Junior WRC: Pregatiri in forta pentru Raul Badiu si Gabriel Lazar

Anul 2019 incepe in forta pentru Raul Badiu si Gabriel Lazar, echipajul campion in clasamentul masinilor cu 2 Roti Motrice in sezonul trecut al Campionatului National de Raliuri. Dupa anuntul participarii in Junior WRC, incepand cu Rally Sweden, si participarea la o sesiune de teste pe zapada luna trecuta, Raul si Gabi au participat weekend-ul care abia s-a incheiat la singurul raliu pe zapada si gheata din Romania – Winter Rally Covasna.

Competitia a reprezentat cadrul ideal pentru a pune in practica si exersa tehnicile si informatiile invatate la scoala de pilotaj din Norvegia: Am venit la Covasna cu un singur obiectiv, acela de a intelege mai bine comportamentul masinii de concurs pe zapada si gheata, conditii in care nu am concurat in trecut. Am dorit sa perfectionez tehnici pe care le-am invatat in ianuarie in Norvegia si sa cresc treptat ritmul spre un nivel pe care ni-l dorim a spus Raul. Pentru a pregati in conditii cat mai apropiate debutul in Campionatul Mondial de Raliuri dedicat Juniorilor, echipajul a concurat la Winter Rally cu un Renault Clio R3T, model cu caracteristici asemanatoare cu Ford-ul Fiesta R2T cu care se evolueaza in campionatul juniorilor.

Raul Badiu a progresat constant pe cei aproximativ 100 de kilometri cronometrati din judetul Covasna, simtindu-se confortabil la volanul masinii de concurs cu tractiune fata. Chiar daca lupta cu secundele nu a fost primordiala, Raul si Gabi au obtinut victoria in clasamentul masinilor cu 2 Roti Motrice si in cel al clasei 5: A fost un weekend bun, in care am perfectionat multe detalii la care am mai avut de lucrat. Am incercat mai multe abordari si am comparat strategii diferite. Am configurat Clio-ul R3T sa fie cat mai apropiat din punct de vedere al comportamentului si al puterii de modelul R2T, pentru a intelege cat mai bine la ce sa ne astepam in saptamanile urmatoare. Cred ca suntem cu un pas mai in fata, mai pregatiti pentru debutul din Junior WRC din Suedia.

Cu aproximativ doua saptamani ramase pana la startul pe probele speciale ale Rally Sweden, Raul Badiu si Gabriel Lazar continua intens programul de pregatire: echipajul va lua startul sambata in Sarma Rally, in Letonia, competitie organizata la 200 de kilometri de capitala Riga. Raliul se desfasoara pe zapada pe durata unei singure zile de concurs, insumand 100 de kilometri cronometrati pe care Badiu si Lazar doresc sa continue acomodarea cu Ford-ul Fiesta R2T.  

Am inceput anul cu multe competitii tocmai pentru a fi cat mai pregatiti de debutul in JWRC. Ne dorim sa rasplatim increderea partenerilor si sa pornim cu dreptul in campania din campionatul mondial. Tocmai din acest motiv, in Letonia o sa luam startul cu modelul Fiesta R2T pentru a simula cat mai bine conditiile din Suedia. Suntem increzatori ca vom progresa si la final vom avea ritmul pe care ni-l dorim pe probele speciale a incheiat Raul inaintea plecarii spre Letonia.

Dupa efectuarea recunoasterilor vineri, echipajul Raul Badiu & Gabriel Lazar va lua startul in Sarma Rally sambata, 9 februarie, cu numarul de concurs 22. Cu 8 probe speciale programate, dintre care cea mai lunga in valoare de 17 kilometri, concursul va fi unul foarte compact, care va pune echipajul in conditii similare cu cele din competitiile de mondial.

Campania Junior World Rally Championship 2019 a echipajului Raul Badiu & Gabriel Lazar este posibila multumita partenerilor Ion Mos, Omniasig si Smart ID Dynamics si cu sprijinul tehnic al Lufthansa City Center si Sports HUB.

Recomandari pentru tine!