Alex Cascatau revine la Spa-Francorchamps si va pilota noul prototip Nova Proto NP02

Pilotul roman Alex Cascatau va reveni in Supercar Challenge in weekend-ul 15-16 octombrie cand va fi la bordul celui mai nou prototip marca Nova Proto NP02, masina ce isi face debutul in regiunea Benelux in mainile fostului campion al GT & Prototype Challenge.

La doi ani dupa ce si-a trecut in cont titlul in esalonul superior al Supercar Challenge, cel mai important si competitiv campionat de circuit din Olanda, Alex Cascatau revine pentru a participa la debutul unei masini noi in campionat, prototipul Nova Proto NP02, ce va fi adusa in premiera la start cu ocazia „Spa Racing Festival”. Alex va concura pe aceasta masina alaturi de Thomas Piessens pentru echipa Deldiche Racing.

Spa-Francorchamps este un circuit extrem de important pentru Alex, constanteanul obtinand numeroase succese pe traseul ce gazduieste si Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei. Prima victorie din Belcar, pe vremea cand Alex concura alaturi de Van der Horst Motorsport, a venit la Spa, cat si prima participare in 24H Series. Acum, la mai bine de un an dupa ce a parasit GT & Prototype Challenge, Alex revine alaturi de un coleg nou si o echipa noua pentru a evalua potentialul unei masini care ar putea sa fie mai rapida decat toate celelalte masinile pe care le-a pilotat pana in prezent.

Amintirile celor cinci succese realizate la bordul unei Norma M20 FC de clasa CN inscrisa de echipa Baticonsult Racing sunt inca vii, astfel ca revenirea pe un prototip construit de Nova Proto (noua titulatura pentru constructorul Norma) nu a reprezentat o decizie grea, mai ales ca echipa Deldiche Racing a fost cel mai mare adversar pentru Alex, atat in Belcar, cat si in GT & Prototype Challenge. De aceasta data, Alex isi uneste fortele cu formatia din Antwerp si, alaturi de Piessens, va concura in modelul NP02 care, pana acum, a dovedit ca poate fi mai rapid in ritm de calificari decat un model de categorie LMP3.

Echipat cu un motor V8 de 5,000 cmc de origine Ford-Coyote, acest prototip cu monococa si caroserie de carbon cantareste doar 805 kilograme, toate fiind mutate extrem de usor din loc de cei 500 de cai putere si 550 de newton-metru dezvoltati de fiabilul agregat montat in spatele pilotului. Arhitectura este tipica unui prototip modern, cockpit-ul inchis evocand design-urile cunoscute din lumea categoriilor LMP2 si LMP3, in timp ce performantele pun Nova Proto NP02 in liga modelului Ginetta G58 V8, o alta masina pe care Alex a intalnit-o – si a si invins-o – in trecut.

Acest nou produs al Nova Proto a fost lansat la finele anului trecut si a participat deja in mai multe competitii internationale in 2022. Cel mai recent, masina a impresionat in etapa din Ultimate Cup Series de la Magny-Cours. Acum, Alex va fi cel care va trebui sa impresioneze pe cel mai dificil circuit de Grand Prix al Europei si cel mai lung din calendarul Marelui Circ.

Alex Cascatau: „Socoteala de acasa nu se suprapune, mereu, cu cea din targ si, desi planurile initiale erau de a debuta in Michelin Le Mans Cup la Portimao, sunt extrem de bucuros si mandru ca am reusit sa ma alatur celor de la Deldiche Racing pentru acest weekend. Faptul ca au incredere in mine sa pilotez alaturi de Thomas Piessens in debutul din Supercar Challenge al masinii Nova Proto NP02 inseamna foarte mult pentru mine, mai ales fiindca am avut timp sa apreciez profesionalismul echipei in anii in care ei mi-au fost rivali. Acum, incerc sa ma pregatesc pentru ca provocarea este mare, sa vii si sa debutezi cu o masina noua pe un circuit asa cum este Spa-Francorchamps nu este usor, dar acesta este tipul de provocari pe care mi le doresc in cariera mea.”

Recomandari pentru tine!