458 Challenge, campionul national en-titre va trebui sa se impuna si de aceasta data in fata lui Alex Mirea si Alin George Luca pentru a fi sigur ca va urca pe prima treapta a podiumului la Gala Campionilor FRAS.

Si divizia dedicata istoricelor are parte de o lista consistenta de inscrieri, cu nu mai putin de 9 concurenti. Dan Niristeanu, Adrian Voicu Nicolae, Mihai Alexandrescu si Valentin Nemtanu vor concura in cadrul Dacia Revival.

Duminica, de la ora 14:30, va avea loc prima mansa de concurs, transmisa in direct.

Recomandari pentru tine!