Raul Badiu ia startul in al doilea raliu de macadam al sezonului 2022

Cu o absenta de aproape 2 ani in cursele din Romania, Raul Badiu a revenit in luna iulie pe probele speciale din Campionatul National de Raliuri. Multiplu campion in diferite clase si categorii, sibianul s-a intors pe probele speciale autohtone chiar la raliul sau de casa, in fata unui public foarte numeros care a intampinat toti concurentii cu entuziasm.

Deoarece nu a reusit sa ia startul in prima jumatate a sezonului, Raul Badiu a decis sa isi concentreze energia pe cursele desfasurate pe macadam, programate in a doua jumatate a lui 2022. Pilotul sibian si-a construit un program dedicat Campionatului National de Raliuri pe Macadam, cu patru etape in perioada iulie – octombrie: Raliul Sibiului, Raliul Moldovei Bacau, Raliul Iasului si Raliul Brasovului.

Raul Badiu si Rares Fetean au inceput campania din 2022 cu un rezultat foarte bun pe macadamul dur de la Sibiu. Echipajul a reusit victoria in cadrul clasei RC2N la prima experienta cu un Mitsubishi Lancer EVO IX, model cu care cei doi nu au luat startul in nicio cursa anterior etapei sibiene. In ciuda unor probleme tehnice, ritmul echipajului a fost unul bun, iar maximul de puncte obtinut ii obliga pe cei doi sa continue cu acelasi obiectiv si la urmatoarele curse.

„Am avut un raliu plin la Sibiu, cu probe dure care ne-au obligat sa ne concentram pe menajarea masinii. Nu am avut nicio proba fara probleme, insa la final am reusit un rezultat excelent.” a descris Raul participarea de la Raliul Sibiului 2022.

In zilele care vor urma, Badiu si Fetean iau startul in Raliul Moldovei, a doua etapa a programului lor pe 2022. Cu aproape 120 de kilometri cronometrati si un total de 13 probe speciale, competitia se va desfasura in apropiere de Bacau si Moinesti. Cele doua zile de concurs sunt impartite in mod similar: 7 probe sambata, la Moinesti, urmand ca duminica sa aiba loc 6 speciale in apropiere de Bacau. Competitia este deschisa de startul festiv din Piata Tricolorului din Bacau, urmand ca o superspeciala special gandita pentru fani sa incheie cursa duminica dupa-masa, pe circuitul Speed Park.

„Am gasit probe intr-o stare foarte buna la recunoasterile Raliului Moldovei. Felicit echipa organizatorica pentru ca a continuat munca, traditia si tot ceea ce a lasat Adi Raspopa in urma lui. Noi vom incerca sa-i onoram memoria intr-un mod simplu: mergand „blana”, asa cum a facut si el tot timpul” a declarat Raul Badiu.

Raul Badiu este sustinut in sezonul 2022 de catre partenerii RBC si Renomnia SRBA Insurance Broker.

Recomandari pentru tine!