Mads Østberg si Sergiu Itu au obtinut victoria TESS Rally Brașov – Editia 52

Digiqole Ad

Aflat pentru a doua oara intr-o competitie din Romania, norvegianul Mads Østberg a revenit cu succes pe probele TESS Rally Brasov – de aceasta data pe macadam – castigand autoritar ultima etapa a Campionatului National de Raliuri „Betano”, intr-un echipaj cu clujeanul Sergiu-Sebastian Itu – campion national absolut in acest sezon alaturi de Simone Tempestini

Fostul campion mondial al categoriei suport WRC2 din 2020, Mads Østberg si-a inceput cu dreptul a doua aparitie in cadrul celui mai important eveniment automobilistic al judetului Brasov, castigand speciala „Bran 1” cu un avantaj confortabil in fata tinerei sperante brasovene – Andrei Girtofan. Proba urmatoare – „Predeal” – i-a oferit sansa norvegianului de a-si lua un avans mai mult decat suficient. Evident, inainte de a reveni in parcul service din zona Coresi Business Campus, sportivul ce in urma cu doar cateva saptamani si-a adjudecat victoria ultimei etape a FIA ERC – Raliul Ungariei, trebuia sa incheie si prima trecere pe cea mai lunga speciala a editiei din acest an a TESS Rally Brasov – competitie cofinantata de Consiliul Local si Primaria Municipiului Brasov, respectiv de Consiliul Judetean Brasov. A fost o noua victorie de proba categorica pentru perechea Østberg-Itu Jr, acestia aflandu-se la acel moment in fruntea plutonului cu un avantaj de aproape 2 minute in fata brasovenilor Andrei Girtofan cu Doru Vraja, acestia fiind urmati de echiperii ProRally Team Brasov – Dan Girtofan si Andrei Toderas, cei ce au adus – in premiera pe probele brasovene – noul model Skoda Fabia RS Rally2.


Ultima bucla a primei zile de concurs – formata din cate o noua trecere pe Bran si Sacele – avea sa se consume la lumina farurilor. Liderii raliului – Mads Østberg si Sergiu-Sebastian Itu n-au parut afectati de aceasta schimbare, si la bordul modelului Citroen C3 Rally2 s-au impus fara probleme atat pe PS4 Bran 2, cat si pe ultima proba a zilei – PS5 Sacele 2. Astfel, la finalul primei zile si cu 92,72 kilometri speciali parcursi, echipierii CB Rally Vest – la aceasta etapa – isi consolidau pozitia de lideri cu un avantaj de aproape 3 minute si jumatate, urmati de perechile A. Girtofan-Vraja, respectiv veteranului Giri secondat de tanarul Toderas.

”Ziua 2 – si implicit ultima de concurs – avea sa presupuna Power Stage-ul Sacele 3 si Super Speciala „Brasov Rally Show”. In ambele cazuri, suprematia le-a revenit liderilor de peste noapte, astfel ca, invingatorii Editiei 52 a TESS Rally Brasov – eveniment cofinantat de Consiliul Local si Primaria Municipiului Brasov respectiv Consiliul Judetean Brasov – sunt nimeni-altii decat Mads ØSTBERG si Sergiu-Sebastian ITU. Pozitia secunda, la final de etapa – le-a revenit lui Andrei GIRTOFAN si Doru VRAJA, cei doi sarbatorind podiumul impreuna cu echipierii Dan GIRTOFAN si Andrei TODERAS – ocupantii ultimei pozitii a podiumului”

TOP5-ul ultimei etape a Campionatului National de Raliuri „Betano” a fost completat de Bogdan Cuzma cu Hugo Magalhaes – veniti pe 4, respectiv de noii campioni nationali pe macadam – harghitenii Adi Teslovan cu Vajk-Imre Cseh – ocupantii locului 5.

