110 participanti – record national, la Trofeul Rasnov 2021

Calendarul Campionatului National de Viteza in Coasta si cel de Viteza in Coasta 2 programeaza in weekend cea de a doua, respectiv a treia etapa in orasul cu una din cele mai vechi traditii in cursele de coasta din Romania, Rasnov, judetul Brasov.

„Venim aici sa organizam aceasta etapa de mai bine de 40 ani dar nu am avut niciodata atat de multi sportivi la start. Intr-adevar cifra 110 este un record national in ceea ce priveste participantii inscrisi la o competitie automobilistica in Romania. Noi membrii Auto Blic, ne bucuram sa fim contemporani si cu acest record dupa ce tot echipa noastra a avut placerea si satisfactia sa organizeze Raliul Brasovului editia 50.” – a declarat domnul Bela Stoica, presedintele Auto Blic, clubul organizator al evenimentului. 

La randul sau, Cristian Andrei, managerul sportiv al evenimentului a adaugat: „Chiar daca ne asteptam la un numar mare de sportivi – dovada este programul initial proiectat pentru desfasurarea Trofeului Rasnov, suntem nevoiti sa modificam si acest program in speranta ca vom reusi sa ne incadram in prevederile regulamentare de urcari in fiecare zi a evenimentului. Asta pe de o parte, pe de alta cautam asiduu solutii pentru ca toti sportivi inscrisi pe lista de concurs sa-si gaseasca un loc in parcul de serivce.”

Trecand in revista lista de concurenti ii remarcam pe sportivii cei mai buni ai campionatului, ce ne vor incanta cu prezenta lor si care, vor incinge motoarele la maxim pentru o clasare cat mai „sus”. Printre ei se afla liderul actual al campionatului, brasoveanul Octavian Ciovica (Radical SR8), dar si alti piloti precum Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000 Evo), Eduard Cozma (Audi R8 GT), Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge Evo), Alin George Luca si Alexandru Pitigoi (Porsche 911 GT3 Cup).

Nici divizia secunda a campionatului nu duce lipsa de sportivi, astfel ca la startul de sambata ii vom vedea pe Jakab Attila (Subaru Impreza WRX), Erik Fazakas (Honda Civic Type-R), Bogdan Duma (Suzuki Swift Sport), Ioan Rogoz (Renault Clio), Peter Pasko (Volkswagen Polo), Istvan Gal (Suzuki Swift Sport) si multi multi altii.

Bineinteles, la editia din acest an, Dominic Marcu ne va incanta privirile cu un deosebit Mimi Cooper SE, o masina complet electrica, dar care are si o istorie frumoasa in spate, fiind primul model Mini electric din lume, care a luat startul intr-o competitie de viteza!

Totodata, dorim sa va reamintim, ca prezenta spectatorilor este in continuare restrictionata si ca, evenimentul se desfasoara cu respectarea prevederilor din Ordinul Comun al Ministerului Tineretului si Sportului si al Ministerului Sanatatii Nr. 197 / 462 / 2021 publicat in Monitorul Oficial nr. 358 / 08.04.2021, pentru aprobarea regulamentelor privind conditiile necesare pentru a fi respectate pentru accesul in bazele sportive in vederea practicarii sporturilor individuale in aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipa in aer liber, pentru reluarea activitatii de natatie in bazinele acoperite si in aer liber din Romania.

Totusi, va invitam in fata micilor si marilor ecrane, sa urmariti evenimentul in transmisiune directa, pe pagina de Facebook si cea de YouTube a Federatiei Romane de Automobilism Sportiv cat si pe postul de televiziune Look Sport.

Lista de inscrieri Trofeul Rasnov 2021

Programul de inchidere al circulatiei pe DN1E pe tronsonul Rasnov – Poiana Brasov:

Sambata, 15 Mai 2021: 08:45 – 20:30;
Duminica, 16 Mai 2021: 08:45 – 18:00.

Ca ruta ocolitoare, pentru a ajunge in localitatea Poiana Brasov, puteti alege varianta prin localitatea Cristian – Municipiul Brasov – Poiana Brasov.

Trofeul Rasnov powered by Pro-X este sustinut in calitate de PARTENER OFICIAL de compania Pro-X.

Parteneri: Omniasig, TELL Security & Systems, Auto Chelu, BOP Motorsport, SERUS Auto, Cyclon Motorsport, PRINTink SOLUTIONS, Zizin, Medecon, Crama Girboiu, A24 Assistance, TehnoSting, Infinity Trophy.

Trofeul Rasnov powered by Pro-X este un eveniment gazduit de Primaria si Consiliul Local Rasnov.

Trofeul Rasnov powered by Pro-X este organizat de Auto Blic Brasov sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Inspectoratului Judetean de Politie – Serviciul Rutier Brasov, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, Brigazii Mobile de Jandarmerie Brasov.

Parteneri media: Rock FM, Zile si Nopti Brasov, Biz Brasov, autostiri.ro, News Bv, autorally.ro, RallyMax, MotorsportNews.

Drepturi autor fotografie: RallyPhoto Hunters, Balazs Attila.

Recomandari pentru tine!