Record de inscrieri la Transalpina Challenge, Nestor avant spre titlu

Emil Nestor poate deveni, in premiera, campion national la viteza in coasta, iar pentru asta mai are nevoie de un singur punct in weekend la penultima etapa a sezonului, Transalpina Challenge. Runda, inclusa in ultimul moment in calendar pentru a inlocui Campulungul, a atras nu mai putin de 89 de concurenti la start, un record pentru sezonul 2020.

Cu 4 victorii din 4 in actuala editie a Campionatului National de Viteza in Coasta Total, Nestor a stabilit si tot atatea recorduri de timp pe trasele de concurs. Pilotul bucurestean are 100 de puncte, iar o simpla clasare in Top 10 i-ar aduce titlul la Categoria II, acolo unde anul trecut a dus o lupta stransa cu Lucien Hora, multumindu-se in final cu pozitia secunda.

Pe un prototip Norma M20FC, Nestor a anuntat insa ca nu se va multumi doar cu o clasare in puncte, deoarece are ca obiectiv victoria in runda de pe Transalpina si chiar sa doboare recordul stabilit anul trecut de Hora, un spectaculos 2:31,565. „Nu vin doar sa punctez, ci sa obtin un timp cat mai bun”, a spus Nestor.

La fel ca la Baia Mare, lupta pentru prima pozitie se va da contra lui Silviu Dumitrescu (Osella PA2000 EVO) si Stefan Stoev (Silver Car EF10), in timp ce Emil Ghinea (Norma M20F), Octavian Ciovica (Radical SR8) si Dani Otil (Radical SR4) sunt si ei pretendenti la podium.

Lista completa de inscrieri este disponibila aici.

Tarabelli si Ciobotaru, drum liber spre Gala Campionilor
La 2 Roti Motrice, Ricardo Tarabelli (Renault Clio) poate deveni campion in cazul unei clasari pe podium, in aceeasi situatie regasindu-se si Ciprian Ciobotaru (Mitsubishi Evo7). La N, lupta e deschisa, iar Claudiu Erhan (Mitsubishi Lancer) si Alexandru Krepelka (Honda Civic) vor da o batalie decisiva pe Drumul Regelui, asa cum e cunoscuta Transalpina.

Regulamentul particular cu toate detaliile organizatorice si programul etapei este disponibil aici.

Deja campion la Categoria I, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) revine pe traseul unde si-a asigurat anul trecut titlul la aceeasi divizie. Ocupantul locului secund in clasamentul masinilor de productie, Alex Mirea, cu un BMW M2, este si el prezent pe lista de inscrieri de pe Transalpina. La start va fi si Florin Voicu, pe un Ferrari 458 Challenge.

Record si la istorice
In divizia dedicata automobilelor istorice se va inregistra un record de prezenta, cu nu mai putin de 11 concurenti. Campion in ultimele sezoane, Catalin Cedric Ghigea revine la bordul unei Alfa Romeo Alfetta. Proiectul Dacia Revival a atras 4 piloti, Valentin Nemtanu, Mihai Alexandrescu, Adrian Voicu si Alexandru Cosmescu ducand mai departe traditia legendarelor modele 1300 si 1310.

Etapa de pe Transalpina va fi comuna cu runda din cadrul diviziei a doua a Campionatului National de Viteza in Coasta 2, acolo unde sunt un total de 26 de participanti.

Cele doua manse de concurs vor fi transmise in direct pe pagina de facebook a Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, duminica, incepand cu ora 14:00. De asemenea, televiziunea SportExtra va transmite in direct cele doua manse de concurs.

Masina oficiala a competitiei va fi Mercedes, prin Casa Auto Ramnicu Valcea si Casa Auto Sebes. Totodata, incepand cu Transalpina Challenge, partenerul de mobilitate al FRAS este A24, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata romaneasca de asistenta rutiera.

Sambata, deschiderea temporara a circulatiei va fi intre 13:00 si 14:00, iar duminica intre 12:30 si 13:30.

Sursa: fras.ro

Recomandari pentru tine!