Victoria etapei brasovene in cadrul clasei RC2N le-a revenit lui Vali Porcisteanu si Dan Dobre, care astfel devin castigatorii Grupei N pentru al doilea sezon consecutiv, in vreme ce, in lipsa fratilor Norbert si Francesca Maior – ambasadori ai TESS Rally Brasov, respectiv a lui Cristi Sugar si Vlad Colceriu de la startul raliului, sibienii Jean Tatu Jr si Gabriel Lazar s-au impus in ierarhia clasei RC4, a masinilor cu tractiune fata dar si a Juniorilor.
Cu un rezultat foarte bun a incheiat ultima etapa a sezonului national de raliuri si Costi Tudose – secondat in premiera de Rares Fetean – castigatori al clasei RC5 si Clio Rally5 Challenge, urmati in ambele de cazuri de Sebastian Scirlet si Sebastian Itu, deja campioni ai ambelor clasamente. De cealalta parte, Paul Popa cu Tudor Marza s-au impus autoritar in cadrul clasei RC5N si a Swift Cup, cucerind sezonul in cel dintai clasament, in timp ce campionul acestui sezon la Swift Cup ramane un alt sibian – in persoana lui Alexandru Cazacu, campion si in ierarhia Debutantilor.
Din nefericire, o problema tehnica la silit la abandon in prima zi pe slovenul Mitja Bozic, astfel clasa NAT11 a ramas necucerita, in timp ce ierarhia clasei NAT12 a oferit un adevarat roller-coaster, dupa ce campionii pana la startul etapei Attila Jakab si Levente Mag au depus armele inaintea ultime probe de sambata – conducerea trecand la Dan Albut si Ruxandra Marza-Lechintan, dar care au fost loviti de ghinion la randul lor, abandonand pe PS6 Sacele 3, sefia clasei NAT12 revenindu-le pana la sfarsit harghitenilor Jakab si Mag.

In ceea ce priveste Trofeul Rally Start, banateanul Emanuel Resiga ramane invincibil pe macadam in acest sezon – cu exceptia etapei iesene – si obtine victoria TESS Rally Brasov, secondat in premiera de Vlad Colceriu. Cei doi s-au impus si in cadrul clasei A1, in timp ce clujenii Mircea Onofrei si Raluca Magdas sparg ghinionul etapelor precedente si se impun la A2. De ghinion a avut parte insa Alexandra Teslovan cu Vlad Terzi – campioni ai Trofeului Rally Start Junior, astfel victoria etapei brasovene le-a revenit lui Flaviu Suciu si prietenei sale – Ioana Ignat.

TESS Rally Brasov – Editia 52 este un eveniment organizat de Asociatia Club Sportiv Auto Blic Brasov, cu sprijinul financiar al Primariei si Consiliul Local al Municipiului Brasov respectiv Consiliul Judetean Brasov. Evenimentul se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv prin Agentia Nationala pentru Sport.
Parteneri Oficiali: TESS Brasov – reprezentant Audi & Volkswagen, Lubexpert – distribuitor autorizat Mobil1, Pro-X – Cosmetica si Intretinere Auto, Dinamic92, NetBet, TELL Security Systems Romania, Coresi
Parteneri Principali: Cricova, Comprest, Turbocar, Zizin, Medecon, Holoss, Konvekta, Cyclon Motorsport, PrintINK, Media Construct, IceTeam, TehnoSting
Parteneri media: Zile si Nopti, RockFM, Autorally.ro, BizBrasov, NewsBv.ro, Brasovstiri.ro
TESS Rally Brasov – Editia 52 este organizat cu sprijinul Consiliului Local Rasnov, Consiliului Local Bran, Consiliului Local Sacele, Consiliului Local Crizbav, al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Tara Barsei” Brasov, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Brasov, Gruparii de Jandarmi Mobila Brasov, Inspectoratului Judetean de Politie Brasov – Serviciul de Politie Rutiera.  

Recomandari pentru tine!