Emil Ghinea obtine prima sa victorie la general la Transalpina Challenge 2022

Emil Ghinea obtine prima sa victorie in clasamentul general, la etapa de la Ranca, Transalpina Challenge 2022.

Mangaliotul reuseste sa isi treaca in cont prima sa victorie la bordul prototipului Norma M20F cu motor Honda, dupa ce acesta s-a duelat cu brasoveanul Octavian Ciovica, care si-a adjudecat prima mansa de concurs, urmand ca apoi Ghinea sa isi treaca in cont victoria mansei secunde.

Transalpina Challenge 2022 s-a desfasurat in data de 4 Iunie 2022 pe traseul dintre Novaci si Ranca, contand ca si etapa a treia din CNVC2, insa si concurentii care alearga in „liga mare” sunt obligati sa ia startul la cel putin doua etape de coeficient 1, contand la clasamentul general anual.

Pentru clasamentul anual in sezonul competitional 2022 se vor lua in calcul cele mai bune 7 rezultate. Maxim 5 etape de coeficient 2 plus doua rezultate de la 2 etape de coeficient 1.

Octavian Ciovica reuseste sa isi adjudece prima urcare de concurs la bordul modelului  Radical SR8, fiind mai rapid cu 00,165 sec. decat Emil Ghinea si cu 09,280 sec. fata de Costel Casuneanu pe modelul Skoda Fabia R5 (pf=91).

Mansa secunda de concurs i-a revenit lui Ghinea, care este mai rapid cu cu 01,438 sec. fata de Ciovica, astfel ca victoria ii revine Mangaliotului. Casuneanu vine pe aceeasi pozitie, fiind la +10,125 sec. in spatele liderului.

 

Sursa foto: Stana Mihai

La Categoria I s-a impus Costel Casuneanu cu al sau model Skoda Fabia R5, acesta fiind urmat de bulgarul Iskren Veselinov pe modelul Honda Civic care incheie mansele de concurs la peste 20 de secunde diferenta. Pozitia a treia i-a revenit lui Dudu Senchea pe modelul Mitsubishi Evo 8.

La Categoria II s-a impus acelasi Emil Ghinea, urmat de Octavian Ciovica. Dragos Savloschi pe modelul Radical Prosport Evo a fost nevoit sa abandoneze pe prima mansa de concurs, dupa ce motorul modelului radical nu a mai functionat corect.

Rezultatele si clasamentele de la Transalpina Challenge 2022 se pot vedea pe live.fras.ro 

Top 10 – Transalpina Challenge 2022

Recomandari pentru tine!